31-07-2012, 00:22
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
אותי יותר מפחידים 100 מטוסי F15 מצויידים וחמושים
אני לא מצליח להכנס לראש של הסעודים, יש להם גבולות עם עומן, עירק, ירדן, אחוד האימרויות, תימן, שכחתי משהו?
הם מדינה עם אוכלוסיה קטנה יחסית לשטחם, אין להם גבול עם השיעה (כלומר אירן), בשביל מה הם צריכים שיריון בכמות כזו גדולה? בהנחה שהם לא קונים את הטנקים הללו על מנת לפתוח במלחמה יזומה כנגד גורם כלשהו במזרח התיכון (משפחת אל-סעוד מאוד זהירים, הם יושבים על שטח גדול מאוד, בארות נפט וגז לרב - שליטה במכה ומדינה נותנת להם יוקרה בפני כל העולם המוסלמי מאינדונזיה במזרח ועד מרוקו במערב, למה להם לקחת סיכונים ולהסתכן באובדן השלטון?)
אני לא מבין את הקניה הזו.
אם מדובר בכוחות שטור חמושים - נניח כיסים של שבטים שיעים שיכולים למרוד - האם מה שדרוש לטפל בהם הוא טנק של 10M אירו?
האם הם מתכננים משלוח של צבא תמיכה במשטרים אחרים? נניח הגנה על אחוד האמירויות במקרה של פלישה איראנית?
לאור גודל השטח, דלילות האוכלוסין, הייתי מצפה שהם יקנו יותר מסוקי תקיפה, מסוקי סער, השקעה בנ"ט, השקעה ביחידות קרקעיות ניידות - לא הייתי מצפה להוצאה כה גדולה על שיריון מודרני במדינה כמו סעודיה.
בכל מקרה, בראיה ישראלית, 100 מטוסי F15 חדישים ומחומשים במיטב טילי הא"א והא"ק מסוכנים לנו הרבה יותר מדיויזית שיריון סעודית על גבול אחוד האמירויות.
מטוס F15 יכול לכסות שטח של מאות ק"מ בדקות - טנק לא יוכל להתקדם את המרחק אלא ביחידות של יום ואז הוא נצפה ובוהק.
|