לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-07-2012, 18:33
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי KFS שמתחילה ב "אני מוכן לקבל את הגזירה הזאת..."

אני לא מוכן לקבל את הגזרה הזאת.
אסביר לך מה קורה...
השמאל נהנה לנפנף בזה שהערבים חיים ברמת חיים נמוכה מהממוצע בישראל, מה שנכון.
החרדים נהנים לנפנף בזה שהם מסתפקים במועט וחיים ברמת חיים נמוכה יותר, מה שגם נכון.
גם הערבים וגם החרדים הסובלים מעוני נוהגים שלא לעבוד או לעבוד בצורה מינמאלית.
הסיבה שהם יכולים להיות כאלו סגפניים היא כי בישראל הדברים החשובים ביותר עולים מעט מאוד או אפילו בחינם.
החרדי יכול לבחור לחיות עם אישה המפרנסת בחצי משרה בגלל שאם חס וחלילה משהו במשפחה יחלה בסרטן הטיפול שעלותו היא מעל למליון שקל בשנה יהיה בחינם.
הערבי יכול לבחור לעבוד בשחור ולהשאיר את האישה בבית בגלל שבית הספר הוא כמעט בחינם והתשתיות ישקומו בכל מקרה.
משפחה שבוחרת שלא ממש להשתתף במעגל העבודה לא תסבול מרעב, לא מחוסר בשירותי בריאות ולא מהעדר חינוך.
לשיטת החרדים מדובר בנס שהוא תוצאה של לימוד התורה.
הערבים הולכים ומשתלבים יותר ויותר במעגל העבודה אבל מבחינתם לקבל מהמדינה זאת אומנות.

רווחה צריכה להיות איכותית אבל להנתן למי שבאמת צריך אותה.
בריאות צריכה להיות מסובסדת בתנאי שכול מי שיכול משתתף במאמץ העבודה.
ואותו הדבר ביחס לחינוך.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2012, 18:54
  KFS KFS אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.12
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אני לא מוכן לקבל את הגזרה..."

אתה כותב כאילו שבני מעמד הביניים לא הולכים לבתי חולים בפריפריה ולא עובדים בחברות כח אדם.
חברות כח אדם זה לא רק ניקיון ושמירה למרות שהם תמיד הכי נדפקים.

אני נגד קיצבאות. אני בעד שירותים ציבוריים איכותיים לכולם. אני לא מסכים שאפשר לתת לערבים ולחרדים למות עד שהם יחליטו שכדאי להם לעבוד (לא בשחור).
למרות חוסר התרומה שלהם, צריך להשקיע בשירותי בריאות ולצמצם פערים כדי שכולם יקבלו את אותו שירות כמו בבתי חולים במרכז. גם על חשבוני. לאנשים לא מגיע לקבל שירות ירוד רק בגלל שהם נולדו בישוב או במגזר הלא נכון.

אם חוסר ההשתתפות בנטל המיסים מצד הערבים והחרדים מפריע לך, תבוא בטענות לממשלה שלא עושה שום דבר בנידון. שיתחילו לאכוף העסקה בשחור אצל הערבים. שיפסיקו לממן אברכים. זה בכלל לא קשור לנושא האשכול.
ישן 22-07-2012, 23:02
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "הוועדים וההסתדרות הם אלו..."

ניקח מפעל מצליח.
בכניסה למפעל עומד שומר, המפעל מוכן להוציא X כל חודש על השומר הזה. מדובר בד"כ באותו השומר שיהיה שם במשך שנים. המפעל, שלא מעוניין לחזק את וועד העובדים שלו, מוכן לשלם X+2 ובלבד שלא יהיו יחסי עובד מעביד בינו לבין העובד. למרות שבפועל יש יחסי עובד מעביד.
העובד מקבל X-2 כאשר ההפרש נשאר בידיים של חברות כוח האדם שכל הבסיס לריווחיות שלהם היא היכולת שלהם לכופף את החוק ולשחק על הגב של העובדים.
מבחינה טכנית מדובר בהמון כסף שמגיע לאנשים לא יצרניים שלא תורמים בכלום לשום דבר חוץ מלשמור למפעל את הזכות לפטר את העובד מהיום למחר.
אין סיבה שאדם המגיע כל בוקר לאותו מקום עבודה במשך שנים ארוכות יחשב תמיד כאיזה שהוא עובד חיצוני חסר זכויות. החל ממתנה לחג וכלה בהגנה מסויימת של הוועד.
אבל כדי שזה יקרה צריך לזכור שבסופו של דבר בעל הבית הוא זה שמנהל את העסק ולא העובדים.

