26-07-2012, 17:09
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
פרמדיקים בצהל - רושם מרענון מילואים
אני משובץ כפראמדיק של גדוד חיר במילואים.
מבחינת הרפואה של הגדוד אני שווה ערך למטפל בכיר.
בפק"ל שלי אני מחזיק בנוסף לציוד חבישה, נוזלים וערכת אינטובציה גם אנטיביוטיקה, ערכה לפיום קנה, ערכה לביצוע נקז חזה ותרופות המוסטאטיות.
אני מציין את הללו, שכן הם אינם חלק בעבדתו של הפרמדיק באזרחות והוא אינו נצרך להם.
לעומת זאת במתאר מלחמה ובמסגרת הלקחים של לבנון 2, נמצא שיש צורך במתן אנטיביוטיקה בשטח, וכן הכנסת נקז חזה במקרה והפינוי מתעכב ובצורך בבצוע פיום קנה על פני צינרור קנה בחלק מהמקרים.
לראשונה מאז שעברתי לחיל רפואה בוצע רענון לכישורים שלי.
להבדיל מהקולגות שלי ברענון אני עוסק במקצוע ובנוסף אני חי את עולם הרפואה. הרוב הגדול של החניכים ברענון כבר לא עובדים כפרמדיקים.
היו לי המון צפיות מהרענון הזה.
חשבתי על כירורג חזה או מרדים שמלמד אותנו על הכנסת נקז ותרגול על חזירים.
רופא אף אוזן גרון שמלמד על פיום קנה ותרגול על חזירים.
קיוויתי שנחתוך גם כלי דם גדול לחזיר המסכן במקום אסטרטגי כך שנוכל לבצע לפחות פעם אחת "פאקינג" באמת.
שעור מרופא טיפול נמרץ/זיהמולוג על מתן אנטיביוטיקה בשטח.
וכן הלאה...
הייתי בטוח שגם אם כל זה לא יקרה לפחות יערך דיון מסודר באיך מתנהלים עם פצוע בינוני במשך כמה שעות במתאר של שדה הקרב.
בקיצור יש המון לרענון וללמד על מנת שהמטפל הבכיר באמת יהיה כזה.
הבחור שחנך את הקורס הוא פרמדיק מוביל, מהטובים ביותר שיש. הוא גם בחור ישר.
וכשתרגלנו הכנסת נקזים על הבובות המרוטות הוא הודה בפנינו שהוא הכניס נקז אחד כל חייו.
אותו הדבר ביחס לפרמדיקית שלימדה אותנו לבצע פיום קנה.
שעור האנטיביוטיקה הסתכם באיגרת טראומה, ואותו הדבר ביחס לתרופות ההמוסטאטיות.
בעיקר היינו עסוקים בלתרגל את עצמנו עם עזרה של המדריכים שבאמת ניסו לעשות את המירב.
אבל בשורה הסופית חיל רפואה צריך להחליט.
זה בסדר להגיד שפרמדיק הוא בסך הכל חובש משודרג שיודע לבצע צנרור קנה. (פעולה שהחשיבות שלה במלחמה היא יחסית קטנה) אבל אם החליטו שהמצב הוא כזה שצריך שפרמדיק ישמש כמטפל בכיר וזה הציוד ששמים לא על הגב, אז בבקשה אל תכסתחו, אל תעגלו פינות ותוודאו שאנחנו באמת יודעים להשתמש בו.
אני רק מקווה שרענוני הרופאים נראים טוב יותר.
נערך לאחרונה ע"י eshely77 בתאריך 26-07-2012 בשעה 17:12.
|