בנושא החילוץ המוסק בחיפה, שימו לב כיצד הכתבה הצבעונית בידיעות ששמה ללעג את הקמצנות בפרטים של העיתון המתחרה. כזכור אל"מ מיל' ניסים אשכנזי היה היה מפקד 102 במלחמת ההתשה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "ריכוז כתבות בנושאי צו"ב מעיתוני השבוע"
מתנצל מראש על איכות הסריקה וגם אם אולי יש פה חפיפה לאשכולות אחרים, עדיין יש חשיבות בריכוז הנושאים הללו לטובת מי שאין לו זמן לנבור בתוצאות החיפוש המרובות.
Israeli drone kills 4 militants in eastern Gaza city
GAZA, Nov. 16 (Xinhua) -- An Israeli drone killed four Palestinian militants in eastern Gaza city on Sunday morning as Israel extended closure of crossing points for the 12th day in a row, witnesses and medical sources said.
The witnesses said an Israeli drone fired a missile towards the group of fighters who apparently were preparing to launch a home-made rocket into Israel.
Medical sources said the bodies of the four arrived at al-Shifa hospital and were cut into pieces with burns.
The group belongs to the Popular Resistance Committees (PRC), a military group loyal to Islamic Hamas movement which controls Gaza Strip and observes a ceasefire with Israel.
The Egyptian-brokered ceasefire, which took effect in June, was left near collapse since a wave of violence erupted on November 4.The latest air strike brings to 14 the number of Palestinians killed in the violence in addition to 2 others who died when a rocket exploded before they launch it into Israel.
Meanwhile, Abu Mujahed, a spokesman for the PRC, vowed to respond to the Israeli escalation. "For us, the lull is over and we won't renew it... we will respond in every time and every place," he said.
Earlier in the morning, two rockets landed into Western Negev of Israel, according to Israeli sources.
Hamas fired tens of rockets over the past days, including Grad missiles, in response to the Israeli air strikes that mostly targeted Hamas militants. The violence started when Israeli forces suddenly rolled into central Gaza Strip and a Hamas fighter was killed while engaging the invading forces. Since then, Israel sealed off crossing points into Gaza, forcing its only power plant to shut down due to lack of fuel. The United Nations refugee agency, the UNRWA, also halted aid distributions to 750,000 Palestinians on Friday after its storage facilities ran out of food. The ceasefire calls on Israel to ease Gaza blockade in exchange for halting Palestinian rocket attacks and cross-border violence.
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "כתבות נוספות ממגוון עיתונים"
אני לא יודע מה באמת תפקידה של ליאורה שכטר, אבל מפקד לוט"ם הוא תת-אלוף, ולא סגן אלוף שמדברת בצורה מאוד לא לויאלית ופשטנית על שיקולים כספיים, מבצעיים וטכנולוגים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "כתבות נוספות ממגוון עיתונים"
אם כבר הקפיצו את האשכול אני ינסה לנצל אותו לשאלה
למה בתמונה שבכתבה הראשונה הרמטכ"ל לא לובש את המדים הרגילים (הכוונה למדי א')? האם אלה נחשבים מדים? אם כן אז למה הוא לא לובש אותם לעתים קרובות יותר כמו בביקורים של ראשי צבאות אחרים או מסיבות עיתונאים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "ריכוז כתבות בנושאי צו"ב מעיתוני השבוע"
2,482 ימי מילואים והיד עוד נטויה: עבור יעקב מרר (66) מכפר סבא חובת המילואים אינה מטלה, אלא זכות. "החיילים מכנים את האוהל שלי בשטח 'אוהל בית גיל הזהב'", מספר שיאן ימי המילואים בארץ
שאקר קוזני נולד לאם יהודייה שעלתה מהקווקז ולאב בדואי מעוספיא. בשבוע שעבר הוא סיים בהצלחה את מסלול הפיקוד של הפנימייה הצבאית בחיפה ומקווה להתקבל ליחידה מובחרת . קוזני: "כל אזרח צריך לתרום למדינה"
פריסת רצועת גומי רחבה ועמידה שתכסה את פני הכביש תמנע פגיעה באספלט מצד כלים הנדסיים כבדים. את הרעיון הגה רס"ב מרציאנו סעדיה, שהוביל לפיילוט מוצלח שהסתיים השבוע באוגדת עזה
עם התפתחות הטכנולוגיה נולד בצה"ל דרג לוחם חדש, שאינו חשוף לסכנות אך מסב נזק לאויב. במטכ"ל עובדים על הגדרה חדשה, בין חייל עורף לתומך לחימה."יש לשמר את סטטוס הלוחם בצה"ל, עם כל הכבוד למפעילי כיפת ברזל"
קומץ לב - כתבה מבמחנה על יחידת (צוות?) קומץ לאחזקת גדר הגבול בעזה
אצל רס"ל טאוטנג, מפקד ביחידת "קומץ", ופקודו רב"ט מנלון הכל נשאר במשפחה. למרות הסכנה, פצצות המרגמה והצלפים, קרובי המשפחה ממשיכים לתקן את גדר עזה כתף אל כתף
"מגיל אפס אמרו לי שישראל השתלטה לנו על פלשתין, אבל בגיל 14 העיניים שלי נפקחו לרווחה. גיליתי שהיהודים אינם רעים" · "לא אשכח את היום שהודיעו לי שאני יכול להתגייס לצה"ל. הייתי מאושר. לא ידעתי אפילו מה זה בקו"ם, פשוט נפרדתי מההורים, זרקתי לתיק כמה תחתוני בוקסר ומגבת, ונסעתי" · "בכפר קוראים לי 'בוגד' ולא מבינים למה אני מגן על מדינה שאינה שלי" · "אין לי את מי לשתף, אז אני דואג להגיד לעצמי: 'אחי, איזה תותח אתה, תראה לאן הגעת'" · סיפורו המדהים של רס"ן עלא והיב, הערבי המוסלמי שהפך לקצין מורעל
הסוף למעטפות החומות: צה"ל יזמן אתכם למילואים – באמצעות האינטרנט
המילואימניקים יעזבו את הפקס המיושן ויעברו לפורטל מילואים אשר יאפשר להם ביצוע פעולות שלישותיות באמצעות הרשת. המהלך צפוי להביא לחסכון בירוקרטי וכלכלי משמעותי
כתבה מעניינת על גדוד התקשוב הארצי - איתנים בתקשורת
גדוד "איתנים" של חיל התקשוב הוא "המוביל הארצי" של התקשורת הצבאית. מחיבורי טלפון ואינטרנט לכלל הבסיסים ועד להפעלה מבצעית של צופרי פקע"ר ומערכת "צבע אדום"
רגע לפני שמסתיימת השנה האזרחית, חיל-האוויר לוקח צעד לאחור ומסכם: רכישת מטוסים חדשים, סיוע ברחבי העולם, שיתופי פעולה ומבצע צבאי ברצועת עזה – מה עוד עשה חיל-האוויר בשנת 2012?