ישן 23-07-2012, 10:25
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אני לא מעניש, אני מנסה לעקר..."

זה ניסוח שונה אבל התוצאה היא אותה התוצאה. אתה אולי מנסה לעקר תופעה פסולה, אבל מי שיצטרך לשלם על עיקור התופעה הזו הוא לא מי שאשם בזה שהתופעה הזו התפתחה. זכותו של בעל עסק להחליט באיזו שיטת העסקה הוא יעסיק את העובדים שלו כל עוד הוא לא עובר על החוק. המדינה חוקקה חוקים שאמורים להגן על עובדי הקבלן, כל מה שצריך לעשות זה לאכוף אותם ולא לפתור את הבעיה ע"י זה שיחייבו בעלי עסקים להעסיק עובדים בשיטת העסקה שבה הם לא מעוניינים ושתעלה להם הרבה מאד כסף. ד"א, איך אתה חושב שבעלי עסקים שיחייבו אותם להעסיק עובדים בהעסקה ישירה יממנו את העובדים האלה? (רמז: העלאת מיסים במגזר הממשלתי והעלאת מחירי השירותים והמוצרים במגזר הפרטי).

ישן 23-07-2012, 22:18
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אבל זה שירות מעולה, שחוסך..."

פה בעצם נמצא סלע המחלוקת שלנו.
אתה סומך באופן מוחלט על כוחות השוק.
השוק מנוהל על ידי אנשים ובדרך כלל כאלו שתאבת הבצע די מעוורת אותם.
אם אלו שמנהלים את השוק היו יכולים הם היו מייצרים משק דרום אמריקאי. כזה שיש מיעוט שמחזיק בנכסים ואם אתה לא מבריק בצורה יוצאת דופן אז אתה תגיע למצב שתגיד תודה על זה שיש לך עבודה.
הם ייצרו מצב שבו אין תחרות הוגנת כי לרוב האוכלוסיה אין נקודת זינוק.
אתה מדבר על זה שזה מוזיל עלויות.
שרוקי בגווטמאלה היה חי ברמת חיים מאוד מאוד גבוהה. כי המבשלת, המנקה, הנהג, המוסכניק. כולם היו מאוד זולים בשבילך. חברת השמירה בשכונה שלך הייתה מבטיחה לך שקט ובית הספר הפרטי היה נהדר.
אם לא יהיו בכלל וועדים אז מה שיקרה זה שכל העובדים יועסקו כמו עובדי חברת כוח אדם. גם אם טכנית יהיו יחסי עובד מעביד, ליחסים הללו לא יהיה כל משמעות.
המשק הזה יהיה נהדר לאנליסטים, הוא ימשוך השקעות זרות, בדיוק כמו שקורה בדרום אמריקה.
הוא יהיה חרא לאזרח הממוצע והממוצע מינוס.
חייב להיות איזון, כזה שיבטיח שגם לזה שפחות מוכשר והחיים הביאו אותו להיות השומר בכניסה למקום העבודה או הביאו אותה להיות המנקה בסוף יום העבודה, גם להם תהיה אפשרות לחיות בכבוד.

במילים אחרות לא יכול להיות מצב שאדם שעובד במשרה מלאה, לא מצליח להבטיח לעצמו רמת חיים סבירה מינוס. ובשביל זה צריך וועדי עובדים ודווקא העובדים הללו שצריכים את הוועד יותר מכל צריכים להכלל בתוכו.

ישן 23-07-2012, 23:00
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אע? אבל כתבתי כמוך- אתה בדיעה..."

כי בעצם השאלה היא איפה הגבול.
מה חובת המעסיק לעובד שלו ואם היא בכלל קיימת?
האם לעובדים בחברה יש איזו שהיא אמירה למרות שהם לא הבעלים ורק שכירים?
והאם בעצם חובת המעסיק היא לשלם לעובד את המינימום האפשרי על מנת לשמור על מקסימום ריווחיות של החברה בתנאים תחרותיים?

