לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-05-2005, 08:20
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
עכשיו מותר לגלות : ירושלים של זהב היא במקור ברצלונה של זהב

"ירושלים של זהב" ושל נחושת וגניבות

המשוררת והפזמונאית, נעמי שמר, התוודתה לפני מותה כי הלחן לאחד משיריה המוכרים והמזוהים ביותר - מבוסס על שיר ערש ספרדי - כך מדווח "הארץ". שמר אמרה: "זו תאונת עבודה מצערת"

וידוי קטן ערב מותה. שמר (אתר "הבמה")

05/05/05 07:27
מאת: כתבי גלי-צה"ל

"הלחן לשיר 'ירושלים של זהב' אינו שלי, ומבוסס למעשה על שיר ערש ספרדי", כך הודתה בראיון לפני מותה המשוררת והמלחינה נעמי שמר.

"אולי בגלל זה חליתי"

הבוקר דווח בעיתון "הארץ" כי מספר ימים לפני מותה, בחודש יוני האחרון, שלחה שמר מכתב לידידה, המלחין גיל אלדמע, חתן פרס ישראל, ובו סיפרה על הסוד שהסתירה: "אני חושבת שכל העניין הוא תאונת עבודה מצערת, עד כדי כך מצערת, שאולי בגללה חליתי".

הכחישה בעבר את ה"גניבה" שמר נשאלה במשך השנים אם השתמשה בלחן הספרדי ותמיד הכחישה את הטענות בכעס. במכתב האחרון לאלדמע כתבה עוד: "הנחמה היחידה בשבילי היא שאני מספרת לעצמי שאולי זאת מנגינה של האנוסים ואני בסך הכל החזרתי עטרה ליושנה, כעת אני מרשה לך לפרסם את האמת ברבים".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-05-2005, 08:48
  אביב05 אביב05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
בוקר טוב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "עכשיו מותר לגלות : ירושלים של זהב היא במקור ברצלונה של זהב"

זה לא סקופ ובודאי שלא חדש. היתה אפילו תביעה כזאת מס' שנים לפני שנעמי שמר ז"ל נפטרה. דודו אלהרר ממקורביה של המשוררת בשנותיה האחרונות "התנודב" להגן עליה וטען שאכן יש מוטיבים מסויימים דומים אבל אין קשר משמעותי בין השירים ,וגם אם הם דומים -לא היה פלגיאט כי היא לא הכירה את השיר ואי אפשר לומר שהעתיקה אותו.
דעתי האישית שזה בכלל לא חשוב . מעבר לטענות על תמלוגים שממילא כבר אין לאיש על השיר. מה זה חשוב מי באמת חיבר את המנגינה? הרי זה הפך להמנון בזכות השילוב הנפלא .
ישנם שירים רבים בעברית שנשענים או על מנגינה זרה (התקווה למשל נשען על הפתיחה של "מולדבה" לסמטנה ) או על מוטיבים מילוליים הלקוחים משירים של עמים אחרים . (לדעתי שיר "הרעות" של חיים גורי נשען במוטיבים מסויימים על שיר גרמני -וגם אם לא העתיק אותו הרי המוטיבים דומים מאד מאד) ויש עוד דוגמאות למכביר.
so what??
ישן 05-05-2005, 10:40
  צוק צוק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.11.03
אם לג'ורג' הריסון זה קרה אז לא נורא אם גם נעמי שמר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "עכשיו מותר לגלות : ירושלים של זהב היא במקור ברצלונה של זהב"

"החליקה".
אני מתאר לעצמי שההמולה סביב השיר גרמה לה ליסורי מצפון, ומשהתחילה להכחיש היה קשה לה לחזור בה.

THE "MY SWEET LORD"/"HE'S SO FINE" PLAGIARISM SUIT

by Joseph C. Self

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://abbeyrd.best.vwh.net/GEORGE.JPG]
[ This article was first published in The 910 magazine in 1993. It is being reprinted here with the permission of Doug Sulpy, editor of The 910, and with the author's permission. It has not been updated, except to move the "footnotes" in the original article to "endnotes." These are designated by "(footnotes #)". This article is copyrighted by Joseph C. Self, 1993 and The 910, 1993. All rights reserved. In the words of the author, reproduction without the express written consent of major league baseball . . . wait, I think I goofed up on this part! ]

In an interview published in the November 27, 1992 issue of Goldmine magazine, George Harrison stated that the events that occurred during the litigation of a claim that he had plagiarized the melody for his worldwide smash hit, "My Sweet Lord" from a hit single from 1963 called "He's So Fine" would fill a book. Maybe so, but this article is designed to boil down what happened in the court proceedings to a concise and understandable account of several years of litigation.
As with my prior article on the Lennon-Levy suit, I have gone to what I consider the primary source for my information: the written opinions published by the courts that passed judgment on the facts presented to it. (footnote 1) The court had to decide if Harrison had infringed the copyright of "He's So Fine" (or HSF) in composing "My Sweet Lord" (or MSL) and if so, then a determination as to the damages due to the holder of the copyright would have to be made.

