מכיוון שתעריף דמי התיווך שלי נמוך משמעותית משל Fang
תשובות:
ציטוט:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
תשובות לתשובות אליי:
1) לפני שמתחילים להתעסק במתקדם, צריך לדאוג שהבסיס איתן. אני מצטער, אבל להגיד שהווסט לא ישרוד טירונות בגלל שזה "אובר מאמץ" זה חשיבה שתוביל, ברגע האמת, לכשל בציוד.
כאמור, לי נשמע כאילו הווסט מיועד לתרחיש הגרוע מכל וככזה הוא צריך להיות עשוי באופן שהוא ישרוד כל דבר. בוודאי זחילה שהיא עניין טריויאלי בקרב (בודאי ובודאי כשאתה פורק מהטנק הפגוע שלך).
תכנן ותכין את הווסט שלך כאילו הוא נועד לשרוד תופת וכך הוא לא יאכזב אותך ברגע האמת.
2) פאוץ' גב נתיק לא צריך לקחת זמן רב יותר ללבישה מכל תיק גב אחר. תדאג שהוא יהיה מחובר בקליפסים במקומות נגישים וזהו. במקרה הכי גרוע אפשר להשתמש גם בתיק גב כתחליף, מכל סיבה שהיא. אבל שוב- עדיף שיהיו שתי האופציות כדי שברגע האמת יהיה אפשר לבחור מביניהן, מאשר רק אפשרות אחת מלכתחילה.
3) MOLLE- אחד הדברים הפשוטים יותר לתפירה (זה בסה"כ רצועת בד שתפורה לחלקים) ואפשר לראות זאת בחלק מהתמונות שהועלו. זה פשוט עבודת נמלים- אבל לא משהו מסובך. אני בטוח שPilon ישמח לחלוק את הידע והנסיון שלו בתחום.
|
1. לגבי טירונות, אם אני זוכר נכון, שמעתי על יחידות שניפקו פעם ווסט לטירונים, ולאחר כמה מחזורים חזרו שוב לאפודים, עקב שחיקה מהירה של הווסט (אני ממש לא יכול להביא סימוכין לטענה זו). אין לי כרגע איך לבדוק את עמידות הווסט, אין לי מחסניות, או משהו במשקל דומה זמין, אין לי תקציב/יכולת לעשות בדיקות הרסניות. ושוב, קודם הזכרתי את המקרה התיאורטי שבו אין בנמצא אפוד חש"ן, אז בא נניח שזה פחות תיאורטי.
2. אם אני רוצה לתפור פאוץ' גב, אז צריך להגדיר מראש מה לשים בו: 3 ליטר מים (אולי אפילו בבקבוקים ולא בשלוקר), קשר 624, ומעט אוכל.
3. הווסט יותר מיועד לפעילות טנקים, בנוסף המולי בכל זאת נראה לי הרבה עבודה, ולא בטוח שאצליח לעשות את זה כמו שצריך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NimDod
תשובה לשאלה "מה הכוונה?" בהקשר למה שאמתי: נראה שהת"א ממוקם באזור נגיש מדי
הכוונה שלי היא שבקודה נגישה כל כך באפוד, בצד ימין למעלה, הייתי מצפה לכיס שיפתח ויסגר לעיתים קרובות. למשל כיס לכפפות נומקס, או תא למימיה או כיס לפנקס/בד"ח (שאכן נמצא ליד).
את הת"א, כמו הח"ע - שני פריטים שב99% מהמקרים לעולם לא יהיה בהם שימוש, הייתי שם במקום מרוחק יותר, לטובת הדברים שנעשה בהם שימוש לעיתים קרובות יותר.
עוד רעיון שעלה לי: אפשר להוסיף שפצור קטן שבו יהיה ניתן לאבטח את החיבור של הפתיל לב לחוט של הג'נטקס. אני חושב שלולאה קטנה של בד גמוי גומי הפעלה אמור להפסיק.
אני לא בטוח אם אני ברור מספיק. תסתכל על התמונות שpilon העלה - לאורך כל האפוד יש פסים של גומי שכזה. פס גמיש קטן שכזה אמור לעשות את העבודה לדעתי.
נקודה נוספת: המיקום של הלדרמן לא טוב לדעתי. הטען נשען קדימה כשפלג גופו העליות מחוץ לטנק, ויוצא שהלדרמן נמצא בדיוק בנקודה שתלחץ לו במרכז הבטן.
|
1. אחת הבעיות בווסט זה מקום פנוי לכיסים, לכן נאלצתי לצופף את הכיסים. המקום של הת"א הוא בעייתי, כי גם כך הוא קצת מפריע לזרוע (בתמונה מהפעילות ניתן אולי להבחין שנעשה שימוש בת"א ישנה, שהיא קטנה יותר). אולי אפשר להעביר חלק מהתאים לצידי הגוף, אבל זה יכול לפגוע בנוחות ההשתחלות בתוך הנקיקים בטנק.
2. כנ"ל, אם היה לי מקום לנומקס הייתי תופר. מצד שני, נומקס ניתן לחבר לאפוד ע"י לולאה עם צמדן, וזה לא תופס מקום (בכל מקרה בתוך בטנק הנומקס על הידים).
3. יכול להיות רעיון טוב. אבל אם אתה מחבר את הפתיל לב לווסט, יכול להיות שהחוט שישאר חופשי יהיה קצר מדאי (צריך לבדוק את זה בפועל).
4. המחסניות בולטות מעבר ללדרמן, כך שמה שילחץ זה המחסניות (שוב, יש כאן אילוצי מקום). בנוסף, אני מודה שלא חשבתי על הטען.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי amitaikl
EFKET ענה "לא" לשאלה שלי "האם שריונרים אמורים ללבוש את האפוד/חזיה בתוך הטנק".