במלחמת לבנון הראשונה שירתו אשר טאובר ואיציק פופר באותו צוות טנק, האחד כתותחן והשני כנהג, ונותרו חברים. 30 שנה אחרי התגייסו בניהם לחטיבה שלהם, לאותו טנק ובאותו תפקיד - וסגרו מעגל
סמל יעקב מזרחי עלה לישראל אחרי שחתם שירות של שש שנים כקצין בחיל הים של צבא מקסיקו. ציונות, אהבת ישראל והתמודדות עם האנטישמיות גרמו לו לעזוב הכל ולהתגייס. "לכאן אני שייך"
מגוון כתבות בסדרת "קצין איסוף" של אמיר בוחבוט באתר וואלה
את רובן לא מצאתי בפורום
קצין איסוף: גנץ הוכיח - אפשר לבצע מהפכה בלי מהומה. אחרי שנתיים בתפקיד סיים הרמטכ"ל סבב נרחב במטה הכללי והראה שהוא יודע לעמוד על שלו גם מול שר הביטחון וראש הממשלה. מאחורי הקלעים מתגבש גם מהלך להארכת כהונתו שלו
קצין איסוף: גלגולו של הסיכול הממוקד. מה קורה כשמפקד תא תקיפה אומר "רשאי" והתוקף לא מחסל את המטרה? הצצה אל מאחורי הקלעים של תאי התקיפה באוגדת עזה - הדילמות, ההצלחות והאתגרים
קצין איסוף: האלוף הראשון שעלול לעמוד לדין בהאג. בצה"ל נערכים להשלכות שדרוג הרשות באו"ם, כשעל הפרק תביעות נגד קציני צה"ל בבית הדין הבינלאומי, חשש שהמון פלסטיני זועם יפשוט על התנחלויות ופעולות אלימות של מתנחלים
קצין איסוף: המבחן המדאיג של חיל הים בעזה. שטח הדייג אחרי מבצע "עמוד ענן" הוכפל, והפלסטינים משחקים עם צה"ל ב"חתול ועכבר". חיל הים נאלץ לפעול בצל חשש מפיגוע תוך הגנה על הנכסים האסטרטגיים ומניעת הברחות
קצין איסוף: האם חיל האוויר יביא את הניצחון? חיל האוויר שבר שיא במבצע "עמוד ענן" עם תקיפת 168 מטרות בממוצע ביום, אך האיומים גוברים ובשנת 2013 יטוסו בחיל יותר והתרגילים יוכפלו. "נשתפר בהיקף, בחדירות ובדיוק"
קצין בדרגת רס"ן ערך שתי מסיבות מכספי הצבא, תפעל אותן בעזרת פקודיו ונקם בנגד שסירב לשתף פעולה. דו"צ: "קידום הקצין נעצר" - קצין בדרגת רס"ן ערך שתי מסיבות מכספי הצבא, תפעל אותן בעזרת פקודיו ונקם בנגד שסירב לשתף פעולה. דו"צ: "קידום הקצין נעצר"
נגד קנה בכספי צה"ל חופשות וציוד אלקטרוני במיליוני ש' - לפי ידיעות שהתקבלו במהלך השנה שעברה ביחידה הארצית לחקירות הונאה במצ"ח, נגד בפיקוד הצפון השתמש בסמכותו כדי לרכוש חופשות וציוד אלקטרוני במיליוני שקלים - מכספי משרד הביטחון
על פי החשד, החברות שיתפו פעולה עם נגד בצה"ל ■ הנגד ניפח הזמנות מהחברות, ואלה פתחו לטובתו קווי אשראי במיליוני שקלים, שבאמצעותם הוא רכש מחשבים, טאבלטים, סמרטפונים, ארוחות במסעדות ולינה בצימרים
בדרך לפיצוץ? תכניות הגרעין שמאיימות על העולםמה הקשר בין צפון קוריאה לאיראן, מתי לאיראן יהיה נשק גרעיני משלה, כמה פצצות גרעין יש לארצות הברית, כמה לרוסיה ועד כמה כל זה הולך להתפשט? אחרי שבוע שהתחיל עם הניסוי הגרעיני בצפון קוריאה, פז"ם עושה סדר במפת הגרעין העולמית ומנסה להבין לאן כל זה הולך
25 כלי הנשק הקטלניים ביותר של ארצות הבריתמטוסי החמקן, הפצצות החכמות, הרובים המדויקים והתותחים הכבדים. צבא ארצות הברית הוא הצבא החזק בעולם, שמשקיע מיליארדים בפיתוח כלי נשק משוכללים וקטלניים. מתוך אלפי האמצעים המשמשים את האמריקאים ללחימה, ה-25 הבאים נבחרו לטובים ביותר
שימו לב לשיאים חדשים בהצמדת תמונות שאינן קשורות בכלום לכתבה
בדרך לפיצוץ? תכניות הגרעין שמאיימות על העולםמה הקשר בין צפון קוריאה לאיראן, מתי לאיראן יהיה נשק גרעיני משלה, כמה פצצות גרעין יש לארצות הברית, כמה לרוסיה ועד כמה כל זה הולך להתפשט? אחרי שבוע שהתחיל עם הניסוי הגרעיני בצפון קוריאה, פז"ם עושה סדר במפת הגרעין העולמית ומנסה להבין לאן כל זה הולך
