בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי TOMY-TOM שמתחילה ב "15 זה ביסל"ח ישן , אם אני לא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי TOMY-TOM
15 זה ביסל"ח ישן , אם אני לא טועה , המעין לפיד מגדל באמצע , זה המגדל שנמצא באצע הבסיס.
I had the questionable honor of wearing that tag during the 3 months of my kurs makim beginning Nov 1986. Of course everyone would take it off and replace it with their home unit tag as soon as they got to the bus station in Beer Sheva. That, and the fact that we got vacation only every three weeks, meant that the miserable kurs makim tag was hardly ever seen in public.
As for the torch on the tag suppossedly resembling a tower--I doubt it. When I was in gdud17 there were no towers, nor any buildings at all. It was just a tent city located a few km west of Yerucham
I do remember spending a few nights guarding the tractors that were preparing the site for some big new base in the valley below. 15 years later I received a 3-day opportunity to visit that base and was speachless as I entered the base's own Bonjour bakery
A bakery in kurs makim! Who could have dreamt of such a thing!
2 - חטיבת השריון של עוצבת אדום
9 - חטיבה 820
12 - עוצבת שחם
20 - עוצבת קטיף
21 - אאל"ט עוצבת חירם
27 - מחוז פיקוד צפון 47 - מבחינתי, נדיר ביותר: האגד הלוגיסטי של עוצבת "אתגר".
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 27-12-2007 בשעה 18:18.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "חלק מהתגים האלה הופיעו כאן לא..."
1. פשוט לא יאמן כמה תגים של חטיבות שיריון במילואים יש בצה"ל... וכמה חדשים מתגלים כל חודש... לפעמים נראה שיש הרבה יותר תגים מאשר חטיבות שהתקיימו בפועל :-)
2. לעניינו, מה הם 3-10 (למעט 9)? תג מס' 6 מזכיר קצת את התג של אחת מיחידות הקשתות אאל"ט... תג 8 עם החצי לולאה מזכיר תגים אחרים של פד"מ...
2. שו הדה עוצבת "חלמיש"? האם בחיים או ז"ל? איזה טנקים? איזה אוגדה/פיקוד?
3. 22-23 תגים של נפת הר-טוב בהג"א ולאחר מכן בפיקוד העורף (מה שמסביר אולי את שינוי הצבעים?) עד לסגירתה בתחילת העשור - הבאתי תמונה מבסיס נווה אילן הנטוש (מצודת טיגרט דרך אגב)
4. תגים 17-18 של ח"א - מסקרנים ביותר, אחד מהם הופיע כבר בעבר...
5. תג 19 - רקע ירוק צהוב התגלה כאופייני למחוזות הגמ"ר ז"ל - אפשר להניח שהאריה מציין מחוז כלשהו בפיקוד מרכז
16. תגים 25-26 - שוב מסקרנים ביותר, תגים עגולים של יחידות ירוקות נדירים יחסית, על אחת כמה וכמה תג אימתני כזה עם כנפיים וחרב...
17. תגים 27-28 - לדעתי גרסא חדשה וישנה של אותו תג של מחוז כלשהו בהג"א פצ"ן/פקע"ר.
18. תגים 43-45+56 - אותו כנ"ל, נראה שמדובר בחטמ"ר/הגמ"ר אילת או אולי אחד מהם אפילו של מרחב שלמה ז"ל.
19. תגים 31-32 - אותו כנ"ל, לדעתי גרסא חדשה וישנה של מחוז ירושלים בהג"א ולאחר מכן פקע"ר.
20. 54 הוא תג ישן של מת"ש ז"ל אפשר להניח
21. 55 נראה כמו תג אב"כ, אפשר להניח ש 62 מהדורה חדשה שלו?
22. תגים 40-41 - שוב מסקרנים ביותר, בעיקר זה עם דמבו. לפי הגרפיקה הגסה שלהם אפשר להניח שמדובר בתגים ארכאיים משנות ה-50.
