19-07-2012, 23:02
|
|
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
|
|
חבר מתאריך: 01.02.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי fritz2
אהלן.
הסיבה שחשבתי לאטום כל שכבה בנפרד היא שהיה לי נסיון מאוד לא טוב עם המדלל של המברול.
בכל פעם שניסיתי לעשות ווש, או בלנדינג בין גווני צבע במקומות שדורשיים זאת (בעיקר תווי פנים וקפלי בגדים) הייתי מגיע לתוצאות איומות ובהן הצבעים היו פשוט מתערבבים ביניהם לכדי צבע אפור, וזה מאוד תסכל אותי.
רכשתי עכשיו כמה דגמי פלסטיק דור שתיים של דראגון, ועוד ארבעה דגמי רזין של ורלינדן, כדי שאוכל להתנסות בצביעה על הפלסטיק לפני שאעבור לרזין.
מה יכולה להיות הבעיה?
לא נתתי לצבעים מספיק זמן להתייבש?
לא השתמשתי בפריימר?
לא דיללתי את הצבעים לכדי מרקם "חלב"?
וכמה שאלות נוספות -
ובנוגע לצביעה עם צבעי שמן - כמה זמן עליי לחכות לפני שהשכבה האחרונה שמרחתי התייבשה?
היכן ניתן לרכוש את הפריימר שהמלצת עליו?
האם הוא מתאים גם לרזין וגם לפלסטיק?
איזה מדלל יביא לתוצאות טובות מבלי הריסת השכבה עליה נמרח הצבע?
וסתם להתרשמות, אחרי חפירה בארכיונים, הנה דיורמות שבניתי לפני כעשר שנים (מתנצל על איכות הצילומים, נלקחו לפני כעשר שנים במצלמה דיגיטלית פשוטה).
אז הייתי ילד, והיום אני מתכנן לקחת את הזמן בכל שלב, ולא להאיץ בהם כדי להגיע לתוצאות מיידיות.
|
ראשית. אין צורך בפריימר כאשר צובעים דגמי פלסטיק - הפריימר משמש כבסיס רק בצביעת דגמי ריזן או/ו חלקים ממתכת.
יש מקרים שבהם אני משתמש בפריימר-כאשר אני רוצה לצבוע גוון בהיר על פלסטיק כהה.
הפריימר שאני משתמש (לצבעי אנמל ואקריליים) הוא הפריימר של יעקובי. לצבעי אלקלאד, אני משתמש בפריימר יעודי שלהם.
התופעה של "עירבוב" לא רצוי של גוונים מתרחש בשני מקרים, או שהצבע הראשוני לא קיבל מספיק זמן יבוש (לפחות 24 שעות) או שהטינר שהשתמשת בו. לדילול צבע הוואש, הוא "חריף" מדי. אני משתמש בטרפנטין מנרלי רגיל, בכמייות מאד קטנות.
אני מביא כאן תמונות של וואש שבצעתי, בעזרת טינר מינרלי פשוט.
אגב. הצביעה כולה בוצעה בעזרת מכחולים.
נערך לאחרונה ע"י שמולביץ אשר בתאריך 19-07-2012 בשעה 23:04.
|