לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-09-2012, 09:59
צלמית המשתמש של tag55
  משתמש זכר tag55 tag55 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.10.11
הודעות: 68
39 שנים למלחמת יוה"כ

ודומה, שהזכרון הזה שייך ליום האתמול.

כשחלפו שנתיים מאותה מלחמה, הוציאה מפקדת קצין חינוך ראשי בצה"ל חוברת הסבר למפקדים- חוברת שאמורה הייתה לשמש ככלי עזר גם להטמעת מורשת קרב ביחידות השונות, ובעיקר ביחידות שהשתתפו בקרבות.
ב-30 עמודי החוברת מסופר באופן תמציתי על הרקע לפרוץ המלחמה, על מהלכי הקרבות בצפון, בדרום, בים ובאוויר ושני פרקים המדברים על "נצחון הלוחם הישראלי" כלוחם איכותי וגםפרק ששמו: "צה"ל בשנתיים שלאחר המלחמה" - כשבסופו של הפרק (ובסופה של החוברת) רשום באותיות גדולות ומודגשות: "צה"ל של היום הוא הצבא הגדול והחזק שהיה לישראל אי פעם. צבא שהפיק את לקחי מלחמת יוה"כ בכל החתכים..." -ואפילו לא מילה אחת על ועדת אגרנט, ששמונה חודשים לפני פרסום החוברת הזו, פרסמה את הדו"ח הסופי שלה. מי מספיק להפיק לקחים ולבנות צבא לתפארת בשמונה חודשים? איך נראה הצבא בבוקר שלאחר המלחמה ואיך היה נראה שנתיים אחרי? האמנם היה צה"ל בספטמבר 1975 "הצבא הגדול והחזק שהיה לישראל אי פעם"?
שני תצלומים מאותה חוברת שילבתי כאן, שלהבנתי, מצביעים על האופן שבו רצו במפקדת ק. חינוך שהדברים יועברו לחיילים. שווה להביט בשער החוברת שבו משובצים כותרות עתונים מימי הקרבות ולקרוא מה כתוב בכריכה הפנימית של החוברת, עם הנחיות - הצעות - הכוונות מה להעביר לחיילים הצעירים ובעיקר איך ולמה.

כשאני קורא את החוברת הזו היום, עולה בי מחשבה אחת, שנשאלה לא פעם והיא נשמעת היטב ומטרידה: מה למדנו מאז, אם בכלל?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 25-09-2012, 10:21
  משתמש זכר kufxh kufxh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.08.05
הודעות: 866
בסיס חיפה, חיל הים, יום שישי, ערב יום כיפור 1973
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tag55 שמתחילה ב "39 שנים למלחמת יוה"כ"

אין יציאות, הצוותים נשארים בספינות. כך אמר לנו רס"ר הספינה בצהריים בכינוס הצוות על סיפון חרטום. מתכוננים למחר, יש התראות למלחמה. כל הבוקר עסקנו ב"חיסול הספינה" לאחר שבוע בים ויומיים של תרגיל שייטתי. עד יום זה "סגרנו" שבועיים וחצי והיינו מיועדים לצאת ליום כיפור/שבת ארוכה. כשעסקנו בנקיונות הנשק, הספינה וקרצוף הסיפונים היו הקצינים (החובלים) במשרדי הפלגה בתחקירים שלאחר התרגיל שהסתיים. בערך בעשר הגיעו משאיות אספקה של תחמושת ומזון למלא את הספינות. פעילות נמרצת מהרגיל ותכונה גוברת היתה בבסיס, ברציפים ובמשרדי הפלגות. מילאנו את הקרסולות של תותחי ה-76 ואת כל חדרי הפגזים בספינה, הוספנו רקטות אבשלום, ופגזים למחסניות תותחי ה-20 מ"מ, קיבלנו מזון רב למטבח ולחדר קירור, המיכלים מולאו בדלק ומים. במי"ק הנגדים של מח' גנ"ק עסקו בהכנות ועידכוני מפות ותדרים. הפעילות הנמרצת בבסיס חיפה רק הלכה וגברה. ספינות שהיו מותאמות למשימות בט"ש ופח"ע הועמסו בארגזי טילים וטילים (גבריאל) במקום תותחי ה 20 מ"מ במוצב 3 ובסיפונים הריקים.
למחרת, בשבת, ביום כיפור, נמשכה הפעילות הרבה ובמיוחד של הקצינים (החובלים). בין 13:00 ל 14:00 יצאנו עם רוב הסטי"לים של שייטת 3 לים לפריסה והכח ("המבנה") שלנו לזירת מצרים.
את החוויות שעברנו באח"י קשת הראשונה עברו גם צוותי הסטי"לים האחרים.
פעילותנו במלחמה בטבלה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י kufxh בתאריך 25-09-2012 בשעה 10:25.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 25-09-2012, 15:17
  משתמש זכר GeriReshef GeriReshef אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.11
הודעות: 128
שלח הודעה דרך ICQ אל GeriReshef LinkedIn profile
לדעתי למדנו ובעיקר צה"ל למד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tag55 שמתחילה ב "39 שנים למלחמת יוה"כ"