23. 34 שוב נראה משהו מעניין - רקע אדום שמור בד"כ ליחידות מוצנחות מצד שני פה מדובר על תג של פצ"ן עם אלמנטים של מודיעין
לגבי עוצבת "חלמיש": אני לא כ"כ בטוח לגבי השיוך החילי שלה. אמנם בתג זה נראה כמו ציור של טנק, אבל בזמן האחרון יצא לי להתקל בקצין וחייל שענדו את התג הזה על מדי א' כשעליהם כומתה בצבע טורקיז וסיכות של גדודי חת"ם סדירים
13. קהנ"פ צפון
16. מקחצ"ר הישן
21. חטמ"ר חירם (אצבע הגליל והר דב)
33. התג הישן של יחט"ל
34. זה היה אמור להיות בתג של אגוז אם אני לא טועה
46. התג הישן של בא"ח אדם
52. התג הישן של הבקו"ם
53. התג החדש של הבקו"ם (מיט"ב כיום)
54. מנהל תשלומים
55. בה"ד 12
62. יפת"ח
כל מי שמפרסם את אוסף התגים שלו, שיטרח לספר ממי הוא השיג את אותם תגים, ושטרם פירסם יעשה לעצמו נוהל, ויטרח לשאול את האיש ממנו הוא מקבל/ קונה/ גונב את התג של מי התג הזה..
עליתי על סטרטאפ רציני: אני אמציא סמלים (חרב, צבי, כנפיים, טנק - אתם מכירים את האלמנטים) ואפיץ אותם בעורמה לאספנים שלא יודעים לשאול שאלות - ואולי כך ארויח כמה ג'ובות...
דווקא 41 מוכר לי - לדעתי היה שייך למערך התובלה בשנות ה-70
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "אני (ובטוח שעוד כמה מהקוראים)..."
54 שייך בטוח למת"ש, גוף המהווה היום חלק ממערך אכ"א ולכן סמליו בוטלו
סמליו היו קרן שפע ורימונים והופיעו גם על הרבה מטבעות
אך נראה שפע כבר לא קיים בצהל ורימונים יש רק בחגור.
8 זה תג של עוצבת בני-רשף
14 נראה בדיוק כמו התג של מרא"ה (לפני שזה הפך להיות מרהו"מ) זה כנראה פשוט תג ישן של מרא"ה
40 זה תג של דואר צבאי (לשעבר)
50 זה התג של גלי צה"ל
כמו למשל מה מקור התמונות האלה?
האם זה מאוסף שלך? או מאוסף של מישהו שאתה מכיר?
או שזה סתם תמונה שמצאת באינטרנט
בכל מקרה אני אשאל את זקני השריון במשפחה לגבי מה שלא זוהה פה עדיין
זה התג החדש (יחסית) של מש"א - מרכז שיקום ואחזקה
התג מאחד בתוכו את הסמלים הישנים של מש"א 7100 מש"א 7200 ומש"א 7300
הנה לינק לאתר של אלר"ם שאפשר לקרוא בו עוד קצת http://www1.idf.il/elram/site/templ...ng=he&fid=52493
65 - לא בטוח אבל זה קשור לתג הישן של חטיבת עציוני \ ירושלים (?)
70 - כנ"ל
71 - כנ"ל
79 - אגד ארטילרי כלשהו (יכול להיות שהיה ת.פ. עוצבת להב??)
80 - עוצבת "צור"
66. עוצבת שריון וותיקה מקום המדינה
68. אם אני לא טועה זה היה הסמל של מפקדת קצין קשר ראשי
69. הסמל הישן של גדוד "נשר" (תקופת הקשתיות)
70,71. בסיסי ציוד
75. אחת מהפנימיות הצבאיות (עציון נראה לי)
Not too many Utzbot Shiryon in the early years of ZAHAL. You had Hativa 8, but this is not its tag.
1948 Cheyl HaTachbura - based on a 1949 calender...
אם כבר בתגים ישנים עסקינן:
אני מחפש בנרות את התג של מחוז לכיש, פיקוד העורף (ראו תמונה). הסמל הזה משמש את גדוד המילואים שלי מאז פירוק המחוז.
כמו כן, אם יש למישהו מידע לגבי הגלגולים השונים שעבר הסמל עד ש"נתקע" במחוז לכיש, אשמח לשמוע.
לא העלתי על דעתי לחפש את מס' הגדוד שלי באתר... בסה"כ אחד מאין-ספור יח' מילואים "אפורות".
נו, אבל על השאלה שלי אין עדיין תשובה. ואם וזאנה - אדם יקר ומיוחד, הממשיך לעשות מילואים עמוק לתוך שנות ה-50 שלו - לא יודע מה מקור הסמל לפני ההצמדה לבית גוברין, מי יידע?
מה זה מק 825 ז"ל בפאתי אזור תעשיה חולון-צומת אזור והמ"ק הנוסף ז"ל מעט מזרחה משם לצד הכביש המוליך ממחלף חולון לכיכר קוגל? מה התג שהלכו החיילים ששרתו בהם (הנדסה משהו)?