25 כלי הנשק הקטלניים ביותר של ארצות הבריתמטוסי החמקן, הפצצות החכמות, הרובים המדויקים והתותחים הכבדים. צבא ארצות הברית הוא הצבא החזק בעולם, שמשקיע מיליארדים בפיתוח כלי נשק משוכללים וקטלניים. מתוך אלפי האמצעים המשמשים את האמריקאים ללחימה, ה-25 הבאים נבחרו לטובים ביותר
שימו לב לשיאים חדשים בהצמדת תמונות שאינן קשורות בכלום לכתבה
גם במערכה הבאה צה"ל יזדקק לגיבורים - השקט שאחרי לבנון השנייה שירת את מי שניסה להציגה כניצחון. השנים שחלפו לא השקיטו את הביקורת, אך הצליחו לטפח דמות חדשה של גיבור ישראלי
המשחק שחזה את מלחמת יום כיפור - באביב 1968 שיחקו בכירים בוושינגטון בהדמייה של הסכסוך. הם העריכו שמדינות ערב יפתחו במלחמה וישראל תוותר על מכה אווירית ראשונה ושארה"ב תיאלץ לסייע
מהפכה צבאית, לפני שיהיה מאוחר מדי - מלחמה פורצת ומלחמה נגמרת, רמטכ"ל בא ורמטכ"ל הולך, אך מהפכה בצה"ל נותרה חזון. ב-20 השנה האחרונות נגנזו שוב ושוב התוכניות לקיצור השירות ולשינוי סדרי הכוחות. גנץ עצמו מודה שהרפורמה הכרחית, ושהקיצוץ בתקציב הוא הזדמנות
גנץ: צה"ל יכול לתקוף לבדו מתקני גרעין באיראן. בראיונות לתחנות הרדיו הביע הרמטכ"ל חשש מזליגת העימותים בסוריה לישראל. בעקבות פרשת הדגלון הוא התחייב לבחון את סוגיית הקבורה בצבא
הערה שלי - שלא בטובתו גנץ מסתמן כמסתבך סדרתי בענייני דת-צבא (דלגו שנה אחורה לפרשיות הדרת חיילות מאירועי צה"ל) אבל זה הפחות חשוב... יותר מדאיגה היא הבורות הלא ברורה שהוא מפגין בענייני חללים. הרי מוני ניצן ז"ל נפטר לפני חצי שנה. האם באמת מפקד הצבא אינו מודע לכך שחיילים סדירים נפטרו לאחר מכן? הוא אינו מקבל עדכון שוטף על כך? האם לא עלה בדעתו לבדוק מי החלל הסדיר האחרון בטרם עלה לקברו של ניצן?
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "קציני אגף התקשוב ישתלבו בחברות אזרחיות"
וואו,
הלוואי ומח"טים ומאו"גים ילמדו ניהול בחברות אזרחיות...
אז לא כדאי להפעיל סיור?
יוכנס פרק "הפעלת מערך האיסוף" בקורס מג"דים ומח"טים מיד ולאלתר (פברואר 2008)
מפקד מחלקה תועד מבעיר אש לצורך הכנת בשרים בזמן פעילות ברצועה וישן במהלך משמרת סיור ליד קלקיליה. לוחם בגדוד: "הוא התנהג כמו שכונה". הקצין הושעה מתפקידו ויישפט שוב. דובר צה"ל: "אירועים חמורים". צפו בתיעודי הקצין
כשהייתה בת 17 קיבלה אביטל עבאדי מאפרת פטור משירות בצה"ל לאחר שהצהירה כי היא דתייה. כעבור שנים, בזמן לימודיה באוניברסיטה, היא החליטה לחזור מהצהרתה ולהתגייס. בגיל 24, עם תואר ראשון במשפטים ואחרי טירונות קרבית, הפכה אביטל ללוחמת במג"ב. "רציתי למצות כישורים אחרים"
צעד נוסף לעבר השוויון בנטל: לראשונה בצה"ל יוצע לבני ישיבת ההסדר "מאיר הראל" ממודיעין קורס הפרמדיקים שנמשך 11 חודשים ועד כה לא הוצע לבני ישיבות. כתוצאה מכך, שירותם יתארך והם ישרתו שנתיים ו-4 חודשים במקום 16 חודשים עד כה
הם נתונים ללחץ מצד המשפחות וסופגים איומים על חייהם. אבל זה לא מה שמונע מעשרות צעירים בני המגזר הערבי-נוצרי להתגייס לצה"ל. אחרי שבשלוש השנים האחרונות גדל מספרם פי שלושה, ועם כינונו של פורום מיוחד לקידום הנושא, הם מבהירים: "עשינו מהפך - דבר לא ירתיע אותנו"
סגן אלוף עומר סובול, הודח הערב מתפקידו כמפקד כלא ארבע לאחר בריחות עצירים מהכלא. במספר תחקירים קודמים עלו שורה של מחדלים, ולכן ראש אכ"א, האלוף אורנה ברביבאי, החליטה לקבל את המלצת מפקד המשטרה הצבאית, ולהדיח את המפקד
סגן עילי גלאון מגן יבנה נראה כמו פרסומת לצה"ל: מפקד צעיר עם לוק של ריצ'רד גיר (רק הרבה יותר גבוה) שהפך עולמות כדי להגיע לשירות בצנחנים. קשה להאמין שהחייל המסוקס, דוגמן בינלאומי לשעבר, עבר משבר קריטי בגיל ההתבגרות במהלכו סחר בסמים, ישן על החוף באשדוד והסתבך עם המשטרה
