17-10-2012, 18:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
אני זוכר שכסטודנט עבדתי במוקד מכירות טלפוני והיו אנשים, מכל שכבות האוכלוסיה, שממש ניסו לשכנע אותי שאני מחביא מהם מוצרים/שירותים ב 80% הנחה וש"אח שלי יש לו רבע מהמחיר הזה דרך חבר/אירגון המורים/ויזה"
|
לזכותם יאמר שהם מאמינים שזה כך, משום שבמקרים רבים זה אכן כך. מספיק להסתכל על המחירים הרשמיים שמפרסמות חברות האינטרנט/כבלים/טלפוניה, לעומת המחירים שאתה יכול לקבל אם "תאיים להתנתק" במסגרת תוכנית ל"שימוש לקוחות", כדי להבין שבארץ גם חברות גדולות ורציניות מתנהלות לעתים כמו בסטה בשוק. למעשה התופעה כל כך רחבה, שהקימו אתר אינטרנט משגשג, רק בשביל שאנשים יוכלו לספר לאחרים כמה הם מקבלים פחות מהמחיר הרשמי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
מאמינים, בין השאר, שבישראל "יוקר המחיה בלתי נסבל" ולרוב משחררים הגיגים אודות שלל מדינות אחרות שבהם כולם חיים טוב (לרוב נסמכים על מידע אודות החיים של הצעירים/רווקים/בריאים ועל הוצאותיהם בתחומים זולים באותן מדינות (דיור, רכב) תוך התעלמות אופנתית מסוגיות כגון עלות טיםפולים רפואיים).
|
בגלל שנראה לי שאתה מדבר עלי, אני אגיב גם לזה - המצב האידיאלי מבחינתי בכל הנוגע למדיניות כלכלית של מדינות הוא בחזקת 'לא מדובשכם ולא מעוקצכם'. אני מעדיף שהמדינה תיקח ממני כמה שפחות מיסים, ותספק לי כמה שפחות שירותים, ואני אחליט מה אני רוצה לעשות עם הכסף שלי, ואם אני מעוניין להשקיע בביטוח בריאות, בחינוך טוב, או בפרוצות כמו צ'אקי.
לצערי זה לא המצב בישראל. המדינה לוקחת המון, הן במיסוי ישיר והן במיסוי עקיף. הטענה שלי היא שאם כבר המדינה בחרה לאמץ מודל כלכלי סוציאליסטי, בכל הנוגע לנטל המס על האזרחים, לפחות שתתגמל אותם בהתאם. המצב בישראל הוא לא כזה - נכון יש לנו מערכת בריאות ציבורית סבירה (הרבה יותר טובה ממה שאנשים מסוימים מנסים לצייר, אם כי פחות טובה מהרצוי), אבל בהתחשב בנטל המס, אני מצפה להרבה יותר, או הכי טוב, כמו שכבר אמרתי - שפשוט יפסיקו לקחת לי את מה ששלי.