ואובמה חי ביקום מקביל...
התחממות גלובלית, תהליך שנמשך כבר יותר ממאה שנה, היא עובדה מוצקה בדיוק כמו צורתה הכדורית של הפלנטה או זה שהיא מקיפה את השמש ולא להיפך.
כפי ששרוקי כתב, הויכוח האמיתי הוא לא על עצם ההתחממות אלא על הסיבות לה והאם הן קשורות לפעילות האדם. האמת, התגובה שלך קצת מפתיעה אותי כי למרות שבזמן האחרון אתה מצטט ססמאות רפובליקניות שחוקות (ושקריות) בקצב מדאיג בגדול דווקא לא ראיתי בך אדם קיצוני.
לא בדיוק. כתבתי שהדיעות חלוקות על התחממות גלובלית, אבל רוב הויכוחים הם על מקורה ולא על עצם קיומה. כלומר- גם לא בטוח שהיא קיימת, וגם כמעט בטוח, לדעתי, שהיא לא קשורה לבני האדם.
הרפובליקנים הקיצונים הם חרא של הנהגה, ממשל בוש הבן היה אסון לארצות הברית (ולא לחינם נעדר הנשיא לשעבר ממסע הבחירות הרפובליקני, בניגוד בולט, אגב, לקלינטון) לא בגלל שבוש היה אדיוט (הוא ממש לא) ולא בגלל איזו קונספירציה של צ׳ייני ורמספלד (לא היתה כזו) אלא בדיוק מאותה הסיבה שגורמת לך להקליד באדיקות כזו ססמאות מופרחות נגד התחממות גלובלית; העדפת אידאולוגיה על פרקטיקה והתעלמות ממציאות לא נוחה.
וזה רק כי בני אדם הם מטומטמים. לקלינטון האשמה בתחילת ניצני המשבר, מפקיעת הבועה ועד הריבית האפסית, שדימתה צמיחה גבוהה אבל תרמה להתנפחות בועת הנדל"ן. אין ספק שבוש תרם לכך על ידי הוצאה ממשלתית גבוהה על שתי מלחמות מבלי שדאג להעלות מיסים, אבל קלינטון אשם לא פחות ואולי יותר. אבל משום מה הוא יצא נקי.
אמנם לא כל הרפובליקנים הם כאלו, בוש האב למשל, נשיא מוצלח הרבה יותר משבדרך כלל מודים, היה ריאליסט מוחלט ולדעתי גם רומני היה מתגלה ככזה אלמלא היה שבוי בידי מטורפי התה שמטביעים את כל המפלגה בשגעונותיהם (שאת חלקם ציינתי למעלה).
אני נדבק לנושא של ההתחממות הגלובלית כי בעוד שאר הנושאים אותם ציינתי קודם הם, בעיקר, רעש (אם גם רעש מדאיג, אחרי הכל המטורפים הללו רוצים לתקוע לנו עוד שכפולים של סקליה ותומאס) נושא ההתחממות הוא בנפשנו ולמרות זאת לא מצאו שני הצדדים לנכון לדון בו במהלך מערכת בחירות שנמשכה שנתיים ועלתה שני מליארד דולר!!!!
זה כמה מזיק הימין הקיצוני שבאלימותו הצליח לסתום לכולם, אפילו לאובמה, את הפה.
כל יוזמה חיובית של השנים האחרונות - מרפורמה למערכת הבריאות החולה של ארה״ב דרך שירות רכבות מהיר בין בוסטון לדי סי ועד לתיקון חוקת מישיגן כך שתחייב שעד שנת 2025 רבע מתצרוכת האנרגיה של המדינה תגיעה ממקורות מתחדשים - כל יוזמה כזו נתקלת בהתנגדות רפובליקנית. ומה הרפובליקנים מציעים? ואוצ׳רים לקשישים כתחליף לאובמקייר וחיסול הסושיאל סקיוריטי, התכנית הסוציאלית המוצלחת ביותר בתולדות ארה״ב. חמישים מליון חסרי ביטוח בריאות? שירקבו, הם הרי סתם עצלנים (אתה יודע, לחצות את גשר הווראזאנו עולה 12$, יותר משכר המינימום לשעה שמקבל עובד בוולמארט שלא זכאי אפילו ליום חופשה יחיד בתשלום, ניראה לך צודק שאדם צריך לעבוד שעה בכדי לחצות גשר?).
יוזמה חיובית? אם רכבות אינן כדאיות כלכלית אין סיבה לבנות אותן. אחרת הן מבזבזות כספי ציבור לשווא. בכל מקרה ברכבות משתמשים פחות עניים ויותר מעמד ביניים פלוס, כלומר אתה לוקח יותר מהעניים עבור מעמד הביניים. זה נכון גם לפרוייקט הדבילי של רכבת לאילת.
חיוב אנרגיה ממקורות מתחדשים- זאת אנרגיה שכיום יקרה ולא יעילה מאנרגיה מדלקים פוסיליים או גרעיניים. המטורפים הם דווקא אלו שמתנגדים לאנרגיה גרעינית או מגז (שהוא הדלק הפוסילי הזול והנקי שיש), מתנגדים לטכונולוןגית קידוח גז ונפט מפצלי סלע, מה שעשוי להוזיל משמעותית את מחירם, ובכך להוריד את מחירי החשמל, ההסקה וליצור כמות דימיונית של מקומות עבודה לאמריקאים. ולא, עבודה בתעשיות הירוקות היא לא באמת עבודה כל עוד הממשל נאלץ לסבסד אותן על חשבון כל האזרחים.
אובמה הוא נשיא בינוני ומאכזב, זה נכון. אבל הוא לא מוסלמי, הוא לא אנטישמי, הוא לא מנסה לחסל את ארה״ב ואתה יודע מה? הוא גם לא הורס אותה. אובמה בסה״כ מנסה לתקן את הנזק הגדול מאוד שגרם בוש הבן (שגם הוא לא ניסה להרוס את ארה״ב) וזו משימה שאולי גדולה עליו ואולי גדולה על כל נשיא אבל לפחות הוא מנסה ואני לא בטוח בכלל שהוא טועה כי אני לא חושב שלתת לבנקים להתמוטט ב2008 היה רעיון מוצלח ואני לא חושב שלתת לתעשיית הרכב האמריקאית להעלם היה נבון (ולא, רומני, טסלה של אלון מוסק, אדם שאני מעריץ בכל לב, היא לא תחליף לג׳י אם, פורד וקרייזלר).
מנסה לתקן? הוא רק מחמיר את המצב. שפיכת הכסף מעולם לא עזרה בשום מקום וגם פה לא תעזור, ממש כמו באירופה. האידיאולוגיה הירוקה שלו פוגעת בסיכויים ליצירת מקומות עבודה, הבנקים שלא נתן להם להתמוטט ממשיכים לעשות שטויות ולחלק בונוסים כמו תמיד, וחילוץ תעשיית הרכב לא היה הכרחי. פורד לא השתמשה בו, למיטב ידיעתי, אלא נכנסה לתוכנית ייעול.
להצביע לדמוקרטים זה לא טרוף. זו העדפה הגיונית לחלוטין, לטעמי הגיונית יותר מאשר הצבעה לרפובליקנים שהצליחו אמנם להעמיד מועמדים ראויים לגמרי בשתי מערכות הבחירות האחרונות אבל עשו את זה למרות, ולא בזכות, חלק גדול, רעשני ומאוד בולט במפלגה שלהם (ותודה מיוחדת לשלדון אדלסון שמשך את מועמדותו הכושלת של גינגריץ הרבה מעבר לראוי וכך הזיק לרומני עוד יותר).