מצאו את הייעוד בחיים: הישראלים שהפכו את המקצוע הצבאי לקריירה
החייל שרצה להיות קרבי ומצאת את עצמו כחזאי, מכונאי הרכב שהגשים חלום, מחלץ ב-669 שעושה אקסטרים גם באזרחות ולוחם עוקץ שעדיין מתגעגע לכלבים שאיבד בשדה הקרב. לא מעט חיילים משוחררים נפרדים מהצבא, אבל ממשיכים לעסוק באותו המקצוע באזרחות. "אם זה לא היה השירות הצבאי שלי, אני לא יודע איפה הייתי היום"
הושק בסיס לוגיסטיקה ענק בצפון שיאפשר שיפור הפעילות המבצעית בחיל הים
לאחר עשרות שנים בהן מספר בסיסי ציוד סיפקו תמיכה בחיל הים, אוחדו הבסיסים ל"מחנה החותרים". האיחוד הוא חלק מתהליך התייעלות בחיל הים ויוביל לקיצור משמעותי בזמן ההגעה של אמצעים לספינות
החייל שרצה להיות קרבי ומצאת את עצמו כחזאי, מכונאי הרכב שהגשים חלום, מחלץ ב-669 שעושה אקסטרים גם באזרחות ולוחם עוקץ שעדיין מתגעגע לכלבים שאיבד בשדה הקרב. לא מעט חיילים משוחררים נפרדים מהצבא, אבל ממשיכים לעסוק באותו המקצוע באזרחות. "אם זה לא היה השירות הצבאי שלי, אני לא יודע איפה הייתי היום"
הקרב מול הטליבן באפגניסטן, בו נהרגו שני לוחמים מצבא ניו זילנד, התפרסם בתקשורת במדינה כאשר הוא ערוך ומצונזר. עתה דלף לרשת הקרב המלא המציג תמונה שונה מזו שהוצגה – הלוחמים נקלעו למארב כאשר הם בשטח נחות. עוד חושף הסרטון: בכוח היו גם לוחמות ואנשי הכוחות המיוחדים. צפו
בחיפושים אחר פיסות המידע אחר בנו אייל, אותו שכל בלבנון, החליט יאיר לוי להתגייס למילואים בגדוד בו משרתים חבריו של בנו משירות הסדיר. בראיון מרגש הוא מספר על ההתעקשות להיות חייל, על השירות לצד חבריו הטובים של בנו ועל המסע בעקבות בנו שלא ישוב. "הוא היה ממשיך להתפתח בצבא. במילואים האלה אני כאילו ממלא את החסר. כמה שאני יכול"
שלושת קציני רפואה, של חיל-האוויר, שייטת סטי"לים ויחידה רגלית מיוחדת, מסבירים על האתגרים המבצעיים ופריצות הדרך הטכנולוגיות. כך משתנות פניו של חיל הרפואה
הרחק מעל רחובותיה הסואנים של תל-אביב, בקצה מגדל האנטנות המפורסם של בסיס הקריה, אנשי יחידת מטפסי התרנים של צה"ל מרגישים בבית. עלינו איתם עד למעלה כדי לראות כיצד הם מתחזקים ומחליפים אנטנות, ושמענו מהם על החוויות, האתגרים, הפחדים, וגם על אפשרויות התעסוקה לעתיד. צפו
אמריקני בן 27 שפרש לאחר שש שנים בחיל האוויר מספר על תחשותיו: בתחילה חשב שהוא נרתם להצלת חיים, ובהמשך - כאשר הבין שזה "לא משחק וידאו" ושהוא נעשה אדיש כשהפעיל מל"טים שהרגו חפים מפשע
מיליונים הושקעו באולם החדיש במקום לשדרג את המגרש הפתוח בבסיס. קצינים קובלים על בזבוז ועל היעדר פתרון למצוקת החנייה באזור: "חיילים בבסיסים סגורים היו שמחים לפסיליטיז שנשמר לשמנת"
לוחם שהתלונן על כאבים במפשעתו במהלך אימון לא נשלח לאשפוז והתבקש להכין ארוחה לחבריו. רק למחרת פונה לביה"ח, שם אחד מאשכיו נכרת. נציב קבילות החיילים נזף במפקד. דובר צה"ל: המפקד האישי ננזף, הנהלים חודדו
בית המשפט מתח ביקורת חריפה על מפקדיו של דוד לגזיאל ז"ל. "ירד 17 ק"ג בחודש וחצי, הם לא עשו דבר". אמו של החייל לאולפן ynet: "צה"ל הפר אמון בסיסי מול הבן שלי". משרד הביטחון: סברנו שאין קשר, שוקלים לערער
דנינו נגד הצבא: "הבעיה היא לא רק המשטרה - המטענים של החיסולים מגיעים מצה"ל"
מפכ"ל המשטרה התייחס לתופעת חיסולי התופת ורמז כי חלק מהבעיה טמון בצה"ל. "אנחנו מנסים למנוע את הזליגה של המטענים", הסביר. "לא הייתה כמות גדולה יותר של פיצוצים ב-2013". לדבריו, "אין אף משטרה בעולם שיודעת למנוע אירועים מהסוג הזה לחלוטין"
