הארץ עיתון למסיתים - צה"ל מקים גדוד שיתמחה בירי רקטות לעבר ריכוזי אוכלוסין"
הכותרת היא לא הדבר היחיד שמקומם בסיפור.
למרות הכותרת הזוועתית הזאת, כותר המשנה בעברית http://alturl.com/x7nr3 מספרת שזו רקטה בעלת דיוק של 10 מטר. הכתבה מספרת שכמתחייב מאופי הפעולה באזורים צפופי אוכלוסין, דיירי הסביבה יקבלו הודעה טלפונית לפני תקיפה וייתבקשו להתפנות. שני הדברים הללו, חסרים משום מה בכתבה האנגלית שמופיע פה: http://alturl.com/i2run
הארץ עיתון למסיתים שחושבים שהם אנשים חושבים.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "שישגרו דרך רחוב שוקן, ת"א...
..."
לא מבין למה אתה בכלל נכנס לאתר שלו אלא אם אתה בקטע של מזוכיזם
ואם כבר העלת את החמוריקו הזה על ראש שימחתינו, יהיה מעניין לראות אם הוא יציין את העובדה שבית המשפט בהאג שלח את הפלסטינים לכל הרוחות.
הפצה של כתבה על ידי סוכנויות הידיעות מזכה את העיתון בתמלוגים ויוקרה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא מצליח להבין אם זה..."
עכשיו תעשה את החישוב בעצמך - איזו כותרת יכולה להמכר טוב יותר:
1. צה"ל מקים גדוד שיתמחה בירי רקטות לעבר ריכוזי אוכלוסין
2. צה"ל שוקד על אמל"ח ושיטות לוחמה נגד ארגונים שפועלים מתוך ריכוזי אוכלוסין במטרה להקטין אבדות אזרחיות
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "הפצה של כתבה על ידי סוכנויות הידיעות מזכה את העיתון בתמלוגים ויוקרה"
לא יודע..... אני מסרב להאמין שיש אנשים שישקרו ויכפישו כדי למכור עוד עיתון או כדי לקבל עוד קליק.
יותר קל לי להאמין שמי שנתן לכתבה הזו את הכותרת, ומי שהיה צריך לבדוק שהכותרת מתאימה למציאות
או למה שכתוב בכתבה, לא עשה את העבודה שלו כמו שצריך.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אולי. אבל מה לדעתך קורה שם?..."
השימוש בכתיבה מדוייקת או נייטרלית לכאורה הוא אמצעי טקטי. כך גם השימוש בטובת הכלל.
מדובר בטכניקות רטוריות שהולכות אחורה עד קרל מרקס ובני זמנו (ואולי אף אחורה מכך).
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
― Ayaan Hirsi Ali
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "כי ברגע שלמישהו יש אג'נדה, הוא רוצה לקדם אותה"
אבל במקרה הזה מדובר בגוף מסחרי שהאג'נדה שהוא מנסה לקדם יכולה לפגוע
בו כלכלית. אני חושב שזה סיכון גדול מידי בשביל העיתון ובגלל זה אני חושב שלא
מדובר רק בקידום אג'נדה אלא יותר בעיתונאות מחורבנת ולא מקצועית.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אבל במקרה הזה מדובר בגוף..."
הוא נע בממוצע של 6 אחוזים+-. אם היו רוצים למכור בכמויות, היו מתנהגים כמו ידיעות. תמונות ענקיות, צבעים רועשים ועוד. יש להם אג'נדה ברורה כמו שיש לישראל היום. אגב, מאחורי כל גוף כזה יש אוליגרך או איל הון שמקדם את האינטרסים שלו.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אבל במקרה הזה מדובר בגוף..."
מדובר בעיתון שהוא מותג ומייצג השתייכות לשכבה חברתית-כלכלית מסוימת.
המרצה שלי בקורס "מבוא לביולוגיה של התא" המחישה לנו את תוכלת המידע שיש בגנום האנושי.
