|
01-04-2013, 20:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
הודעות: 5,850
|
|
תסלח לי, אבל זה ממש קשקוש
כן, בני האדם מחסלים את המשאבים הטבעיים בכדוה"א.
אני מבין שלטענתך קופי הבבון חיים על אוויר שמחדש את עצמו... כל יצור בעולם מכלה משאבים. בני האדם מכלים הרבה משאבים, זה נכון, ולכן לאט לאט בונים ומוצאים משאבים חדשים שלא יתכלו (ראה, למשל, את עניין הדלק החלופי לנפט). מה היית מעדיף? שלא נכלה משאבים בכלל? איך?
שנכלה פחות ע"י זה שנחזור לחיות במערות (כי לטענתך ייצור חשמל המוני לערי ענק הוא חלק מהשמדת כדור הארץ) וניתן לאנשים לחיות עד גיל ארבעים (כי הרי אנשים מבוגרים דורשים יותר משאבים ולא מייצרים משלהם אז אולי עדיף לתת להם למות כדי שכדור הארץ קשישא יהיה שמח...)
אנחנו חיים ומתרבים, ומכלים משאבים ובכוחנו למצוא פתרונות אחרים ברגע שנגמרים המשאבים הראשוניים. המדע האנושי יציל את האנושות כך שלא ניוותר ללא פתרונות.
כל זה נכון, כמובן, אם הדאגה שלך היא רווחת האנושות. אם משום מה אתה מעדיף את רווחת כדו"א ואתה חושב שיותר "טבעי" ו"נכון" שהנפט יישאר באדמה ללא שימוש מאשר שיהיה בחוץ וישתמשו בו, אז אין לי מה לומר לך. כמו שאמרתי בהתחלה - אני בצד של האנשים.
כן, בני אדם אחראים ישירים להכחדתם של עשרות אם לא מאות מיני בע"ח רק במאה השנים האחרונות.
זה לא נעים, אפשר אולי להימנע מזה, אבל איך זה בדיוק מוביל להשמדת העולם?
מה יקרה לעולם אם לא יהיו יותר פילים?
כן, בני האדם הם היצור הכי אכזרי על פני הכוכב.
נתעלם לרגע מזה שהביטוי "אכזרי" הוא מעורפל ויחסי, מתי בפעם האחרונה בן אדם טרף את בני זוגו תוך כדי סקס (כמו למשל גמלי שלמה), חיסל ואכל את בני מינו גם אחרי שהוא ניצח אותם רק כדי להוכיח עליונות (כמו למשל השימפנזים), ורצח ילדים כדי להבטיח את הישארות צאצאיו שלו (כמו למשל אריות)? תלמד קצת על מנהגי בעלי החיים שאתה מעריץ כל כך ותבדוק כמה מהם ממשיכים לדאוג לזקנים שלהם וכמה מהם מספקים מזון לאלו שנולדים ואינם יכולים לדאוג לעצמם, ואח"כ תחזור ותטען שאנחנו הייצורים הכי אכזריים על פני הכוכב.
וכן, כדוה"א השתנה (לרעה....) מאז בני האדם החלו להשתלט עליו.
מה השתנה בו לרעה? האם זה שיש יותר בני אדם ופחות לוויתנים זה יותר "רע"? לפי מה אתה קובע את זה? איזו סמכות רוחנית או אבולוציונית יש לך כדי לקבוע שזה שבני האדם מתרבים וגזעים אחרים מתמעטים זה יותר "טוב" או יותר "רע"?
האם זה שיש פחות עצים ויותר תנורי חימום זה יותר "רע"? אם נניח שכל העולם יהפוך למדבר ויהיו בו רק אנשים זה יהיה יותר "רע"?
אבל חשבת פעם גם על הצד השלילי?
לאן בדיוק אתה חושב שהולך כל הביוב של אותם ערים?
לפעמים הוא סתם מוזרם לים ומזהם, ולפעמים הוא עובר למכוני מחזור ומשמש כדשן.
שוב, יש כאן בעיה. אני מאמין שבכל מקום שיש בעיה יש פתרון, ולא מפחיד אותי שלקיום האנושי יש צדדים שמייצרים בעיות. זה לא הופך את הקיום של בני אדם לבעייתי.
יש הרבה ביוב, אז צריך לשים לב שהוא לא מזהם מדי ושמנצלים אותו וממחזרים אותו כמה שאפשר. בכל מקרה, הפתרון לא צריך להיות להקטין את האוכלוסיה האנושית או את ההתערבות שלה בגורלה.
איך מייצרים חשמל עבור אותם ערים?
שורפים דלקים מסוגים שונים. שוב, יש בעיה של זיהום מזה. מה הפתרון לטענתך - להפסיק להשתמש בחשמל?
כמה בע"ח מקריבים את חייהם, עבור קיבתם של תושבי אותם ערים?
מעניין שאותם בעלי חיים לא היו נולדים מלכתחילה אלמלא הייתי מייצר אותם כדי לספק את קיבתי.
כדוה"א הוא קטן מדיי על מנת להכיל כל כך הרבה אנשים.