זה מסווג מדי אסור לדבר על זה
סתם סתם צוחק
הבסיס שהיה קיים בתוך האיזור תעשיה של חולון (למרות שהכניסה אליו הייתה מהכביש הראשי)
היה סדנא של חימוש (את זה אני יודע בוודאות כי הייתי עובר שם הרבה כשהוא עוד היה קיים)
יש לציין שזה היה בסיס ממש ממש קטן ביחס לסדנאות חימוש אחרות
הייתי מאוד רוצה לראות את התג של הבסיס הזה כי לא נראה לי שראיתי אותו אי פעם
בקשר לבסיס השני שדיברת עליו אני לא חושב שראיתי אי פעם בסיס בין צומת חולון לכיכר קוגל
עד כמה שאני יודע האיזור הזה נקרא מקווה ישראל והוא לא צבאי ולא היה צבאי אף פעם
אבל יש לי שאלה משלי - יש בסיס ז"ל מול המשטרה בצומת בית דגן השער שלו סגור ככה שאין כניסה לשם אבל אין שם כלום ואני לא זוכר שראיתי שם משהו אי פעם אבל ההורים שלי אמרו שפעם היה שם בסיס
מישהו יודע אולי מה זה הבסיס הזה?
הבסיס שהיה קיים בתוך האיזור תעשיה של חולון (למרות שהכניסה אליו הייתה מהכביש הראשי) היה סדנא של חימוש (את זה אני יודע בוודאות כי הייתי עובר שם הרבה כשהוא עוד היה קיים) יש לציין שזה היה בסיס ממש ממש קטן ביחס לסדנאות חימוש אחרות. הייתי מאוד רוצה לראות את התג של הבסיס הזה כי לא נראה לי שראיתי אותו אי פעם
>> גם לדעתי זה אחד התגים היותר נדירים.
בקשר לבסיס השני שדיברת עליו אני לא חושב שראיתי אי פעם בסיס בין צומת חולון לכיכר קוגל עד כמה שאני יודע האיזור הזה נקרא מקווה ישראל והוא לא צבאי ולא היה צבאי אף פעם
>> אני מדבר על הצד השני של הכביש -> המובלעת שבין הכביש שמחבר את מחלף חולון וצומת קוגל ואיילון דרום, מול שטחי הפריסה של סוללת הפטריוט בזמן המלחמה... תסתכל בגוגל מפס תבין כבר על מה אני מדבר, אפשר לראות עדיין את ההריסות. לדעתי מדובר בבסיס או מחסנים כלשהם של הג"א / פיקוד העורף או אולי תובלה.
אבל יש לי שאלה משלי - יש בסיס ז"ל מול המשטרה בצומת בית דגן השער שלו סגור ככה שאין כניסה לשם אבל אין שם כלום ואני לא זוכר שראיתי שם משהו אי פעם אבל ההורים שלי אמרו שפעם היה שם בסיס מישהו יודע אולי מה זה הבסיס הזה?[/QUOTE]
>> למעשה מדובר בשלשה בסיסים שונים - אחד סדנא גדולה מול משטרת בית דגן ממש על הצומת, בצמוד אליו עוד איזה בסיס קטן וקצת צפונה משם בסיס משטרה צבאית במשמר השבעה, אאל"ט כולם ננטשו בסוף העשור הקודם או תחילת הנוכחי.
דרך אגב גם באזור התעשיה הישן של בת-ים לא רחוק מהבת-ימון או איך שלא קוראים לשלד הלבן הזה יש בסיס מיניאטורי של תובלה או אולי פיקוד העורף. כל "הבסיס" זה איזה סככה, מוסך ומבנה שירותים. מה הוא עדיין עושה שם אחרי כל כך הרבה שנים רק אלוהים יודע.
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "הבסיס שהיה קיים בתוך האיזור..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong11
...>> אני מדבר על הצד השני של הכביש -> המובלעת שבין הכביש שמחבר את מחלף חולון וצומת קוגל ואיילון דרום, מול שטחי הפריסה של סוללת הפטריוט בזמן המלחמה... תסתכל בגוגל מפס תבין כבר על מה אני מדבר, אפשר לראות עדיין את ההריסות. לדעתי מדובר בבסיס או מחסנים כלשהם של הג"א / פיקוד העורף או אולי תובלה...
