05-09-2012, 17:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
|
|
ולסיום...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "חידה, איפה השתמשו במלחמה מודרנית בין המדינות ברוגטקה..."
במלחמת החפירות של מלחמת העולם הראשונה, מצאו את עצמם חיילים רבים במרחק של 50-100 מטר מקוי האוייב. כל הצדדים התחפרו והתבצרו, ובתנאים שנוצרו התחילו לצוץ הן אילתורים והן המצאות שונות ומשונות, שחלקן נועדו להתגבר על החסרים בציוד ותו"ל מתאימים. כנגד ירי ישיר בוצרו העמדות והתעלות, והומצאו אמצעי תצפית פריסקופיים. במקביל הומצאו גם כוונות פריסקופיות שאיפשרו יר בכינון ישיר של נק"ל מבלי להיחשף. המצאות רבות עסקו בירי לא ישיר לטווחים קצרים. אמנם היו מרגמות רבות, אך בהרבה מקרים הטווח היה באופן פרדוקסאלי, קצר מדי! לצורך זה צצו הרבה רומי רימון לנק"ל והרבה מטולים לרימונים ופצצות (לפעמים מאולתרות ממטעני חנ"ם או מפצצות מרגמה) על בסיס קטפולטות שונות. הן היו על בסיס קפיצים, מנופים וגם רצועות גומי (ומכאן "הרוגטקה" שהיא נושא חידתו של האזרח).
אני מביא להלן מספר תמונות של אמצעים מסוג זה. אני מתנצל על איכות התמונות, אך זה מה שיש לי:
התמונות לקוחות מן הפרק הזה:
שבספר הזה (אגב, ספר זה הוא אוצר בלום של נשק מוזר ולא מצוי, ודוגמה טובה לכושר ההמצאה והאילתור של החייל הפשוט).
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 05-09-2012 בשעה 17:43.
|