18-10-2012, 16:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
1. (קצת ארוך)
א. הדגשתי שזה אפשרי לחלוטין - אין מניעה עקרונית; העניין הוא שזה מאוד לא פרקטי בלי השקעה מאוד לא-טריביאלית. המידע שכן יש נסיבתי מאוד:
- מצאו debug information בסינית בתוך חלק מהבינארים. זה משול למציאת כיתוב בעברית על מערכת ריגול שמצאו מוחבאת
בתוך סלעים בלבנון. הסינים (או הישראלים) לא חשבו למחוק סימנים מזהים כאלה? וכמה קשה לבצע מבצע false-flag דווקא
באמצעות הוספת כמה אותיות בשפה זרה? - שרתי ה-C&C נמצאים במדינות מערביות, אבל מי שרכש ושילם עליהם היה אזרח סיני כלשהו. אולי זה חדש למישהו, אבל בכל
סניף דואר בארץ אפשר לקנות במזומן (ללא הצגת שום תעודה מזהה) כרטיס ויזה חד-פעמי בינלאומי (בן 16 ספרות, מתחיל
ב-4580), ולשלם בעזרתו באינטרנט. חיוב בכרטיס יעבוד בהזנת כל שם לחיוב וכל כתובת לחיוב. זה אומר, לדוגמה, שכל תייר
סיני יכול לקנות כמה כרטיסים כאלה בארץ, להרים שרת של תוכנת ריגול כזאת במדינה אירופית כלשהי, ולחייב אותו עם כרטיס
ישראלי על שם ישראל ישראלי מרחוב ישראל שולתתתת 111, תל-אביב. מישהו חושב שקשה יותר 'להפליל' את סין בצורה כזאת? אז עקרונית, אתה יכול להגיע לשרתי ה-C&C, ובמקום לרוץ לספר על זה בבלוג של חברת האבטחה שלך, לנסות לעקוב אחריהם בחשאי, לראות
מאיפה המפעילים מתחברים אליהם, להתקין תוכנות ריגול בחזרה אצל המפעילים, ולנסות לגלות מי הם.
פרקטית, חשוב כמה קל להרים 10 או מאה מחשבים ברחבי העולם, ובמקום להתחבר ישירות מהמטה בלאנגלי/מוסקבה/לונדון ליעדים באמריקה,
לשרשר 101 חיבורים (בשביל הכיף - כל תחנה בדרך במדינה אחרת, נרכשת בזהות אחרת, על מערכת הפעלה אחרת, תוך שימוש במדינות שעימן
אין יחסים דיפלומטיים ידידותיים במיוחד וירצו לעזור במעקב אחרי התוקפים), כשהאחרון בבייג'ינג. ייקח נצח להגיע למקור, ועז אז המפעילים כבר יסגרו
את כל הסיפור, כך או אחרת.
ב. הפרסום הזה אינו ייחודי בכך שהוא משתמש במקורות עיתונאיים. הבעיה איננה השימוש במקורות גלויים - מובן שפרסום אקדמי יתבסס על מקורות
גלויים. הבעיה היא שהמקורות הללו אינם ניתנים לאימות. אם עושים ניסוי (בפסיכולוגיה או כימיה, או גאולוגיה...), עקרונית אתה יכול לפנות לחוקרים
ולבקש לראות את פרוטוקול הניסוי המלא, את המידע הגולמי לפני הניתוח שפורסם, וכו'. כאן לעיתונאי יש את המקורות החסויים (והבכירים - תמיד
"מקור בכיר" מוסר לעיתונאי משהו, זה אף-פעם לא איזה סגן או SSgt משועמם) שאין לך דרך לדעת עד כמה הם מבוססים. בהתחשב בזה שעל
כל ידיעה עיתונאית שאומרת X, יש גם ידיעה שאומרת בדיוק את ההפך, במה טובים המקורות שאומרים שזו סין על פני המקורות שאומרים שמפלילים
את סין?
(אדגיש שאינני טוען שסין לא עמדה מאחורי התקיפות האלה. אני בהחלט יכול להאמין בזה. אבל אני גם יכול להאמין באלטרנטיבה. הנתונים לכאורה
והעדויות לכאורה אינם מספיקים כדי להכריע לכאן או לכאן.)
ג. "איפה אתה עובד?"
"במשרד ראש הממשלה, אני לא יכול לספר."
מי שעונה דבר כזה אולי עובד בלמ"ס או בלשכת העיתונות.
מהטעויות המביכות, כמו זו שציינתי למעלה, עולה החשד שי"ר איננו מומחה אמיתי מהמוסד, אלא "מומחה" מהמטה הקיברנטי הלאומי (שבמקרה גם
נמצא תחת משרד רה"מ).
לדעתי, אין סיבה להניח שלישראל יש ידע מיוחד על תקיפות סיניות על יעדים אמריקאיים. איכשהו אני מפקפק שזה נמצא בצי"ח הישראלי...
2. אכן, זהו גבי סיבוני הזה.
3. תודה רבה לך, ולחברים מעלינו.
|