נערך לאחרונה ע"י צוק בתאריך 05-05-2005 בשעה 10:58.
ישן 05-05-2005, 11:06
  אביב05 אביב05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
רק לג'ורג' הריסון??
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צוק שמתחילה ב "אם לג'ורג' הריסון זה קרה אז לא נורא אם גם נעמי שמר"

נעמי שמר כתבה שיר נפלא בשם "לו יהי". הוא נשען במוטיבים רבים (גם מילולית וגם בלחן) על let it be של הביטל'ס.
רובם ככולם של שירי הגבעטרון הם שירים רוסיים. כנ"ל כמעט כל שירי תנועות הנוער.
דיויד ברוזה עשה קריירה מצויינת כאן בארץ משירים מועתקים ומתורגמים מספרדית.
שירים רבים בישראל נחשבים לשירים עבריים בעוד הם מועתקים ו/או מתורגמים .
אהוד מנור ז"ל חיבר מילים ל"עיר באפור" -שיר צרפתי למהדרין ,כנ"ל שלישית התאומים שרה על שלגיה שגם הוא לחן צרפתי.
שארל אז'נבור שר את לה בוהם שמבוסס על קזצ'וק רוסי.
כמעט כל המוטיבים במוזיקה של נחום הימן יבדל לחיים ארוכים מבוססים על מוזיקה רוסית וצרפתית.
להקת ג'טרו טול (איאן אנדרסון) מבצעת בורה שהוא עיבוד מודרני למוסיקה של באך.(יש כמה קטעי בורה אצל באך).
הזמרת הלבנונית הנודעת פיירוז (אחת משונאות ישראל הגדולות ) לקחה מוטיבים מי-ם של זהב וחיברה שיר אבל על נפילת י-ם לידי ישראל במלחמת ששת הימים.
וגם מאיר אריאל המנוח חיבר שיר על בסיס י-ם של זהב -י-ם של ברזל.
ישנו שיר צרפתי מפורסם מאד שברח לי כרגע מהזכרון שהוא מבוסס על מנגינה ערבית לבנונית. לא מתורגם אלא מבוסס על.

כיום בגלל דלות החומר רוב הזמרים והזמרות מבצעים גרסאות מחודשות ליצירות ישנות יותר נותנים קצת יותר תופים או סלסול מזרחי לעיצוב וחושבים שהמציאו את הגלגל.
(אין כמעט מלחינים מקוריים טובים שכותבים כיום ומי שכן, מתפרנס בעיקר מכתיבת ג'ינגלים לפרסומת או מוסיקה לסרטים כי לא כדאי כלכלית לחבר מוסיקה טובה כיום - הכל נגנב ומועתק וזכויות היוצר כיום אינן שוות את הדיו שנחתמו)

ובכל זאת אני אומר שאין בכך שום רע.

נערך לאחרונה ע"י אביב05 בתאריך 05-05-2005 בשעה 11:13.
ישן 05-05-2005, 14:30
צלמית המשתמש של FuRiOuS_Revenge
  FuRiOuS_Revenge FuRiOuS_Revenge אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.04
מסכים בהחלט!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי תום קלנסי שמתחילה ב "מלחינה מלטביה -"

מאשכול זה בלבד אני נחרד לגלות שפסגות ההצלחה של היצירה הישראלית, הן בעצם העתק או השענות על יצירות של עמים אחרים.
פשוט בושה!!!
-התקווה
-ירושלים של זהב
הן הבולטות שבינהן
איך ??? איך נתנו לזה לקרות????
פשוט בושה שאי אפשר לתאר אותה במילים!
בעזרת האדישות שהרשתה את המשך הביזיון הזה, הנחנו יסודות והזרמנו דלק למפלצות האנטישמיות בעולם, תחשבו על זה, נאצי שמנסה לגייס מאמינים ישתשמש בניסוחים בהם יתאר את היהודים כגנבים ויוכיח זאת ע"י גילויים כמו הנ"ל, אולי זה נשמע מוגזם אבל אותי זה מפחיד וגם בלי קשר לזה
אני לא מאמין שהגענו למצב כזה.
ביום בו הותקפה לינור אברג'יל ע"י ניאו נאצים, ביום הזכרון לשואה ולגבורה. פשוט לא ייאמן
ישן 05-05-2005, 14:12
  משה מזרחי משה מזרחי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.01.05
אתם דפוקים או מה? זוהי ממש רעידת אדמה!

אם ההודעה הזאת של מינימקס אכן נכונה, הרי זוהי רעידת אדמה שתוצאותיה תהיינה חמורות.
אני אישית חטפתי ישר דפיקות לב מהירות ואני מרגיש כאילו הודיעו לי שמישהו מת.
הרי השיר ירושלים של זהב הוא השיר מס' 1 שנכתב במדינת ישראל מאז היווסדה, זהו שיר שהרטיט לבבות יהודים בכל העולם ואפילו ביקשו להפכו להמנון הלאומי של ישראל. זה השיר שהיקנה לנעמי שמר תהילת עולם. תמיד כשאני שומע את השיר הזה אני משתאה עד כמה נעמי שמר היתה אלוהית. ועכשיו מספרים לי שהמנגינה לא שלה...
תסלחו לי, אבל עכשיו כאב הראש שלי כבר ממש רציני ואני מודיע לכם שאם הסיפור נכון - אני אצטרך פסיכיאטר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר