01-06-2012, 10:23
|
|
מנהל פורום מתגייסים
|
|
חבר מתאריך: 15.06.07
|
|
אוקי, בוא נתחיל
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Quasar
אהלן חבר'ה,
סיימתי טירונות קרבית באחת מחטיבות הח"יר, ונפלתי על רפואי באימון מתקדם, דברים התגלגלו
ועכשיו אני מחכה לקורס קמ"מ הקרוב שייפתח, נאמר לי על הקורס שהוא מכיל ניווטים, מור"קים וכושר קרבי, האם מישהו שמכיר את הקורס יכול לאמת לי את זה?
חוץ מזה אני מתכנן גם על קק"צ להב (בגלל זה הקמ"מ) ולאחר מכן השלמת קמנים גדודיים, מישהו יכול להסביר אחת ולתמיד אם קמ"ן גדודי נחשב לוחם? חלק אומרים שהוא תופס בגדוד תקן של קצין לוחם אבל הוא לא מקבל תעודת לוחם, חלק אומרים שהוא גם תקן וגם מקבל תעודת לוחם, וכד'...
|
הקמ"מ-הוא מעין קורס מכ"ים של מוד"ש(לא איסוף קרבי-אלא מוד"ש באמ"ן). הקורס הוא קורס מפקדי מודיעין, בתכלס-הוא פשוט משלב לימודי מודיעין בסיסיים עם קצת שטח-8-10 ניווטים ותרגילים לא פשוטים שמתבצעים גם בשטח. מה שכן, אל תשכח שמגיעים לקורס הזה הרבה אנשים שנפצעו ובגלל זה הם יוצאים לקמ"מ, ולכן הוא לא מטורף-הניווט הכי ארוך לא יהיה יותר מ20 קילומטר. הקורס הוא דיי כיפי אפילו,לדעתי לפחות.
קמ"ן גדוד נכון להיום,לצערנו, לא נחשב לוחם,וזה הגיע עד ראש אכ"א. נכון להיום הקמ"ן לא מקבל תעודת לוחם. הוא קרבי זה כן, הוא בשטח עם הלוחמים, אבל הוא לא מקבל תעודת לוחם(בניגוד לקשר"ג אגב)..