מתוך מה שאתה כותב, אני מבין שכן לובשים את זה בתוך הטנק. מה התשובה הנכונה?
בכל מקרה, זה נראה לי ניסיון להשיג שני דברים:
1. שילוב של אפוד חי"ר+חזיית שריון
2. וואסח
אני מציע בתור התחלה לוותר על 2 ולהתמקד בשאלה - למה לאחד את שתי הפונקציות?
אני מציע:
א. אפוד חי"ר לפעילות חירי"ת/בטשי"ת: סיורים, שמירות
ב. אפוד/חזיית שריון לאימון שיריון/מלחמה
מכאן נגזר ש
1.אפוד/חזיית שריון למילוט לא ממש צריך כיס לבד"ח.
2.פנס לד כדאי שימצא את מקומו באפוד, כי אתה לא ממש תעצור לחפש את קסדת החי"ר המדוגמת שלך בסל צריח הבוער אלא תשאר עם הג'נטקס
3. שאם אתה מסתובב עם החזיה עליך בטנק (אני עדיין מחכה לתשובה לגבי זה) כנראה שרימון בחזיה זה לא הדבר הכי מומלץ
4. אם מדובר ב"אפוד מילוט" אני מציע להקריב 2 מחסניות לטובת מים, מתוך הנחה שיש לך מחסנית בנשק (אם לא צולבת) ועוד שתי מחסניות באפוד. כיון שמדובר באפוד יעודי, אתה לא אמור להשכיב איתו מארבים לכוחות קומנדו, אלא להסתייע בו בדרכך מהטנק למקום מבטחים
5. הייתי משנה את העיצוב, כך שבמקום 4 כיסים למחסניות יהיו לך שני פאוצים גדולים שיכולים להכיל כ"א שתי מחסניות (מתאים לשמאלי/ימני) או כל דבר אחר:פלאסק של מים, קופסא של טונה, וכו' וכו'...
אם אתה מתכנן משהו חדש, אתה יכול לנסות להתקבע לקיים (כמו שעשית) או לנסות לצאת מהמסגרת
|
השאלה הקודמת שלך, מתי לובשים את האפוד, זכתה לתשובה קצרה מדאי, אני ארחיב מעט:
צוות של חטיבה 188 בפריקה (תמונה של נחמיה), ניתן לראות שהם משתמשים בווסט חי"ר רגיל. ולכן ניתן לומר בוודאות שהם אינם לובשים אותו בתוך בטנק.
לעומת זאת, בסרטון התדמית של מרכבה סימן 4 רואים את כל אנשי הצוות לובשים אפוד חש"ן מעל שכפ"צ.
ומגחניקי"ם? הם צריכים להיזכר איפה הם שמו את הנשק (אני רואה מהדיון למעלה שגם במג"ח יש דעות לכאן ולכאן).
כלומר, בסה"כ נראה שאין אחידות בנושא הזה.
מה אני עושה? אני חושב שצריך ללכת עם האפוד עליך כל הזמן. ולכן הווסט הזה ישמש אותי רק לפעילות בטנקים (נכון שנעשה בו שימוש בקו חי"ר, אבל זה נעשה לצורך בדיקות). מכאן גם עולות התשובות (על רובן כבר ענה NimDod):
1. מכיוון שהוא נלבש בתוך הטנק, כיס לבד"ח זה די מועיל (נכון שאפשר להניח את הבד"ח בתוך הטנק, אבל יותר נוח שהוא עליך).
2. פנס לד קטן יהיה בכיס של הסרבל או האפוד (Inova Microlight). ולכן הוא בכל מקרה יהיה איתי. במקרה שיהיה מעט יותר זמן אנסה לקחת את הקסדה שעליה יש פנס ראש (שתהיה מונחת לידי, לא בסל צריח).
3. נכון, אני לא באמת יודע מה יותר חכם לעשות – ללכת בלי רימון בכלל או ללכת עם רימון למרות הסיכון.
4. הצעה מעניינת. כרגע באפוד חש"ן הסטנדרטי יש מקום ל-4 מחסניות+אחת בנשק, סה"כ 5. השאלה היא האם 2 מחסניות בווסט+צולבת (סה"כ 4). זה מספיק. ייתכן וזה מספיק, ואז אפשר להרוויח עוד שקית שתיה (עוד כ-750 סמ"ק).
5. כבר קיבלת תשובה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי amitaikl
אם התופר רוצה לעשות לעצמו אפוד רב שימושי, הוא בסופו של דבר יגיע לפתרון קיים, ולכך יש מספיק חברות אזרחיות + צבא שעושים עבודה לא רעה בכלל.
אם הוא מחפש פתרון יחודי, כדי שיגדיר אותו יותר טוב
|
האפוד מיועד הן ללבישה בתוך הרק"ם, והן לאחר נטישה. “הפתרון הקיים" לא קיים בצבא (נצא מתוך נקודת הנחה שלא הכל יש בימחי"ם). אני לא מכיר חברה אזרחית עם ווסט ייעודי לרק"ם. המקסימום זה ווסט מולי. הבעיה בחברות כאלה זה גם המחיר.
מה שאני מנסה לעשות זה משהו דומה לאפוד חש"ן עם קצת התאמה יותר עדכנית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי mp_phonix
בתור שריונר, היה לי ווסט עם גבית מתפרקת
|
איזה ווסט זה היה? ווסט חי"ר רגיל עם גבית מתפרקת? או ווסט עם תאים למחסניות בודדות? יש לך אולי תמונה?
|
|