07-03-2012, 16:58
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,059
|
|
עוד קצת.
כדי להיכנס לרפואה בארץ צריך בעיקר להיות ממוקד מטרה.
למעט אנשים מאוד חכמים, כאלו שמוציאים בפסיכומטרי ראשון יותר מ 750, רוב האנשים שנכנסו לבתי ספר לרפואה היו בעיקר מאוד ממוקדים.
הדרכים
אפשרות ראשונה: כניסה למסלול מלא ורגיל.
היתרון, לימוד במסלול מלא וותיק בארץ, להערכתי האישית, הדרך הטובה ביותר ללמוד רפואה.
במידה ואין לא בגרות ולא פסיכומטרי אזי הזמן המוקדש עד לקבלה הוא כשנתיים. צריך לשבת באופן מסודר ולראות איזה בגרויות משלימים. מאחר והממוצע הוא טיפש, לפעמים שווה להשקיע אנרגיה דווקא במקצועות הומניים. במקביל עושים פסיכומטרי. כדאי לשאול אנשים שמבינים מהי עקומת השיפור הצפויה.(שי מהפורום יכול להיות כתובת לשאלה כזאת)
אפשרות שנייה: מעבר תוך כדי לימודים למסלול מלא ורגיל.
היתרון: במקום לבזבז את הזמן בלימודים פחות רלוונטיים לומדים נושאים הקשורים למקצוע.
משך הזמן 3 שנים, שנה לקבלה לתואר ראשון ועוד שנתיים לימודים. המעבר הטבעי ביותר הוא ממדעי החיים, הנקודה היא שאני לא יודע אם יש הגדרות ברורות בתקנון מי מוזמן לראיון וכמה מקומות מוקצים לכאלו של סיימו תואר. עד היום לא פגשתי אף אחד שעבר לרפואה עוד לפני גמר התואר, אבל השמועות מספרות שיש כאלו. בנוסף ממוצע 90 בארבעה סמסטרים במדעים זאת בהחלט משימה לא קלה בכל מקרה התחרות היא גדולה ולכן צריך לשאוף לציון פסיכומטרי סביר (לדעתי פחות מ 700 מקטין משמעותית את הסיכוי)
נקודה נוספת, ברוב המקרים המעבר הוא רלוונטי רק בתוך אותה האוניברסיטה. (שנתיים לימוד בעברית יאפשר קבלה רק לעברית)
אפשרות שלישית: מעבר לאחר סיום התואר.
משך הזמן 4 שנים, שנה לקראת התואר ועוד שלוש שנים תואר ראשון. גם באופציה הזאת וגם בזאת שהוזכרה לעיל במידה וזה מסתדר עם השחרור מהצבא אפשר אולי לחסוך את השנה הראשונה. כאן יש שתי אפשרויות, אחת היא לסיים את התואר בהצטיינות ולהיכנס לתכנית מלאה. או להיכנס לתכנית הארבע שנתית בבר-אילן או באת"א. במקרה כזה כדאי לבחור תואר שמכיל את קורסי הליבה המבוקשים וכבר משנה ראשונה להשקיע מחשבה במבחן הכניסה. (מבחן בביוכימיה, ביולוגיה מולקולארית ועוד משהו) שוב במקביל כדאי לשפר פסיכומטרי ליותר מ 700. (לא חושב שצריך יותר מ 750, אבל פחות מ 700 יקשה מאוד) הממוצע הנדרש לתכנית הארבע שנתית הוא יותר מ 85, לא פשוט אבל בהחלט אפשרי.
אפשרות רביעית: לימודים בחו"ל.
היתרון הוא שהקבלה מובטחת והמחסום העיקרי הוא כלכלי, במקרה כזה אתה תלוי בתמיכה הכלכלית מהבית או בכסף שחסכת. חשוב לדעת שהסיכוי לעבור לישראל אומנם קיים אבל קורה באחוזים מאוד מאוד נמוכים. (למעט אנשים שקורה להם נס ומשהו מחליט לפתוח פקולטה בדיוק בזמן הנכון).
על בחירת אוניברסיטה וארץ בחו"ל נרחיב רק אם זה יהיה רלוונטי.
בכל מקרה, בכל אחד מהמקרים, אולי למעט האופציה הרביעית. חשוב להיות ממוקד מטרה. אלו אצלנו שהצליחו לעבור מרפואת חירום התנהלו כבר בתחילת שנה א' כשהם מוכוונים לממוצע ולראיון. אותו כנ"ל לגבי לקחת שנתיים של שיפורים או כל מסלול אחר.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
_____________________________________
זנגה זנגה, דאר דאר
(מ.קדאפי)
|