26-12-2018, 12:15
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי yanshuf1 שמתחילה ב "מישהו יכול לתת אינדיקציה לגבי יכולות יירוט הטילים של מערכות הנ"מ הסוריות?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yanshuf1
וכמובן לגבי האפקטיביות שלהן?
כלומר, בכל התקיפות בעבר כאשר הסורים דיווחו על יירוט אחוזים גבוהים מהטילים שירה כביכול חיל האוויר הישראלי- מלבד כמובן ההגזמה הפראית ואמינות הדיווחים- הייתי בטוח שהנ"ל נובע מסוג של הטעייה של לוחמה אלקטרונית (כלומר- מערכות תוקפות שמשדרות "טילים" היכן שבעצם אין כלום...). אך, גם לאור דבריו האחרונים של עמוס ידלין אתמול ברדיו- נראה שלמערכות ההגנה האווירית הסורית כן יש יכולת מסויימת ליירט את טילי חיל האוויר.
זו עובדה מדאיגה, שכן ראשית כל- זה אומר שבהכרח לא כל המטרות שנתקפו בשנים האחרונות- אכן הושמדו.
|
המסקנה שלך לא נכונה. לא צריך להיות איש מקצוע בתחום (ואני לא) כדי לחשוב לבד על שיטות ומערכות שיכולות להתמודד עם מערכות הגנה שכאלה. אם נשתמש בדוגמה ישנה ומפורסמת - חימושי הטעיה מסוג "שמשון/נלסון" שהופעלו כבר לפני יותר מ-30 שנה במבצע ערצב-19 להשמדת סוללות הטק"א הסוריות במבצע של"ג. כיום מן הסתם ישנן מערכות הרבה יותר מתוחכמות מסוג זה, עם יכולות שניתן לדמיין בצורה די הגיונית (חימוש מונע ומתמרן, יכולות ל"א עצמיות, וכו').
ולייחס להצהרות של הסורים או הרוסים בסוריה כל שמץ של אמינות זה רעיון די גרוע. גם לאלה וגם לאלה יש יותר מסיבה אחת להצהיר מידע שגוי, מוגזם או שקרי לחלוטין.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yanshuf1
שנית, בישראל עובדים מזה כמה עשורים באופן ממוקד ובהשקעת משאבים עצומים על מערכות הגנה שכל ייעודן הוא השמדת טילים. ידוע שלקח זמן רב (כמה עשורים) להשיג יכולת זו ושגם כעת- היא לא מושלמת או לחילופין- עדיין בשלביי פיתוח (ראו תפקודי קלע דוד בפעם האחרונה ואולי גם הפעם, בהנחה שלא מדבור בחץ-2).
על כן, אם (לפחות חלק מ...) המערכות הרוסיות שביידי הסורים- כבר מחזיקות יכולות כאלה- הנ"ל מעלה שאלות כבדות גם לגבי קצב/עלות/איכות התקדמות הפיתוחים המקומיים... וגם לגבי אפקטיביות יכולות התקיפה של חיל האוויר- תחת מגבלות היירוט הרוסיות/סוריות... לא? כלומר, בהנחה סבירה שחיל האוויר לא משתמש בחימושים פרימיטיביים בעלי מסלול בליסטי פשוט (לדוגמא- כמו הקסאמים שכיפת ברזל מתמודדת עמם), אלא בחימושים משוטטים מתוחכמים, נגזר מכך שיכולות יירוט הטילים של המערכות הרוסיות הנוכחיות שבשימוש הסורים (ואני מבין שלא מדובר ב- S400 ואולי אפילו לא ב- S300?)- הנן דיי מרשימות...
מישהו יכול לחלוק מידע לגבי יכולות אלו?
|
אף צבא ותעשיה בטחונית לא חולק/ת מידע על הביצועים האמיתיים של מערכות כאלה. ייתכן וחלק מהחימוש אכן יורט, ייתכן ולא - בכל מקרה לא הייתי בונה על סיכוי ריאלי לקבל לכך תשובה אמיתית.