25-01-2011, 11:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
|
|
מחזק את אישפוז.
יוסיפון. אתה לא באמת רוצה לשבת ליד מיכל מימן, ועוד ברכב קרבי. מימן מאוד נפיץ ומאוד בעייתי לאיחסון. מימן הוא גז נדיף ביותר. לרוב הוא מאוחסן בתור נוזל, כלומר בטמפרטורה נמוכה (קריוגני) ולחץ גבוה, כמו במשגרי לווינים מוסיימים ובלחץ גבוהה. אז נכון שהגז זול מאוד. אבל האחסון שלו בעייתי ואפילו מסוכן. ראית פעם איך מתדלקים רכב מימן? האויר מסביב לצינור קופא לכפור. אחסון מימן בצורת גז, דורש מיכלים עצומים. שוב לא מתאים לרכב.
פתרון ביניים הוא הפקת המימן מפחמימן כלשהו. כמו מתנול. אז שוב לא עשית כלום בכל הקשור להתנתקות מנפט.
אם וכאשר סוף כל סוף יאזל הנפט (הכלכלי להפקה) בעולם, ויהיו לך מקורות אנרגיה יחסית זולים, אז נפט סינטטי יהיה אחת הדרכים המקובלות לאחסן ולהוליך אנרגיה זמינה. ה-ATP של הכלכלה האנושית.
המעבר ממנועי בנזין למנועי דיזל נחשב בזמנו להישיג. עכשיו להסיג את ההישיג הזה אחורה?
גם ליתיום נפיץ, בתנאים מסויימים. אבל בו יודעים טוב יותר לטפל.
בטווח הקצר, הפתרון נמצא ברכבים היברידיים כאשר מנוע דיזל (קטן יותר מהקיים) משמש כגנרטור. בטווח הארוך, שאני מעריך בכעשר שנים, ימצאו המצברים היעילים מספיק לאגירת אנרגיה.
עוד יתרון שלא הוזכר באשכול הזה לרכב חשמלי: זמינות של מקור האנרגיה. מנוע שריפה פנימית זקוק לסוג ספציפי מאוד של בנזין או דיזל, מאיכות זיקוק מסויימת בתקן מסויים, שצריך להוביל עד למנוע, איפה שהמנוע נדרש ברחבי העולם.
באזרחות, בעולם מודרני עם שרשראות אספקה בשלות זה לא מהווה נושא למחשבה נוספת. אבל היכן שאין לך שרשרת אספקה מסודרת, למשל בקוטב הדרומי או בזמן מלחמה התלות בשרשרת האספקה הוא חיסרון.
[נכון שטנק מערבי מודרני עובד עם מולטי-פיול - לא אומר שכדאי לתדלק אותו עם שמן מאכל או בנזין נחות מעורבב בנפטא]
לעומת זאת, מנוע חשמלי יכול להיזון ממגוון רחב מאוד של מקורות. מיני שבשבות, עגלה עם לוחות סולריים, עגלה עם גנרטור דיזל, לוחות פיזיואלקטריים המפיקים חשמל כל פעם שהם נלחצים ונדחסים שלא לדבר על הפתרון "בלתי כלכלי, סופר טכנולוגי שאין כמוהו בעולם" הקרוי כבל-מאריך עם חיבור לרשת החשמל, כל רשת חשמל.
אין לי ספק שכלי הרכב הצבאיים יובילו את המעבר של האנושות למנועים חשמליים. כל הוויכוח היום הוא על הנתיב המעבר, ועל לוח הזמנים. לדעתי, המעבר יושלם תוך פחות מעשרים שנה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה
|