06-08-2012, 15:07
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.12
|
|
ציטוט:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
פשרנות ביחסים בין מדינות - אינה מבטיחה שיפור מצב מדיני, בטחוני או כלכלי.
לעיתים אפילו העברת מסר של 'עמוד שדרה מדיני' ישדר יותר יציבות וייצר את השפור האמור.
|
מעולם לא תמכתי במדיניות פשרנית והסתייגתי ממדיניות כזו. אני בעד מדיניות של עוצמה, חוזר, חוסן לאומי וכמובן עם פשרות שיכולות להועיל לנו, אבל שזה לא יהפוך למדיניות.
ציטוט:
מדינות רבות נוצרו עם התפרקות ברה"מ. מדינות רבות השתחררו מכבלי ההשפעה הסובייטית. אבל שעת כושר לא תמיד מבטיחה השגים. שידור יציבות והתנהלות שקולה עושים זאת יותר והיציבות והתנהלות של שמיר שעמד על תנאי הפתיחה של ועידת מדריד בהחלט העבירו מסר שכזה ואכן מדינות רבות חשו לקשור עימנו קשרים. זכור כי המדינות שקשרו עימנו יחסים דיפלומטים לא עשו בתקופת פריחת יחסים אישיים בין מנהיגי ישראל ארה"ב כך ש'פתיחת שערי אמריקה' בפניהם לא הייתה הסיבה לכך.
המחשבה כי נטילת סיכונים בטחוניים תתרום לשיפור המצב הבטחוני מדיני וכלכלי ע"י אווירת שלום והוכחה כלא נכונה או כמפיקת פירות קצרי טווח הן באוסלו והן בהתנתקות.
יותר מדינות קשרו עימנו קשרים וקיבלו את מתווה מדריד ופחות מדינות ארופאיות בחשו בעיני ישראל בימים של 'קשיחות מדינית', יותר טרור ספגנו בימים של 'פשרנות מדינית' ובאופן אבסורדי גם יותר בקורת בינלאומית.
|
למרות שזה משתמע מהוויכוח שלנו כי כל אחד מאיתנו עומד על דעה הפוכה, אינני מתומכי אוסלו. אני תומך בתהליך של שלום, אולם אוסלו הוא תהליך תקוע ללא סוף שלא הצליח להביא לתוצאות במישור השלום. הוא הכניס אותנו לבור עמוק יותר בסופו של דבר בגלל שהציג פתרון על הנייר לתקופה קצרה ובגלל שבסופו של דבר לא הוקמה מדינה פלסטינית ואנחנו נתפשים כאשמים לכך. לדעתי תהליך השלום היה צריך להתנהל אחרת ולהסתיים אחרת, זה תהליך שאני מאמין בו והוא נכשל... אמרתי את זה הרבה בפורום, שעד שלא נוביל לשינוי בתדמית שלנו ברחוב הערבי ויש הרבה שיטות ואפשרויות לעשות זאת, לא ניתן להגיע למצב של שלום אמיתי.
ציטוט:
ו'הכלכלה' של המדינה [ולא של מתי מעט מתעשרים או גאות חולפת בבורסה] - היא כנראה אופרה אחרת לחלוטין. המשקיע העניני מחו"ל רוצה לדעת שאתה חזק ובטוח פיזית ופיננסית ולא עוסק ב'האם אתה פופולארי'.
מדינה הנסוגה שוב ושוב מקווים אדומים שהציבה לעצמה - עלולה לשדר חוסר יציבות ולהרחיק משקיעים.
|
מדינה שנתפשת פופולארית, בטוחה, מדינת שלום היא גם מושכת משקיעים.
|