הזרועות הביטחוניות של ישראל מגיעות לכל מקום בעולם, ולפעמים למדינות אשר יגרמו לכם להרים גבה או שתיים. שיתוף הפעולה עם קזחסטן, אספקה של מערכות נשק לצ'ילה ולדרום קוריאה, אמון הדדי עם מדינות ערביות מפתיעות ועוד: הרשימה הלא מלאה של הקשרים הביטחוניים הכי לא צפויים של ישראל
בסוף המלחמה הקרה עלה חשש שהנשק הסובייטי יפול לידיים לא ידידותיות. פיסיקאי אמריקאי רקם עסקה למכירת האורניום מראשי הקרב לתחנת כוח בארה"ב. החודש הגיע המשלוח האחרון
שפרה בוכריס היא מפקדת חבל מרחב נגב, הגזרה הגדולה ביותר של מג"ב בדרום הארץ. מדי יום היא לובשת חגור, נוטלת שני רובים ויוצאת לבצע פשיטות, מעצרים ומרדפים אחרי מחבלים, סוחרי סמים וכנופיות. בערב היא חוזרת לשמונת ילדיה, שהקטן בהם בן שנה ושלושה חודשים, וחולמת אפילו על ילדים נוספים. "אני פייטרית מורעלת", היא אומרת, "הייתי יוצאת למבצעים עם בטן של חודש שישי"
הם הגיעו מכל קצוות העולם, הכירו בקורס עברית במחווה אלון והגיעו לאותה הפלוגה בחטיבת כפיר. תיאודור, ג'ים וג'וש הפכו לחברים הכי טובים, ועכשיו מספרים על החיים שלהם כחיילים בודדים
לא רק מי שהתחיל ביחידות המודיעין של צה"ל יכול להגיע רחוק. המיליונרים הבאים הגיעו מסיירת מטכ"ל, שייטת 13 והשלדג, והיום הונו של כל אחד מהם מגיע לעשרות מיליוני דולרים
אחת לכמה חודשים נוחת לו בתיבת הדואר שלי צו מילואים. מה שעומד לקרות שם די ידוע מראש: השק"מיסט יהיה עסוק מדי בשש בש, אמצא שלטים מוזרים שרק רס"ר הבסיס יכול היה לנסח, נראה איך כל החבר'ה משתנים עם השנים ובעיקר נחפש דרך לשתות קפה. שי גל הגיע למסקנה: העולם משתנה, צה"ל לא
המכרז יוצא לדרך: צה"ל ירכוש 3,500 כלי רכב חדשים לקצינים
צה"ל מבקש הצעות לאספקת 3,500 כלי רכב צמודים בליסינג תפעול ■ המפרטים הראשונים של המכרז שפורסם היום מגלים, שהדרישה של צה"ל היא למכוניות בנפח 1.2 עד 1.6 ליטר
אחת חדשה, שתיים ישנות
אמי הגנרלית: בשביס ירוק על נגמ"ש - רס"ן רחלי וינברג רגילה למבטים בוהים מצד דתיים וחילונים כאחד, ורס"ן צביה כהן שולחת את ילדיה לאסוף צעצועים בשלושים קטנות. ארבע קצינות ואמהות דתיות, מחנכות את ילדיהן למציאות של אמא על מדים: "אני כל הזמן אומרת לילדיי שההבדל בינם לבין החיילים שלי, זה שאת החיילים אפשר לרתק"
האחיות הדתיות מההתנחלות שהפכו לקצינות למרות הדעות הקדומות, החליטו שתי אחיות דתיות מהתנחלות בבנימין להתגייס לצה"ל - וכעבור זמן מה הן התאהבו בצבא ויצאו גם לקצונה. לרגל יום האישה הבינלאומי, שוחחנו עם סרן שני וסג"מ ברקת, שסיפרו על הקשיים בשינה עם בנים באותו נגמ"ש, אך הודו: "לא הכרנו חילונים לפני הצבא". ומה הן חושבת על רמטכ"ל אישה? לא מתאים
הקצינות הדתיות: "אין מניעה שנשרת כמו כולם" אולפנת "צביה" בהרצליה מעודדת את תלמידותיה להצהיר על היותן דתיות בלשכת הגיוס ולהתנדב לשירות הלאומי. זה לא הפריע לחמש מבוגרותיה - דרור מיימוני, הדר אלעד, הדר ברנד, לירון גרנות ואורי גבע, חברות ילדות מכוכב יאיר, לעלות על מדים ולסיים בגאווה קורס קצינות
שי נזקק להשתלת מח עצם, לרועי צנח הפרופיל ל-24, גיא הפך מחשמלאי נגמ"שים ללוחם ואמיתי הציע נישואים לחברתו ב"עמוד ענן". ארבעת הבנים לבית משפחת זבטני - קצינים, נגדים ועוד אחד שבדרך - לא מוותרים לעצמם. "אנחנו אנשים מאמינים. כל אדם על מדים צריך לתת מאה אחוז מעצמו"
הם סובלים ממחלות כרוניות שבגינן ניתן להם פטור מגיוס, אך למרות הכל החליטו להתנדב לצבא ולשרת שירות מלא ומשמעותי. הכירו את מדריכת השריון נועה קלס, מדריכת שר-אל אדווה חורי, שתקבל את אות מצטיין הנשיא, ואת ניסן אוחנה - שלושה חיילים שעבורם השירות הוא ממש לא מובן מאליו
