14-08-2012, 13:32
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
ברצינות: אתה קצת מדאיג אותי עם הגלישה לקונספירציות
אני מקווה שלא נשמע עוד מעט שאתה עובר למונטנה, לאיזו חווה ביער ושם מסביב שלטים שאתה תירה בכל נציג חוק שיתקרב...
ברצינות: האנגלים רצו סדר, נקיון וכו'. פעילות ספסרות/מכירת כרטיסים נתפסת בעיני רבים כמין מפגע אסתטי. זו דעתם, וזה די אופייני לאנגלים. סדר, נימוס וכו'. זה מה שעושה את אנגליה, בדיוק כפי ששלומפריות זה מה שעושה את ישראל לישראל (והשלומפריות והפיפנקיות שלנו הביאו הרבה פעמים דווקא תוצאות טובות!).
פעם, בטיול אחרי צבא, הייתי אמור לנסוע ביורוסטאר מלונדון לבריסל ב-7 בבוקר. הגעתי ללונדון באיזה 2 לפנות בוקר ברכבת לילה מסקוטלנד, וחציתי אותה ברגל מתחנת יוסטון לתחנת ווטרלו. הגעתי לווטרלו בדיוק כשיצאו הרכבות האחרונות לאותו לילה, והתחנה התרוקנה לחלוטין - גם אם דלתותיה לא נסגרו. פרט לי, ולעוד כמה יפאנים, לא היה בתחנה איש. כלום. אחרי כמה שעות התחלתי להרדם, אבל בכל התחנה לא היה שום ספסל שאפשר ממש לישון עליו, אפילו לא בישיבה. מצאתי גרם מדרגות שהוביל לאיזה מפלס של התחנה וישבתי על המדרגה העליונה נשען על הקיר ונרדמתי. היה משהו כמו 4 לפנות בוקר. אחרי כמה זמן מעירה אותי שוטרת סיור ומבקשת ממני בנימוס לא לשבת על המדרגות ומסבירה לי שזה אסור לפי התקנות. המוח הישראלי אומר "אבל עכשיו 4, ואין פה אף אחד"! מצד שני... המוח הישראלי גם חושב שלהכנס לרחוב ברוורס, באין כניסה, זה סוג של משהו שלא סותר את מהות האין כניסה. אנגליה זו אנגליה. ככה היא מתנהלת. ולא שאין שם טראש כאלה, ומהגרים ברבריים וכו' אבל בעקרון ככה הם. והאמת? יש לא מעט הגיון בהתנהלות שלהם, באופן כללי כמובן.
|