זו טענה מטופשת, שנטענה כלפי אוכלוסיית העולם כבר לפני מאתיים שנה, כשהיו הרבה פחות אנשים.
גם כיום, ההערכות הן שבערך 11% משטח כדו"א מנוצל לצורכי מזון, ובערך 30% מהשטח שלא מכוסה בקרח מנוצל לצרכי מגורים.
וגם אם זה נכון - יש לזה פתרונות! אפשר לצמצם את השטח שנחוץ לכל אדם, אפשר לייצר אמצעי מזון ומחיה מלכותיים, לא צריך ישר לקפוץ ולטעון שעצם הקיום האנושי הוא בעייתי ושיש לצמצם אותו.
זה שיש ערים שמסודרות בצורה יפה זה, נחמד.
אבל מה עם ערים כמו ניו-דלהי, או באפריקה, או מצרים.
שבהם יש עשרות מליוני בני אדם שחיים אחד ליד השני, בצפיפות, עוני, ריקבון, ומחלות זיהומיות?
איך זה קשור לחיסול המשאבים ולהשמדת בע"ח?
יש עוני, רקבון, מחלות זיהומיות (שכאמור היו הרבה יותר אלמלא אותם בני אדם מרושעים שהיו משקיעים במחקר מדעי ובניסויים אכזריים כדי לחסל אותן) בגלל שאנחנו כורתים את יערות הגשם?
כדאי שתבדוק את הטענות שלך לפני שאתה מחלק תארים כמו "בור" לאנשים אחרים.
תנסה פעם לחשוב גם על זה.
ואז תגיע לבד למסקנה, שבקצב הנוכחי, כבר לא יישאר לנו משהו מהכוכב שלנו.
בני האדם יהרסו את הכל.
כאמור, קשקוש. הכל שאלה של השקפה.
מה בעיניך נקרא "הרס"?
אם לדעתך זה שיהיו פחות חיות ויותר בני אדם, שהטבע יפנה את מקומו לטובת בני האדם ואולי ייראה קצת אחרת ,זה נקרא "הרס" אז אני מבין אותך, וחולק עליך נחרצות. אני לא חושב שקיומם של דובי הפנדה יותר חשוב מקיומם של בני אדם, ואם באיזשהו תרחיש בתי הגידול של הפנדות והקיום האנושי יעמדו זה מול זה, ההכרעה שלי תהיה ברורה לגמרי.
אם אתה מתכוון להרס טוטאלי, בו לא יוכלו להתקיים חיים בכלל על פני האדמה - זה קשקוש. אנשים מספיק חכמים בשביל למצוא משאבים שיבטחו את קיומם, וגם אם נניח נכלה את כל הנפט בעולם ונעלה את טמפרטורת כדוה"א והקרחונים יימסו וחלקים נרחבים יוצפו - האם יושמד העולם? לא!
ימותו הרבה מאוד אנשים, ימותו הרבה חיות, ואלה שיישארו ימשיכו להתקיים ויימצאו דרכים חדשות.
מה שמעצבן אותי בגישה שלך היא הגישה ההיפית שכל התערבות בטבע היא "רעה". לאריה הרבה יותר טוב לצוד לבד, לסבול רעב, גשם, מחלות, קור, תחרות בלתי פוסקת מצד מינים אחרים ואריות אחרים מאשר להיות תקוע בכלוב הנורא שבו מספקים לו אוכל במידה המתאימה וטיפול רפואי צמוד.
לעולם "טוב" בהרבה כשיש אופוסומים מקפצים בין העצים יותר מאשר שהעצים האלה ישמשו לייצר אנרגיה כדי להפעיל מכונות שמספקות לי ולך חשמל ומים חמים בכל דקה ביממה.
מאיפה הגישה הזו?
וגם אם יש בעיות בקדמה האנושית (ויש! אני לא אומר שזיהום אוויר ומים זה דבר טוב, או מתעלם מכך שזה קיים), ממתי איבדנו את האמונה ביכולת האנושית לטפל בזה? יש זיהום אוויר? נמצא דבר למנוע אותו, או שנמצא דלק חלופי שלא מזהם.
למה הפתרון הפך להיות "בואו לא נתערב בכלל"? "בואו לא נקים ערים, נביא ילדים, ננצל אנרגיה"?
זה באמת מה שאתה מציע? ככה יהיה לעולם יותר "טוב"?
צריך להתגבר על הפחד האידיוטי והמגלומני ש"בני האדם משמידים את כדור הארץ". לבני האדם אין יכולת להשמיד את כדור הארץ, או את החיים החיים עליו. גם אם נניח תהיה מלחמה גרעינית כוללת וכל משטח כדור הארץ יהיה רדיו-אקטיבי וכל הקרחונים יימסו - עדיין יתקיימו בעלי חיים רבים ועדיין יהיו חיים על פני האדמה.
צריך להכיר בבעיות, צריך לנסות למצוא להן פתרון, אבל אסור לנו לתת לבעיות לשתק אותנו - או יותר גרוע: להכניס לנו לראש שהפתרון הוא לחזור אחורה, כי הבעיה היא בעצם קיומנו.
_____________________________________
And you've been so busy lately That you haven't found the time, to open up your mind, and watch the world spinning gently out of time
|
|