התגייסתי ב-1978, חמש שנים לאחר מלחמת יום כיפור.
הצבא שאליו התגייסתי היה שונה לגמרי מזה שעליו קראתי במעט הספרים שהספיקו לצאת מאז המלחמה, ובכתבות השגרתיות שהתפרסמו בגליונות החג של יום כיפור מדי שנה: הנשק, האפוד, הקסדה, הסימונים הטקטיים, הטנקים, המטוסים, אמצעי הנ"ט.. צבא אחר. כל זה מנקודת מבטו של טירון שהתגייס ושהתחרר בתור מש"ק: לא הייתי גנרל עתיר דרגות ומעללים.
לקראת סוף השירות פרצה מלחמת לבנון הראשונה, וחיל האוויר השמיד את כל מערך הטילים הסורי בלבנון ללא נפגעים; וזאת לאחר האבדות הכבדות שספג ב-1973.
נעשנו פחות שחצנים ביחסנו לאוייב, יותר ביקורתיים כלפי צה"ל, ונפסקו החגיגות שאפיינו את הצבא בתקופה שבין 67 ל-73.
כמובן- בעיות חדשות צצו במשך השנים, אתגרים חדשים, כשלונות חדשים.. מה לעשות- איש אינו מושלם, גם לא צה"ל. אינני מכיר עוד מערכות עם יכולת להפיק לקחים ולהשתנות כה מהר בהתאם לנסיבות כמו צה"ל; אבל אני פוגש בלי סוף אנשים שמוכנים לספר איזה צבא מחורבן וגנרלים מטומטמים ומערכת אטומה יש לנו, בשעה שהם עצמם כלומניקים עם קבלות (אני לא מטיח את זה כלפיך חלילה).
אני בטוח שאפשר למצוא רס"ר סתום פה ופקידה בטלנית שם, רכב שלא טופל כראוי ויחידה שזומנה ליום מילואים מיותר; אבל אני גם משוכנע שצה"ל מכין בסתר פתרונות מפתיעים לטיפול במתקני הגרעין באירן, מוכן להתמודדות נוספת עם חיזבללה, ועושה עבודה מצויינת בעזה כשהוא נדרש.
לשאלתך תשובתי היא "כן".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 25-09-2012, 18:40
  משתמש זכר b.b. king b.b. king אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.08.12
הודעות: 426
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי GeriReshef שמתחילה ב "לדעתי למדנו ובעיקר צה"ל למד"

אחי לשנתון הגיוס, ולמלחמת שלום הגליל, צר לי, אך אני חייב לתקן אותך:

מבצע השמדת הטילים בסוריה "ערצב 19" היה מעולה, אך לא מושלם. פאנטום אחד שלנו נפגע והופל ב 24 ביולי 1982 ע"י SA-8 שהיה חדש ולא מספיק מוכר לחיל-האוויר. שני אנשי הצוות נטשו, אך הנווט רס"ן אהרן כ"ץ , בכיר נווטי הפאנטום נהרג בבפגיעה בקרקע, ואילו הטייס גיל פוגל ישב שנתיים בשבי הסורי.

לגבי דעתך "צה"ל אז והיום", אני מניח שאתה צודק.

שלא נדע עוד מלחמות, הרוגים, פצועים, נכים, שכול, אלמנות ויתמות.

" ה' עוז לעמו יתן, ה' יברך את עמו בשלום ". אמן ואמן!
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/polopoly_fs/1.1814718.1346581589!/image/4175626803.JPG_gen/derivatives/landscape_102/4175626803.JPG]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 26-09-2012, 04:40
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מבט שני - קונספציה צבאית ומחדל מדיני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tag55 שמתחילה ב "39 שנים למלחמת יוה"כ"

"קונספציה צבאית ומחדל מדיני" משדר מיוחד של מבט שני לציון 39 שנים למלחמת יום הכיפורים. במרכז המשדר סדרת ראיונות שערך איתי לנדסברג-נבו עם שורה של ראשי אמ"ן לשעבר על המחדל המדיני שקדם למחדל הצבאי והמודיעיני. האם ראשי הממשלה חייבים לדווח לראשי הצבא ואגף המודיעין על המהלכים המדיניים שהם יוזמים ומקדמים או מונעים? האם העובדה שראש אמ"ן לא יודע על מהלכים מדיניים משפיעה על הערכת הביטחון הלאומי והסבירות למלחמה שאותה הוא מציג לקבינט ומה השתנה מאז 1973 להיום? מדוע גולדה לא יידעה את האלוף זעירא, ראש אמ"ן דאז ואת הרמטכ"ל דוד אלעזר באשר ליוזמת קיסנג'ר והצעות הנשיא סאדאת במהלך שנת 1973? מדוע מניעת מלחמה לא עמדה במרכז קונספציה מדינית ? עוד בתכנית על מחלקת לוחמים שלחמה במוצב 116 ולא ידעה שפרצה מלחמה כוללת, גם לא דווחה על ידי מפקדיה וגם על יחידת סיור שמלחמתה ברמת הגולן חשפת לראשונה אחרי 39 שנים. עורכים: איתי לנדסברג-נבו וליאורה עמיר ברמץ עורך: איתי לנדסברג

http://www.iba.org.il/schedule/schedule.aspx?channel=1
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:29

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר