|
04-05-2012, 08:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,332
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אורי בלאו סוקר ב-"הארץ" את התחרות בין חיל החינוך והרבנות הצבאית על נפש החיילים"
מאמר חשוב של עפר שלח שהתפרסם הבוקר ב"מעריב". מאוד מטרידה התמונה שמצטיירת שם. עד לאן התדרדר צה"ל כגוף מחנך. רק למען הדוגמה (ואולי אני טועה כי אני מביא דוגמה מצה"ל הלוחם, שאינו כלל הצבא) כשזומן הסמ"פ שלי בצנחנים, סגן מתניה צנוירט ז"ל, לשיחת הבהרה עם הסמג"ד, על שלא נתן מספיק זמן למש"קיות החינוך והת"ש הגדודיות להדריך ולטפל בפלוגה, השיב- "מה, אליעזר, חינוך זה הסברות וסקירות כתובות של מש"קית חינוך? חינוך זה ברגליים בחוץ עם המפקדים."
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...ml?hp=1&cat=479
אל הוואקום במערכת ערכיו של הצבא מסתערים רבנים עם תורה ברורה לגבי טיבה. דוח מבקר המדינה מגלה מי באמת מחנך את חיילי צה"ל
"...מחקר של מפקדת קצין החינוך הראשי, אותו מצטט המבקר, העלה שהרוב המכריע של הקצינים בדרגות הביניים נעדרים משנה סדירה בנוגע לתפקידם החינוכי, למעט הדמות של 'המפקד הלוחם'. חברו את זה לרצון לחסוך, ונוצרת תמונה שבה מי שמציע חינוך בתנאים כלכליים טובים הוא שיזכה לחנך את חיילי צה"ל - וכל זה, הוא מדגיש, בלי שלמפקדים תהיה יכולת או אפילו רצון לבחון את תכניו של החינוך הזה. וכך, מי שיש לו יותר מוטיבציה ויותר כסף להשקיע הוא שקובע על מה מתחנכים. רוצים דוגמה? בתקופה שנבדקה על ידי המבקר אלה היו שלושת הגופים הפעילים ביותר בהענקת שירותי חינוך חיצוניים לצה"ל: בית התפוצות, מכון 'עיר דוד' בירושלים ומכון 'אסנט' בצפת. לפי אתר האינטרנט של מכון 'אסנט', מדובר במרכז שנוסד ב-1983 על ידי אנשי חב"ד, והוא עוסק בקבלה ובמיסטיקה יהודית. ב"ערוץ התוכן" באתר הוא מציע דברים כמו 'היכל הקבלה' ו'ניגוני נשמה'. מכון "עיר דוד" נמצא בעיקר העתיקה, ועוסק (כך המבקר) במורשת העם והמדינה, זהות ישראלית-יהודית, ארכיאולוגיה ושבת. אלה, להבדיל מקבלה לחיילים, בהחלט ערכים ראויים, אבל חברו אותם למכון 'אסנט' ותקבלו תמונה ברורה מאוד מבחינת דת, הלכה ומקומן באתוס הישראלי. למה המפקדים הולכים לשם? מטעמים כספיים,וגם משום שיש ביקוש. במצב שבו כארבעים אחוז מצוערי גדוד 'גפן' - ההשלמה החילית של קציני היבשה - הם דתיים, קשה שיהיה אחרת..." ("מעריב", 04.05.2012)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
|
|