הרכב פותח ליחידות סיור השייכות למשרד הפנים הרוסי, מסוגל לגלות ולעקוב אחרי מטרות אויריות וקרקעיות , ומצויד במערכות אופטיות- תרמיות,ראדר ,חיישנים אקסטיים וסייסמיים, מערכות ליירוט גלי רדיו, שני מזל"טים, מק"כ מופעל מבפנים,ומערכת שליטה ובקרה בכל זה.
מבוסס על רכב ה"האמר" הרוסי STS Tiger
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הייתי מאוד נזהר עם אמירות..."
אני גם חושב שיש כאן יותר מדי מיכשור ואמצעים. מהיכרות עם הרכבים והמקצוע אני גם חושב שעדיף רכב חכם ו"פשוט" כמו הגרניט, שהמערכות הלא רבות בו עובדות כמו שצריך ומאפשרות מיצוי של כל משימה.
מלבד מק"כ אני לא רואה ערך מוסף בדברים שיש ברכב הרוסי. (אגב, דובר בעבר על רצון לשלב מקל"ר בחלק מרכבי הגרניט..אבל הבנתי שויתרו על הרעיון מהר מאוד).
אני כלל לא אתפלא אם מה שמוצג כאן הוא רק לשם התצוגה......
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי apile שמתחילה ב "אני גם חושב שיש כאן יותר מדי..."
ולא הזיווד המבצעי המותקן/מזווד ברכב הזה ....
משהו בסגנון של הצגת יכולת ע״ע אותם תצלומים בהם נראים מטוסי קרב עם תצוגת שלל החימוש שהם מסוגלים לשאת .
ומה זה לעזאזל ה״גרניט״ הזה שכולם מדברים עליו כאן?... יש איזו תמונה שלו היכן שהוא?.....
כנראה אתה צודק לא נראה לי ש א. יש מספיק מקום להכל ב. שהגנרטור שאמור לספק את החשמל למערכות מספיק גדול לכל המערכות (במיוחד עם הכוונה ביירוט תדרים לחסימות)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי apile שמתחילה ב "מעניין מאוד. הגרניט של מוד"ש..."
מצד שני- כמה זמן לוקח להכשיר מפעיל ומפקד משימה שיכולים להפעיל גם תצפית קרקעית, גם מל"ט, גם אמצעים מוטמנים, גם האזנות וגם להילחם? הרי הם צריכים חלק מהמסלול של מוד"ש, חי"ר, רוכב שמיים, מטכ"ל ולא יודע מה עוד..
וכמה עולה פלוגת איסוף עם 8 רכבים כאלו, נאמר? האם לא עדיף תמהיל שונה- נניח 6 כלי תצפית, כלי האזנות, וכלי הפעלת מל"טים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YOOD שמתחילה ב "רכב סיור ומודיעין רוסי חדש-SBRM"
לרוסים יש עבר רחוק של שימוש במערכות סייסמיות, למיטב ידיעתי הרבה יותר זמן מאשר מדינות המערב. הנה דוגמה של מערכת NVU-P "אוחוטה", שהיא רכזת חיישנים סייסמים ליזימת מיקוש נ"א. לכל רכזת ניתן לשרשר עד ארבעה מוקשי MON-50 או OZM-72, כאשר לרכזת יש שני דגמים - VP-12 המפעיל אותם אחד-אחד או VP-13 המפעיל בו-זמנית .
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 15-12-2012 בשעה 22:49.