20-04-2012, 11:41
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
|
|
פויקה צמחוני שבושל בפסח האחרון - תענוג!
המצרכים:
שמונה תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות
שלוש בטטות גדולות - חתוכות לקוביות
שישה גזרים - קלופים וחתוכים לטבעות
דלורית (או פרוסת דלעת) - קלופה וחתוכה לקוביות
3 בצלים - קצוצים גס
4 שיני שום - כתושות
שתי חבילות פטריות טריות - חתוכות לרבעים
שמן זית
שלושה עלי דפנה
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור
חופן עשבי תיבול טריים: מרווה, רוזמרין וכו'
בקבוק יין לבן
מים
מחממים את הפויקה על האש, עם כשליש כוס שמן זית. מטגנים את הבצל והשום במשך כשתי דקות.
מוסיפים את תפ"א, הבטטות, הגזר והדלעת. שופכים פנימה את הדבש ואת עשבי התיבול ומכסים את הירקות במים.
לאחר כשעה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל.
לאחר שעה נוספת, מוסיפים את היין, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל.
לאחר כשלוש שעות לפחות הפוייקה מוכנה.
טיפים:
- פוייקה מכינים על אש נמוכה יחסית.
- לא מערבבים את הפויקה במהלך הבישול (אלא אם רוצים דייסת ירקות).
- כשהגזר מוכן - הפויקה מוכן.
- ככל שהפוייקה יבלה יותר זמן על האש, כך הטעם ישתפר. מניסיון, אחרי כארבע שעות זה יופי של מעדן.
ולא לשכוח: שני התבלינים הטובים בעולם הם רעב וחושך
|