22-09-2012, 01:19
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
והנה הכתבה:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "הערב בחדשות ערוץ 2 - צלילות אל ספינות חיל הים הטבועות (כאתרי צלילה)......"
קישור
צוללים לעומק ההיסטוריה: מסע אל ספינות חיל הים במעמקים
דני קושמרו צלל עשרות מטרים מתחת למים בעקבות הספינות שחיל הים הטביע, אחרי ששימשו אותו בקרבות ובמלחמות. "ברזל הוא לא רק ברזל. גם 40 שנה אחרי, יש פינה בלב לכלי השיט"
דני קושמרו | חדשות 2 | פורסם 15/09/12 23:34
הספינות ששימשו את חיל הים בקרבות הכי מזהירים, נמצאות היום עשרות מטרים מתחת לפני הים. אחרי שסיימו לשרת את צה"ל, חיל הים הטביע אותן באופן יזום. יצאנו למסע בעקבות הספינות הטבועות במעמקי הים וחזרנו אפילו אל חדרי השינה של הספינות, שמשמשים היום ביתם של אלמוגים ודגים.
הספינה אח"י מזנק הייתה התחנה הראשונה במסע. גלאי מתכות משוכלל זיהה מתכת אדומה, בולטת מעל קרקעית הים. "ככה אנחנו יודעים שממש מתחת למקום בו אנחנו עומדים יש ספינה", אומר יאיר (פוצקר) ים, ממועדון הצלילה "פוצקר" בנהריה. הספינה אח"י מזנק הייתה הספינה שהובילה את הקרב מול צי הספינות הסורי במלחמת יום הכיפורים, סמוך לחופי לטקייה שבסוריה. 5 ספינות מלחמה סוריות הושמדו אז - ובלילה אחד. המתקפה ההיא השביתה את צי האויב מצפון. היום היא מצויה 30 מ' מתחת למים, מול חופי חיפה.
"20 שנה לא ראיתי את הספינה ואני מתרגש", סיפר סא"ל שרון טמיר, קצין אח"י מזנק מהצוות האחרון ששירת עליה. "אני מקווה שאני אזהה את המדורים, איפה שאכלנו וישנו", סיפר בהתרגשות. אבל בעומק 31 מטרים, למרבה האכזבה, התגלתה רק עמדה נטושה של מכוון הספינה. זה כל מה שנשאר ממנה. הסערות התת-ימיות פירקו את אח"י מזנק לגורמים ופיזרו את חלקיה אי שם בים הפתוח.
המשך הטקסט והכתבה מהטלויזיה בקישור המצורף