"ראיתי יד מבצבצת מתוך העץ": כך הציל מתנדב מג"ב אישה מהתאבדות
במשמרת הלילה שלו הבחין ליאור דניאל, מתנדב ותיק במשמר הגבול, בכלב שמסתכל על אחד העצים. כאשר התקרב ראה אישה שמנסה להתאבד – והציל את חייה. "פעלתי מתוך אינסטינקט"
אפגניסטן, סודן, לבנון, סוריה, קשמיר, קולומביה - כולם שמות שנפוץ לקרוא בעיתוני חדשות, ולא בהקשר חיובי. ניסינו לשנות גישה ולהסתכל על שדות הקרב האלו בעיניים של מטיילים, וגילינו כמה יעדים מומלצים ליום שבו יהיה שלום
הכירו את הבנות היחידות בצה"ל שיודעות לנהוג על טנק, על נגמ"ש ועל האמר
אחרי שהן סיימו את המסלול המפרך בקורס מדריכות השריון, הגיעה הבשורה על השינוי הארגוני בחיל והן נשלחו לעבור את הקורס המקביל - קורס מדריכות החי"ר. אחרי חצי שנה שבה הן הכירו כמעט כל כלי ביבשה, הן חזרו לבית הספר למקצועות השריון כדי להכשיר את לוחמי החי"ר הראשונים של החיל. הדרך, כך הן מספרות, השתלמה. הכירו את מדריכות החי"ר הראשונות בחיל השריון
בעת שירותו כמפקד צוות בסיירת צנחנים החל עומרי לסבול מרעידות ברגליו. אחרי שאובחן כחולה ב-ALS הוא לא ויתר על המשך השירות והחל בטיפול חדשני של "בריינסטורם" בתאי גזע. "יכולתי להירקב מול הטלוויזיה, בחרתי בעניין לחיים"
"זליגת ידע מצה"ל? אי אפשר לסנדל את הבחור הצעיר שיוצא מ-8200"
עו"ד זאב פרל, מומחה לקניין רוחני, מאמין שצריך להסדיר את נושא זליגת הידע מצה"ל - אבל מבלי לפגוע במוטיבציה להקים חברות ■ הוא מסביר למה עורך דין אמריקאי מרוויח כפול מישראלי ואיך הוא יודע על איזה סטארט אפ כדאי להמר
חשד: קצין צה"ל הנפיק אישורי כניסה לפלסטינים תמורת שוחד
על פי החשד, הקצין הוציא אישורי כניסה לישראל לכמה פלסטינים בניגוד לנהלים וקיבל בעבורם טובות הנאה. הקצין וארבעה פלסטינים עוכבו לחקירה. צפויים מעצרים נוספים
משפחתו מאמינה כי הקמתה של מדינת ישראל הוא אסון והשלטון הציוני הוא אויב. בצעירותו למד במוסדות של סאטמר ובגיל 18, עזב את החסידות, יצא לעבוד והחליט לממש את חלום חייו - להתגייס לצה"ל. הכירו את חיים מייזליש, הנין של האדמו"ר מסאטמר, שרוצה לשרת בצנחנים
בהחלטה שפורסמה בחדשות 2 נקבע כי חיילים בשירות מילואים פעיל המחזיקים ברישיון משרד הבריאות יוכלו לעשן את הסם. טרם נקבע אם העישון יותר בבסיסים ובזמן פעילות מבצעית
צבא ישראל או צבא האל? חובשי הכיפות הסרוגות הופכים את צה"ל
בעשר האחרון עבר הצבא מהפיכה עם התגייסות מסיבית של צעירי הכיפות הסרוגות למערך הלוחם שלו. אך לצד החיילים המצויינים וחדורי המוטיבציה, נשאלת השאלה האם אין סתירה בין האמונה והנאמנות לציווי האלוהי, לבין ההכרח להיות זרוע מבצעת של ממשלה, שהחלטותיה עשויות לסתור את הציווי האמוני
סגן אלוף קרן זר אביב התייחסה למצוקת החיילים בעקבות מבצע "צוק איתן" ואמרה כי לצבא יש כלים רבים להעניק סיוע לחיילים וכי הבעיה נמצאת בטיפול. "הכלים קיימים בשטח והנושא בטיפול, המצוקה הזו ידועה"
פרסום ראשון: חרדים ששירתו ביחידת המודיעין המיוחדת הביעו "זעזוע ושאט נפש" ממכתב הסרבנות של חבריהם. "כחיילים שהשאירו דעות ושיקולים שונים מאחור והתייצב לשירות משמעותי בצה"ל, אנו לא רואים מקום לאמירות מעין אלו בצה"ל בכלל וביחידה בפרט. נחליף אותם בהתנדבות"
הנוף מפסגת החרמון, הנוף מהגבול עם ירדן, מה שרואים מבסיס פיקוד המרכז והנופים של יהודה ושומרון. חמש עמדות שמירה - אלו תמונות הפנורמה שצולמו מהן. הייתם בוהים בנוף הזה ארבע שעות?
