19-11-2012, 00:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
א. היו מקרים של מטחים גדולים יותר שיורטו במלואם.
ב. ע"פ מה שאתה אומר, במקרה זה אחוז ההצלחה של המערכת הוא 83% - קרוב מאוד לאחוז המוצהר שלה. כלומר גם אם היו יורים את ה-12 רקטות האלו אחת-אחת כנראה 2 היו חודרות.
ג. נניח שהניתוח שלך נכון. המשמעות היא שעלות רקטה גדלה פי 6. כמו שכתבתי למעלה, זה פתרון גרוע מאד שיתיש את הפלסטינים כלכלית לפני שהוא יתיש אותנו*.
* בניגוד לשטויות שכתובות בתקשורת לגבי מחיר גראד שנע בין 2 רובל ל-100 $, מחירו האמיתי נע סביבי אלפי דולרים. אם לוקחים בחשבון את עלות ההובלה שלו במנהרות, הפחת על כל הגראדים שמושמדים על הקרקע ואובדן חיי מחבלים בדרך, יוצא שמחיר גראד יותר קרוב ל-10,000 $.
עכשיו את זה תכפיל פי שש ותגלה שגראד בודד שזולג דרך כיפת ברזל יקר יותר ממירט.
|
א. לא שמתי לב. שמתי לב למטחים גדולים יותר שהיו לא בכיוון, או לכיוונים שונים. לא זכור לי 12-15 רקטות למטרה בודדת, שיורטו במלואם.
ב. יכול להיות, אבל אם זה הגבול שלנו, זה פחות טוב מאשר ה-87% שהגענו אליו והציפיה להגיע אל ה-90% ויותר. כמובן שהגנה של 83% עדיפה משום הגנה, והכל שאלה של מחחיר בסופו של דבר.
ג. לא "עלות של רקטה", אלא "עלות של פגיעה". גם להם יש לאן להשתפר. פעם עלות פגיעה הייתה גבוהה מאוד, כי הם לא ידעו לכוון, ומתוך 50 רקטות רק אחת הייתה עפה בערך לכיוון. זה אומר שפעם היית מכפיל מחיר של רקטה ב-50 ועכשיו רק ב-6?
ד. אני לא יודע מה המחיר הספציפי כי לא התעניינתי בזה. אם יש לך בשלוף מקור טוב שמעריך את המחיר, אשמח לקרוא. בלי ביסוס, לא ברור לי איך אתה מגיע ל"פחת" של X אחוזים ולא Y (אגב, בכלכלה ובחשבונאות המושג פחת משמש בדרך כלל במשמעות שונה במקצת).
ה. אובדן חיי מחבלים בדרך לא נכנס למחיר של גראד כמו שפגיעות ופציעות של חיילי כיפת ברזל במהלך תפעול הסוללה לא נכסות למחיר מיירט ואבדן יש של חייל שסגרו לו את המכסה של הצריח של הטנק על היד לא נכנס למחיר מרכבה.
ו. העירו כאן בקשר לעלות כיפת ברזל שהיא מגיעה מכספי סיוע, ולכן המחיר קצת פחות נורא. זה נכון שבעתיים לגבי חמאס. לרצועת עזה אין פעילות יצרנית של ממש. אני מהמר על כך שרוב מוחלט של האמל"ח שלהם, על כל סוגיו מגיע מ"כספי סיוע". מישהו אולי יותש כלכלית, אבל בכל-מקרה זה לא יהיה החמאס...
|