אני מסכים איתך שהגולם קם על יוצרו.
שהמגזר הציבורי שמן. אני רוצה אותו רזה ועשיר. קרי משכורות גבוהות אבל בלי אבטלה סמויה.
שבחברות הגדולות השיקולים הם לא מקצועיים והזנב הוועד, מכשכש בכלב, החברה.
אבל אני גם לא רוצה את המצב ההפוך. התפיסה שלך,עלולה לדעתי, להביא אותנו למצב ההפוך.

ישן 24-07-2012, 16:46
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם אתה שואל את דעתי לגבי יחסי..."

המעסיק חייב להיות קפיטליסט, צריך לקוות שהוא לא יהיה נצלן.
הפיתוי שלו להיות נצלן הוא במקום בו הוא יכול.
עובדי התוכנה אצלך בחברה לא יכולים לסבול מנצלנות לא סבירה, האיזון בין הצורך של המעסיק בעובדים ובין הצורך שלהם להתפרנס נשמר.
המנקה במשרד שלך בהחלט נמצאת בסיכון לניצול.
אני חושב שרוב המעסיקים הם לא נצלנים, הם מנסים למקסם רווחים אבל בדרך כלל זוכרים את העובד.
חברות כוח האדם מאפשרות להם לנצל עובדים מסוימים הנמצאים ממילא בתחתית שרשרת המזון.
המנקה צריכה להרוויח הרבה פחות ממך, אבל היא כן צריכה להיות חלק מהחברה.

ישן 23-07-2012, 22:27
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "מה זה משנה אם מדובר במיקור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
מה זה משנה אם מדובר במיקור חוץ אמיתי (מה זה מיקור חוץ אמיתי בכלל?) או בצורך של החברה למנוע העסקה של עובדים? כל עוד שמדובר במשהו חוקי זכותו של מעביד להחליט שהוא לא רוצה להעסיק עובדים בצורת העסקה מסוימת.

מיקור חוץ אמיתי הוא עבודת קבלנות אמיתית. החברה החליטה לבנות אגף חדש והיא שכרה קבלן עם פועלים. אף אחד לא מצפה שהפועלים העובדים בשטח המפעל, בונים בניין יהפכו להיות עובדי חברה. שכן ברור שהם עובדים בחברה אחרת לגמרי. הבוס שלהם הוא משהו אחר וההצלחה של החברה שלהם היא נגזרת של החוזים שהיא חותמת עם מפעלים אחרים.
מיקור חוץ אמיתי הוא מקום בו החברה לוקחת קבלן לא בגלל שהיא לא רוצה להעסיק את האנשים הללו באופן ישיר אלא בגלל שמדובר בתחום שלחלוטין לא הגיוני שהחברה תתעסק בו.

אולי אני אסביר את הדברים על ידי דוגמה פשוטה.
חזרתי לעבוד בחברת האמבולנסים בה עבדתי לפני תחילת הלימודים.
יש בחברה מנקה, אישה מאוד נחמדה, חרוצה ואינטלגנטית שהחיים הביאו אותה להיות מנקה.
היא הייתה שם כשהגעתי לחברה לפני 7 שנים והיא עדיין שם.
מגיעה כל בוקר, מקבלת הוראות מההנהלה. חלק בלתי נפרד מהעבודה.
בעצם כמעט בלתי נפרד. כי כשזה מגיע למתנות לחגים היא לא שם.
כשזה מגיע לימי כיף היא לא שם.
כשזה מגיע לבונוסים שניתנים לכולם היא לא שם.
בעצם למרות שידוע שהעבודה שלה איכותית היא סך הכל מספר היא לא מעניינת אף אחד.
היא שייכת לאנשים השקופים.
שרוקי יגיד שהאנשים השקופים עוזרים לחברה להוזיל את השירות. אבל ביננו במקרה הזה זה קישקוש. היא עוזרת לבעל הבית להיות עוד יותר עשיר.
וזה לגיטימי שבעל הבית עשיר, הוא המציא מוצרים וחברה הוא יזם ומשקיע.
זה לא לגיטימי שיהיו אנשים שקופים בתוך העסק.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:42

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר