10-02-2012, 14:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.09
|
|
יומן בניה U.S. battleship BB-62 NEW JERSEY
היי.
אמנם היומן החדש לא יתנהל בשיא המרץ לפחות עד סיום הפרוייקטים הקרובים אבל הדגם הנ"ל יושב לי מול העיניים כבר מספיק זמן ומגרה אותי אז אפשר לתת פתיח ולהתחיל לעבוד בניחותא עד שניתן גז רציני.
אז לעניין.
אני שמח לפתוח יומן בניה חדש והפעם פרוייקט קצת שונה ממה שאנחנו רגילים.
בנית ספינת קרב אמריקאית ה - NEW JERSEY.
קצת היסטוריה.
הניו ג'רסי הינה ספינת קרב אמריקאית מדגם איווה , כאשר מהדגם הנ"ל יוצרו סה"כ 4 ספינות :
1. BB-61 - איווה.
2. BB-62 - ניו ג'רסי.
3. BB-63 - מיזורי.
4. BB-64 - וויסקונסין.
בשנת 1936 הצי האמריקאי קיבל החלטה לשדרג את צי הספינות קרב שלו בנות ה - 35000 טון לצי בעל ספינות יותר גדולות ויותר מסיביות.
הספינות החדשות היו במשקל של 45000 טון , יכולת הגנה עצמית יותר גבוהה , מנועים יותר חזקים אשר יכלו להביא את הספינה למהירות מקסימלית של עד 33 קשר ימי וזאת לעומת הספינות הישנות יותר שהמהירות המקסימלית שלהם הייתה עד 27 קשר ימי.
עקב מגבלות מעבר בתעלת פנמה הספינות נבנו ברוחב שלא יעלה על 33 מטר והאורך שלהם היה 270.5 מטר.
בניית הניו ג'רסי הסתיימה בשנת 1943.
במהלך מלחמת העולם הניו ג'רסי השתתפה באופן פעיל בקרבות באזור יפן וסיפקה חיפוי אש בפשיטות מהים באזור אוקינאווה.
לאחר מלחמת העולם הספינה יצאה למנוחה שנמשכה עד מלחמת קוריאה בשנת 1950.
מלחמת קוריאה נמשכה עד שנת 1953 , כאשר בשנת 1957 הספינה הוצאה לגימלאות והוחזרה שוב לשרות בשנת 1968 לטובת השתתפות במלחמת ויאטנם.
בתקופת המלחמה הקרה בעקבות החלטת הנשיא האמריקאי הוחלט לשדרג את הצי ולהגדיל אותו ע"מ לתת מענה לצי הרוסי הגדול.
במהלך זה שודרגו מערכות הניו ג'רסי והספינה חומשה מחדש.
במקום תותחי ה - 5 אינץ' בסיפון העליון הורכבו 32 משגרי טילי טומהוק , 16 טילי הרפון ו 4 תותחי וולקן / פלנקס. בסוף שנת 1982 השתתפה הספינה במצור על ניקארגואה ואף סייעה לכוחות האמריקאים במלחמת האזרחים בלבנון.
הספינה פרשה משירות בפעם האחרונה והפעם באופן סופי בשנת 1991.
בשנת 1999 הספינה הגיעה בפעם האחרונה לעיר הולדתה בפילדלפיה שם הפכה למוזאון צף בנהר הדלוור.
המוזאון נפתח רשמית לקהל הרחב בשנת 2001.
הדגם.
הדגם הינו דגם מדהים ולא קשה יחסית של חברת טמייה בקנ"מ 1/350.
גוף הספינה הינו באורך של 77 ס"מ וברוחב מקסימלי של 9 ס"מ.
החלקים עצמם הינם כאמור טמייה ולכן אין צורך להרחיב את הדיבור על איכותם.
הדגם מגיע באופן המייצג את את תקופת השרות היחסית אחרונה של הספינה כלומר נושאת חימוש מודרני ומסוקי סער בסיפון האחורי. בנוסף לחלקים הרגילים מגיע עם הדגם דפית מדבקות ודפית נייר של דגלי הספינה.
כמו שהתרגלתי בזמן האחרון להיות מזוכיסט , אז גם הפעם אני ישדרג את הדגם עם סט PE של חברת אדוארד.
הסט עצמו כולל 3 דפי מתכת (ממש לא קטנים ) מפורטים עם בערך 100 חלקי מתכת בכל דף כזה.
חלקי ה PE הנ"ל יחליפו את כל הסולמות , כל הגידור ההיקפי של הספינה על כלל סיפוניו , המכ"ם של הספינה ישודרג ועוד...
בנוסף קיבלתי מתנה מחבר טוב סט נוסף של אדוארד כמובן בקנ"מ של 1/350 אשר כולל דמויות של מלחי צי אמריקאי.
הדגם מכיל את החלקים הבאים :
גוף הספינה המגיע בחתיכה אחת , הסיפון העליון המגיע ב - 3 חלקים נפרדים , 9 עצי חלקים.
אני יעבור לקצת תמונות המחשה:
ראשית הקופסא וחוברת ההוראות:
גוף הספינה והסיפונים:
על שולחן העבודה... ללא ספק צריך להרחיב את הבית...
עצי החלקים והמדבקות :
סט הדמויות מ PE
חלקי ה PE ודפי ההוראות שלהם:
ולסיום - כן הספינה אשר כבר הרכבתי מבעוד מועד :
כן הספינה הגיע בפלסטיק שחור אשר לאחר הרכבה נצבע בצבע זהב ואת האותיות עדיין לא החלטתי באיזה צבע לצבוע...
עד כאן להיום.
הצעות לשיפור , הערות , הארות , יתקבלו בברכה.
שבת שלום.
|