24-05-2012, 21:37
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אם יקרה לי משהו מחר הכסף הזה עובר לבני המשפחה שלי, לא אקרא לזה בזבוז, זה יכול לשפר להם את החיים (יכול לממן לימודים לאחים שלי למשל).
מסכים בעניין זה ועדיין, צריך למצוא את האיזון העדין. לא לחסוך כאילו מחר יום הדין מגיע וצריך לאגור ירוקים, אלא גם לדעת לחיות.
אם אתה חושב שנהג משאית מרוויח הרבה, צפויה לך אכזבה כשתחליט שנמאס לך ממשרד...
לא אמרתי הרבה, אמרתי לא פחות. מעבר לזה, בזמן שאדם צעיר משקיע את מיטב שנותיו בהם הוא כשיר פיזית לעבוד ולהרויח בללמוד , אותו נהג משאית סוגר כמה מאות אלפי שקלים בשנים אלה של עבודה. לבחור ללמוד יש יתרונות וחסרונות וצריך להבין ולהפנים את שניהם לפני שבוחרים לרוץ אל התואר. לא תמיד אדם עם תואר ירויח יותר מאדם בלי תואר ויחיה טוב יותר.
ושים לב לפרדוקס שלך- אתה אומר שאין דבר כזה לבזבז, אבל קורא לאנשים כן לגור אצל ההורים ולא להוציא כסף רק כדי להגיד "אני חי לבד ואני עצמאי". אז לפי דבריך, אתה סותר את הטענה שהם מבזבזים כסף מכיוון שכמו הטיול עבורך, העצמאות חשובה להם יותר. אז מי צודק, צחי של איזו הודעה?
אכן יש סוג של פרדוקס, הצדק איתך שרוקי. בכל מקרה אני עומד מאחורי דבריי: אני אומר שאם יש אלטרנטיבה טובה בלהמשיך לחיות עם ההורים זו תהייה טעות לשרוף אלפי שקלים בחודש על דירה משלך. כל עוד ההורים מוכנים לסבול אותך, למה לא? לי אין אלטרנטיבה לניוזילנד בסופ"ש באילת נכון?
צעירים שנוהגים מאמוציות ופזיזות ועושים טעות כזאת חבל. אם יש בעיות קשות בבית ביחסים עם ההורים או מערכת יחסים רומנטית שמצריכה מעבר דירה זה עניין אחר. אבל ברוב המקרים - זו טעות. שמרו את הכסף ללימודים , לטיולים, לחיי לילה, להנאות מגיל ה20 שבהם אתם חופשיים ללא מחויבות של משפחה , משכנתא וגן לילד. תעברו דירה שבאמת יגיע הזמן לעשות זאת - אף אחד לא דוחק בכם. שמרו את הכסף ותשתמשו בו בחכמה לדברים בהם אין אלטרנטיבה אחרת.
שנות ה20 היפות שלנו לא יחזרו וחבל לשרוף אותם על בלשבור את הראש באיך לשלם שכירות לבעל הבית שיש לכם זוג הורים עם זרועות פתוחות. אתם עוד תתגעגעו לזה.
|
|