ב-1991, כשפיקד על הכוח הקרקעי במבצע שלמה להעלאת יהודי אתיופיה, העריך הרמטכ"ל שהדור הצעיר של בני העדה יפרח בארץ. 23 שנה אחרי, הוא מאמין שצדק, אך הנתונים מראים אחרת
משגיח כשרות שגדל בבית נוצרי בזימבבואה, לוחמת קרקל שגדלה בכפר פיליפיני וקצין יווני שתיאם כניסת אמבולנסים בעזה ב"צוק איתן". הכירו את החיילים והחיילות שנמצאים הכי רחוק מהמולדת, אבל בעצם הכי קרוב שיש
קצין מילואים בדרגת סרן הואשם בגרימת מותם ברשלנות של שני לוחמים שהסיע ובפציעתו של לוחם נוסף. בחודש ספטמבר הוא נעצר באיי קיימן, 13 שנים לאחר שעזב את הארץ, והוסגר לישראל
לאחר ששבו מאימון הבחינו חבריו של שרון חן בן ה-19.5, ספורטאי מצטיין וחייל בסיירת אגוז, כי הוא אינו נושם. הם ביצעו בו החייאה והוא פונה לביה"ח. לאחר 4 ימים נקבע כי הוא מת מוות מוחי - ומשפחתו החליטה לתרום את איבריו. "אני יודעת ששרון היה רוצה שאבריו יתרמו ויצילו חיים", אומרת אימו, איריס
טיסות האימונים הופסקו, אבל 250 אלף שקל הושקעו בשדרוג מתחם הבריכה בבסיס עובדה. "זה תורם לתדמית הבזבזנית, אפשר היה לוותר", אמר קצין בחיל האוויר. דובר צה"ל: הבריכה הושבתה מטעמי בטיחות, זה שיפוץ בסיסי
התורם הגדול ביותר באירוע של ידידי צה"ל בלוס אנג'לס היה מייסד אורקל, לארי אליסון, שתרם 9 מיליון דולר; תרומות גדולות גם של שלדון אדלסון וסבן; מייקל דל השתתף לראשונה
חניון, סוף. נסגרה נקודת ההסעה המיתולוגית לחיילים בדרום
סוף עידן. החניון הצבאי במחנה נתן בבאר שבע, ששימש תחנת מעבר עבור כמעט כל חייל ששירת בדרום הארץ, נסגר לטובת תחנה ליד עיר הבה"דים. החיילים יתגעגעו? "היה שם בלגן ולקח הרבה זמן למצוא את האוטובוס"
שבעים שנה אחרי שאחרוני היהודים שוחררו מאושוויץ, הצבא הגרמני וצה"ל נמצאים במערכת יחסים צמודה - הדורות הצעירים של שתי המדינות מתאמנים יחדיו, חולקים מודיעין ועורכים עסקאות נשק גדולות. שי לוי עם סקירה שתפתיע אתכם
וורקו אביי התייתם מאמו כשהיה בן 3 וכעבור 11 שנה נפטר גם אביו. כשהיה בן 15 עלה לארץ. הוא התנדב לצה"ל, לאחר שלא גויס מסיבות רפואיות, ואתמול קיבל את דרגות הקצונה בבה"ד 1
אגף כוח אדם בצה"ל מגבש תוכנית לפיה יתקבלו חיילים וחיילות באופן כמעט שווה לתפקידים צבאיים. קצין בכיר: "אין סיבה שלא יהיה מש"ק חינוך, ושחיילת לא תהיה לוחמת". בכנסת התנו את הארכת שירות הנשים ב"שיוויון הזדמנויות מגדרי"
היא נושמת, עוברת ניתוחים, מקבלת עירויים, מכות חשמל וא.ק.ג - ואפילו עלולה למות: הכירו את "סימן 3", בובת ההכשרה החדשה והמתקדמת של צוותי הרפואה בבה"ד 10. העלות: חצי מיליון שקלים
שני בניו של הרב הצבאי הראשי רפי פרץ מסיימים השבוע קורסים נחשבים בצה"ל. השלושה התאספו לשיחה על מלחמה, על האמונה ועל התרומה לעם ישראל: "השילוב בין הדת לצבא אפשרי"
כך פועל צבא היחצ"נים של דובר צה"ל כדי לקדם את המותג החזק במדינה
חלפו הימים שבהם דובר צה"ל ניסה להרגיע את הציבור עם כוס מים. חטיבת הדוברות של צה"ל היא כיום יחידה גדולה שמשתמשת בטכניקות של משרדי יחסי ציבור אזרחיים, מתייחסת באגרסיביות לעיתונאים ומקפידה לשלוט במידע המתפרסם עד אחרון הפרטים. כך מתגייסים בנינו ובנותינו לשווק את צה"ל לקהל הרחב
הידעתם? לשריונרים אסור לצאת לפעילות מבצעית עם תחתונים בצבע אדום, טייסים מקבלים מעיל עור בסיום הקורס ולוחמים נחשבים לשפיצים במיטה. כך לפחות נטען בשלל אגדות ומיתוסים שכבר שנים מסתובבים בין לוחמי צה"ל. אז מה נכון ומה הנפצה?
