18-08-2012, 23:54
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
אם אתה מצליח להשמיד את כל הכניסות והיציאות של בונקר מסוים, אתה בעצם הופך אותו למלכודת מוות.
העניין הוא שאתה זקוק למודיעין ברמה הגבוהה ביותר בשביל לאפשר זאת.
ובנוסף, גם אם הצלחת לבודד את הבונקר, זה עדיין לא מוביל לשום יתרון טקטי, הכוחות שבפנים עדיין ימשיכו במלאכתם.
|
אני נאלץ לא להסכים איתך.
קח את שמורות הטבע של חיזבאללה.
מישהו אמר שצריך להכניס חי"ר לשם ולהשמיד אותם אחד אחד ולאבד לוחמים?
אני יכול לחשוב על תסריט בו מפזרים חימוש מצררי בסביבת הבונקרים, מוקשים, וגם הפצצה אווירית ישירה על הפתחים שקוברת את אנשי החיזבאללה בפנים או הרעשה ארטילרית מתמשכת שתוריד להם את הראשים למשך הלחימה - דיינו.
מאותו הרגע שהם כלואים שם - הם שקולים למתים לגמרי ואיבדו כל יכולת מבצעית לפעול או להזיק. הם פשוט יהיו עסוקים בהישרדות ובחפירת דרכם החוצה תחת אש ותצפית. לא משימה פשוטה במיוחד.
זכור שהמטרה לא צריכה להיות בהכרח להשמיד את שוכני הבונקר בקרב פנים אל פנים או הפצצה - אלא לנטרל את יכולת הפעולה שלהם לאורך ימי הלחימה בלבד.
אחר כך, מצידי הם יכולים לצאת, ולצעוד בצעידת ברווז זחרה לכפר שלהם עטורי תהילה.
אז כן - הפצצת פתחי מנהרות ובונקרים משתקת אותם לאורך זמן נתון - ולעיתים זה כל מה שצריך על מנת לנצח מלחמה.
וטיפש האיש שישלח כוחות חי"ר לטהר בונקרים ושמורות טבע.
לגבי איתור הפתחים או פתחים מרובים -אני לא מקבל את זה שאין מודיעין. עם האמצעים שיש היום - זו לא צריכה להיות בעיה גדולה במיוחד. וכבר מצאו דברים שניסו להסתיר. היו לנו שנים להערך ולאסוך מודיעין, וצריך לזכור שמדובר במטרות קבועות שקשה מאד להסתיר את החפירה ואת תנועות האנשים פנימה והחוצה בימי שגרה במשך שנים ארוכות.
למעשה, בתנאים שלנו, מנהרות ובונקרים קבועים הם מלכודות מוות לכוח לוחם המתמודד מול צבא מתוחכם בעל חימוש מדויק, מלט"ים, לוווינים ומודיעין אנושי. כשאתה מתחפר- אתה סומך על המזל, ועל הדיוק של החימוש הישראלי, ועל כשלי המודיעין הישראלי. ומאבד את יתרון הניידות וההתממה בתוך אוכלוסיה אזרחית.
אם אי פעם נתקוף את לבנון - שמורות הטבע והמנהרות צריכות לקבל את המנה הראשונה. ושם צריכים לכלוא את המחבלים קבורים בעודם בחיים לזמן מספיק - עד לסיום הלחימה. אם ינותקו מקשר קווי ואלחוטי - זה כבר יהיה בונוס משובח.
אחרי הלחימה - שיישארו או ייצאו. זה לא מענייני. אני מעריך שרובם - אלו שישרדו - יצאו עם ידיים מורמות וייכנעו לכבשה הראשונה שיראו - או סתם ירמו ידיים בתקווה שהמזלט"ים יראו את המחווה.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 18-08-2012 בשעה 23:58.
|