22-06-2012, 09:55
|
|
|
חבר מתאריך: 28.08.11
|
|
הליכו אותי שולל|שחרור|
צהריים טובים,
אני משרת כשנה ו11 חודשים בצה"ל ( ולא לא הייתי ממשיך לשרת למתעניינים כמה שזה נשמע טיפשי יש הרבה מעבר למה שאנשים חושבים).
המתנתי במשך שנה ו3 חודשים להשתחרר מהצבא כמובן על וועדת אי התאמה ועד אז כמובן נאלצתי להיות כמו כל חייל רגיל( ג'ובניק): להגיע בזמנים , לעבוד בבסיס כל יום ויום , ולא להיעדר מהשירות.
אני חייל בודד , התגייסתי לצבא כשאני מחזיק דירה בשכירות ויש לי המון מחוייבויות שחלקן זה אחזקת דירתי והוצאותיה , נכנסתי לחובות ומצבי הדרדר במשך הזמן מבחינה כלכלית ובריאותית עקב אחזקתי לחינם בצהל מפני שלא התמודדתי עם המסגרת .
מפקדיי ואני מדגיש הקבנית שלי המליצו על שחרורי מצהל על רקע אי התאמה אך לא אי התאמה "התנהגות רעה וחמורה" .
מדובר לפי הבנתי על שחרור מטעמי אי התאמה : פרט - פרט משוייך לפן הכלכלי והמצב האזרחי הלא פשוט .
הקבנית הקודמת המליצה לשחרור, הקבנית הנוכחית המליצה בנוסף מפקדי הקודם והנוכחי בנוסף מפקד בסיסי כשכולם ואני מדגיש כולם מודעים למצבי הכלכלי הלא פשוט ומבינים שאיני מצליח להסתדר במסגרת הצבאית כי יש לי בעיות כלכליות רבות.
עליתי לוועדת אי התאמה שנה וחודש לאחר המלצת הקבנית שלי, מפקד היחידה בחן את דבריי המפקדים, את דבריי כמובן , וגם את המלצותיהם הכתובים על הדפים , נודע לי לאחר מכן כי מפקד היחידתי לא רצה להמליץ אך מפקדיי לבסוף הצליחו לשכנעו.
לאחר חודש וחצי בדיוק עליתי לוועדה נוספת בבקו"ם , בראש הוועדה ישב ראש ענף כוח אדם של הבקום בדרגת סגן אלוף ולאחר שיחה ארוכה איתו הבנתי כי הוא לא מדבר איתי על השחרור המתאים לי .
הקצין נאלץ לומר לי כי מפקד יחידתי המליץ עליי בוועדת אי התאמה על שחרור מטעמי אי התאמה: "התנהגות רעה וחמורה" . הופתעתי ונדהמתי רבות מדבריו , אך לבסוף לאחר שהסברתי את מצבי שוב ובאופן מפורט יותר ולאחר שהקצין ניסה לפתור את המצב בדרכים אחרון כמו: לדחות לי את השירות או לאפשר לי לשרת 7-7 , ננשארתי על עמדתי הנחרצת להשתחרר מהצבא .
לבסוף הקצין המליץ על שחרורי מטעמי אי התאמה: פרט , במילים האלה בדיוק.
18 ימים לאחר מכן חזרה אליי תשובה ממפקד הבקום על שחרורי מהצבא.
אתמול ( 21.6.12) סיימתי את טופס הטיולים וקבלתי צו התייצבות לבקום .
לפני שעזבתי את הבסיס , החלטתי לבדוק אצל קצינת השלישות על שחרורי המיוכל, ונדהמתי לגלות כי משחררים אותי מטעמי אי התאמה :"התנהגות רעה וחמורה".
יום ראשון אני צריך להתייצב בבקום ואיני יודע מה לעשות מפני שעשו לי תרגיל ואני תקוע .
יש לי 70 ימי תבן - 41 יום נפקדות+ 21 יום עריקות + 7 ימי מעצר. אומנם זה נחשב בעיות משמעת אך בצעתי אותם מפני שלא הייתה לי ברירה, נאצלתי להיעדר מן השירות כי הייתי חייב לעבוד והצבא לא התחשב במצבי. בלי קשר למצב הזה אני יודע בוודאות שלא משחררים חיילים מטעמי התנהגות רעה וחמורה על רקע של 70 ימי תבן זה בלתי הגיוני , חיילים יוצאים עם 200 יום ומעלה מהצבא ולי יש בסך הכל חודשיים.
במצב זה רגע מה עליי לעשות?
נערך לאחרונה ע"י capochino בתאריך 22-06-2012 בשעה 10:00.
|