07-12-2011, 19:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי san fermin שמתחילה ב "2 שאלות שעלו אחרי צפייה בהרצאה של הרב אמנון יצחק"
אני, בלשון המעטה, לא מחבב במיוחד את הרב אמנון יצחק, ואני בכללי ממליץ לפנות אל אנשים יותר רציניים אם אתה מתעניין ביהדות.
ולעניין:
1) תראה, הקטע על הקב"ה שעבר מאומה לאומה הוא מדרש. מהו מדרש? סיפור שכתבו חכמינו. מדרש יכול להיות אמיתי היסטורית, והוא יכול להיות משהו שנכתב על מנת להעביר מסר. במקרה דנן, ברור שמדובר בסיפור שנועד להעביר מסר, ולכן אין טעם לשאול "מה היה קורה אילו", מאחר ולא הרציפות הלוגית היא מה שהטרידה את המחבר בזמן שכתב זאת.
2) יש אנשים שלא זוכים לעולם הבא. יש פירוט שלהם בגמרא.
תראה, היהדות באופן כללי לא מתעסקת כל כך בעולם הבא, בגיהנום וכדומה (וזו אחת הסיבות שבגללה אני לא מעריך במיוחד את מה שהרב יצחק עושה- לנסות להפחיד אנשים בתיאורים של מה קורה בגיהנום, ואיזה עונשים חמורים מקבלים על מעשים מסוימים וכו'). אז במקומך הייתי מתעניין יותר בעולם שלנו ובתפקידנו בו, ופחות במה יקרה לי אחרי שאני אמות, משום שזה גם מה שמעניין את היהדות.