אל תקרא לי ג'ובניקית: השוטרות שהפכו למגן אנושי בירושלים
הציבור נחשף לסיירות משמר הגבול בעיקר לאחר שכמה מהן נפגעו בפיגוע הדריסה אתמול, אך השוטרות שמרכיבות את היחידה הפכו במשך השנים לחשובות ביותר במשטרה. הן מוצבות בתפקידי חוד בירושלים ושומרות על הסדר והשקט בבירה
המסתערב שהסתובב בין כפרים כספר, כוחות "משטרה" שפעלו במסווה כמעט 20 שנה בהר הצופים, אוגדת הונאה 49 שביצעה אשליה שלמה בקרב המצרים, אהוד ברק כאישה ב"אביב נעורים" ועוד. * לכבוד פורים משחזר ההיסטוריון הצבאי, אל"ם (במיל') משה גבעתי, מבצעים צה"ליים ש"התחפשו"
חודשיים בלבד נותרו למ', אשת קבע מטבריה, לסיום השירות. כעת, מיד עם תום חופשת הלידה שלה, היא נדרשת להגיע מדי יום לנגב – מרחק 7 שעות נסיעה באוטובוסים. כל תחנוניה לא הואילו והאפשרויות היחידות שהעמידו בפניה היו לשרת 9 ימים ברצף או להתיר את החוזה ולשלם קנס. האזינו לשיחה בין מ' לבין קצינת השלישות
צה"ל נחשב לאחד הצבאות המתקדמים ביותר בעולם, אבל הדרך לתהילה הייתה ארוכה וכללה מכשולים כבדים כמו ה"זלדה" ועקומים כמו אקדח ה"וובלי". אלה הכלים שעדיף בלעדיהם
חקלאים בגליל העליון זועמים: צה"ל משאיר תחמושת פזורה ושדות הרוסים
לידי מעריב הגיעו עדויות וצמונות על מצב שטחי האימונים הפתוחים בצפון. באחד המקומות השאירה יחידה מובחרת פגזים ושרשראות של כדורי 7.62 מ"מ. במועצה האזורית אומרים: "התנהגות בלתי אחראית של ניהול כושל"
אם בעבר קווי הגנה נועדו לשבש את המהלכים הקרקעיים של האויב, היום כבר מדובר במוקדים פזורים ומתחמים מבוצרים של ארגונים לא-מדינתיים. מפקד יהל"ם לשעבר על התפתחות המכשולים הקרקעיים בעשורים האחרונים ומה צריך ללמוד מכך
יש כוח חי"ר, ויש כוח חי"ר עם גשש, צלם, מפעיל כטב"ם, פרמדיק ושאר מכפילי הכוח שמביאים לשדה הקרב את מה שרק הם יודעים לעשות. ארבעת המומחים מספרים על תפקידם הייחודי
צוערים ובכירים ממערך הבקרה נפגשו אתמול לסדנת ערכים לאור דמותו של סא"ל זוהר כרמי, בכיר במערך החולה במחלת ניוון שרירים. דרך סיפורו האישי והמרגש למדו הצוערים על ערכים חשובים לקצינים בצה"ל בפרט ולאזרחים ככלל
מפקד הטייסת לשעבר הנשוי עבר לחיות עם אשה אחרת - צה"ל הגדיל את הקצבה שלו
החוק מאפשר לצבא להגדיל את הסכום אם המת "הותיר אחריו יותר מבן זוג אחד". במקרה אחר, המדינה משלמת כיום קצבה של גמלאי צה"ל לשתי נשים, בעלות של אלפי שקלים בחודש
קבוצת חובבי שיט יצרו העתק של ה"הרמיוני", שהפליגה לצרפת במהלך מלחמת העצמאות של ארה"ב, ויצרה את הבסיס ליחסים בין המדינות. אובמה ופרנסואה הולנד איחלו הצלחה לקראת ההפלגה
This avatar-like robot has the potential to rescue victims from disaster sites, aid the disabled, and treat the wounded. Meet ThePartner, the futuristic robot created by soldiers from the Israel Navy and Air Force in their free time.
שיתוף הפעולה בין חיל-האוויר הישראלי לאמריקאי עלה מדרגה בשבוע שעבר, כאשר חתמו החילות על מסמך אסטרטגי להעמקת שיתוף הפעולה ביניהם ולמיסודו. במסגרת ההסכם: תכנית עבודה שנתית בנושאי תרגילים ובניין כוח משותף
גיבוש חובלים, גיבוש צוללות, קורס חובשים, קורס מ"כים, קורס קצינים ושירות קרבי מלא: סמ"ר מ' היה מוכן לעשות הכל כדי להגשים את חלומו להיות טייס והוכיח שפז"ם הוא לא תמיד הדבר הכי חשוב בשירות
לפני 42 שנים נרצח אל"ם ג'ו אלון, אחד מטייסי החיל הראשונים, ורוצחיו לא נמצאו עד היום. שלוש בנותיו מספרות על אביהן ועל המשך מאבקן העיקש למציאת האשמים לרצח. "זהו מאבק לא קל, אך עוד לא הרמנו ידיים"
במשטרה הצבאית חוקרים עשרות נגדים, קצינים ואזרחים עובדי צה"ל, בחשד שזייפו כרטיסי דלק, השתמשו בהם לצרכים פרטיים וחסכו לכיסם מאות אלפי שקלים על חשבון צה"ל. גורם צבאי: "מדובר בפרשה חמורה ביותר. מי שהיה מעורב בהונאה יועמד לדין שימוצה איתו עד תום"
בשבוע שעבר התקיים טקס הקמת גדוד הטכנולוגיה והאחזקה במרחב המרכז, גדוד 638. הטקס נערך במעמד ראש אט״ל, אלוף אהרון חליווה, קצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי, תא״ל מישל ינקו, רמ״ט פקמ״ז, תא״ל עופר וינטר, מפקד הטכנולוגיה והאחזקה הפיקודי של פיקוד המרכז, אל״ם אלי בוקובזה ומפקד הגדוד החדש, סא״ל יאיר הכהן.
הטנקיסטים שהובילו את הקרב על הסכר במלחמת סיני עם שרמנים מיושנים שהגיעו מצרפת, חזרו לאחרונה לצאצאיהם מחטיבה 7: "נלחמנו עם טנקים ממלחמת העולם השנייה וכאן במרכבות סימן 4 'מעיל רוח' יש מסכים ומיזוג, הכול וירטואלי". איך הגיבו לחידושים הטכנולוגיים ומה בכל זאת לא השתנה?
היא עזבה קריירה מצליחה כרופאה באוקראינה, עלתה לישראל בגיל 28 והשתלבה במסלול צבאי שבמהלכו ניפצה אינספור תקרות זכוכית. ועכשיו, ד"ר אל"מ אולגה פוליאקוב כובשת הישג נוסף כאישה הראשונה שמכהנת כנספחת צבאית של צה"ל בגרמניה. "הגרמנים הופתעו שאין לי רקע בדיפלומטיה", סיפרה
ולדימיר ברץ' לא היה תלמיד מצטיין, אז שלחו אותו לעיר לבוב כדי שיהיה סנדלר. הנער שייצר נעליים לצבא האדום הוא כיום הסנדלר האחרון של צה"ל: "הצעתי ללמד את העבודה שלי, אבל הם לא רצו". וגם: מה הנעל הכי גדולה שהכין?