בצמוד לגדר של מקווה ישראל היה בזמנו "מרכז להכשרה מקצועית" של משרד העבודה , אשר כלל גם סדנאות-רכב , והוקם על תשתיתו של מחנה בריטי ישן . מבחוץ , האתר הזה נראה בדיוק כמו בסיס צבאי... המידע ממקור ראשון : למדתי (?) שם בשנת 71 (קורס חשמל-רכב)...
אבל יש לי שאלה משלי - יש בסיס ז"ל מול המשטרה בצומת בית דגן השער שלו סגור ככה שאין כניסה לשם אבל אין שם כלום ואני לא זוכר שראיתי שם משהו אי פעם אבל ההורים שלי אמרו שפעם היה שם בסיס מישהו יודע אולי מה זה הבסיס הזה?
ההורים שלך צודקים ! זה היה בסיס של חיל החימוש בתחילת שנות ה-50 . כשאבא שלי עבר ב-52 מהתותחנים לחימוש , הוא גר בבסיס הזה (!) עד שנישא לאימי... כשהייתי ילד ביקרתי איתו שם (הוא היה בקבע עד 73) , והוא הראה לי את המבנה שבו גר .
דרך אגב גם באזור התעשיה הישן של בת-ים לא רחוק מהבת-ימון או איך שלא קוראים לשלד הלבן הזה יש בסיס מיניאטורי של תובלה או אולי פיקוד העורף. כל "הבסיס" זה איזה סככה, מוסך ומבנה שירותים. מה הוא עדיין עושה שם אחרי כל כך הרבה שנים רק אלוהים יודע.
למה רק אלוהים ?! ה-"בסיס" הזה משמש/שימש את מערך מל"ח/פס"ח של בת-ים , וחלק ממתנדבי המערך הזה היו/הם עובדי מחסני עיריית בת-ים הנמצאים בסמוך . המקור , שוב , הוא אבי שעבד שם לאחר שיצא לגימלאות מצה"ל , ובכל שנות עבודתו במחסני העירייה עד פרישתו הסופית מעבודה היה גם מתנדב במערך מל"ח/פס"ח...
זה ליד הבת-ימון ממש בתוך האיזור תעשיה עצמו
היה איתי בקורס מאבטחים אחד הש.ג.'ים שם, ולפי מה שהבנתי ממנו זה בסיס של משהו כמו 20 איש
אין שם כלום חוץ מכמה מחסנים וסבתות מתנדבות שמסדרות כביסה (סבתא שלי הייתה מתנדבת שם עד לפני 7 שנים)
יש גם עוד שלוחה של פיקוד העורף בת ים ממש ליד הכניסה לקניון בת ים ששם מרעננים את הערכות מגן פעם בכמה זמן
פיקוד העורף אוהב כנראה להיות בקשר עם האוכלוסיה האזרחית כי כמעט כל הבסיסים שלו נמצאים באיזורים אזרחיים לפעמים מרכזיים מאוד
לפני קצת פחות פחות משנה פתחתי שרשור לזיהוי תגים שהלך ותפח למימדים בלתי נסבלים. כעת אני מציע לתת לו לשקוע לאיטו בארכיון ולהמשיך להתייחס לנושא בשרשור זה (בתקווה שגם הוא יזכה לגורל דומה ).
חג שמח
נ.ב. - אלה התגים שאינם מופיעים בתצוגה ועדיין לא זוהו
התג הבא אמנם מופיע בתצוגה אך ללא כל שם או מספר
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 08-05-2008 בשעה 22:41.
*התגים הנ"ל כבר הופיעו כאן בעבר זה כשהגולשים בפורום מסכימים שמדובר באלמ"רים אבל לא בטוחים איך קוראים ליחידות הנ"ל באופן רשמי. נראה שמצאתי את השמות של שני תגים לפחות. מי יכול לאשר או להכחיש?
עוצבת חולית
עוצבת אשל
???
*בעקבות האזכור של חטמ"ר צמח בשרשור שעסק בחטיבה 45 הגעתי לעמוד הזה (מתוך האתר של עוצבת יהודה):
ציטוט:
כפופה לאוגדה 92 וישבה בכפר הילדים
החטיבה הועברה למחנה עמוס כפופה לאוגמ"ר 85
מי יודע ומכיר? האם היו סמלים ושמות ליחידות אלה?
*השבוע ראיתי חייל בכומתה של פיקוד העורף, שהלך עם תג מוזר. דומה לתג של חיל החימוש:
הצבעים היו דומים והיתה חרב במרכז. רק שבמקום הפצצה שמאחוריה היה משולש בצבע זהה (זית).
נשמע מוכר למישהו?
תודה
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 19-11-2008 בשעה 11:02.