לצורך ההמחשה, היא ציינה את מספר העמודים המוערך שידרש על מנת לבטא את הגנום באותיות בפונט קטן, כאשר כל עמוד הוא בגדול עמוד של עיתון הארץ.
אנשים בוחרים עמדות מסויימות בעיקר בצורה לא מודעת ובעיקר כאמצעי להשתייך לשכבה או קבוצה כזו או אחרת.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
― Ayaan Hirsi Ali
עיתון "הארץ" כן כתוב ברמה אחת מעל כולם. השפה בו גבוהה משל "ידיעות אחרונות", "מעריב" ו"ישראל היום", שמטרתם להיות העיתונים "של כולם". הסיבה היא כי גם העיתון עצמו מכוון לאוכלוסיה אחרת ולא לכלל העם.
ואכן, הוא גורר אנשים שמתיימרים להיות יותר אינטליגנטים ומשכילים, גם אם לא בהכרח מחזיקים בדעות קיצוניות כמו העיתון. אלה מצטרפים לאנשים שמחזיקים בדעות מרכזיות ושמאלה מזה, שנהנים ממזוכיזם.
כדי לענות לברווז ואף להדגים בפועל את השימוש בטכניקה של הזרמים הביקורתיים
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "אני הייתי מציע למג"ד לבדוק את..."
אני אטען שהתגובה שלך לבני היא עשיית שימוש בכח שניתן לך כמנהל בפורום, לשם ההנאה של שימוש בכח.
אתה בעצם מדכא את בני ואת חופש הביטוי שלו בצורה לא מידתית ומפיק מכך הנאה. לכן מדובר בצורה עקיפה של אגרסיביות ולמעשה באלימות.
וברצינות, באמצעות הטכניקה הזו - ערפיח מילולי רעיל, שמרבית הקוראים לא יכולים לו מבחינה רציונלית - המרקסיזם התרבותי הצליח למחוק כל זכר לזהות לאומית במערב.
― Ayaan Hirsi Ali
עיון בהיסטוריה גרם לי להבין שהשמאל הקיצוני מסוכן הרבה יותר מהימין הקיצוני
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "טוב הסתקרנתי, במה אורי צדק?"
ושמרקסיזם (לאו דווקא כלכלי) הוא חלק הארי של הרוע בעולם...
― Ayaan Hirsi Ali
לא הייתי קיצוני, אך לטעמי שורש העניין נוגע לתפישת המציאות.
מי שהתעמולה של אסכולת פרנקפורט חדרה למוחו מגיל צעיר מפתח נקודת מבט "קוסמופוליטית" ואנטי-לאומית של המציאות.
האם אתה קיצוני או לא, פחות משמעותי בעיני. שכן "מתינות" לרוב נובעת מאדישות.
― Ayaan Hirsi Ali
הנאציזם היה בסך הכל גרסה אתנוצנטריסטית גרמנית של המרקסיזם.
זאת לא אני טענתי, אלא הן הנאצים טענו זאת כלפי פנים (לדוגמה גבלס) והן צ'רצ'יל.
גורם המוות הלא-טבעי המוביל ללא עוררין במאה הקודמת ואולי אף במאה הזו הוא המדינה הטוטליטרית.
הבעיה מתחילה כאשר קבוצה של אנשים זוממת לכונן שלטון אבסולוטי ולהנדס את החברה בשיטות של Top Down.
חברה אנושית היא סוג של מערכת אקולוגית. תופעה מובהקת של emergence.
טבע האדם הוא כזה שלעולם יהיו קבוצות אינטרסים (מעמדות) בכל מערכת, שינסו להטות את הכף לטובתם.
כאשר אתה נולד לתוך לאום מסוים, אתה נולד לתוך קבוצת אינטרס. כאשר אתה מוותר על שייכותך לקבוצת האינטרס ואף פועל אקטיבית נגדה, אתה למעשה פועל כנגד עצמך.
כי איש אינו מבטיח לך שקבוצות האינטרס האחרות בעולם יתפרקו גם כן מזהותם.
― Ayaan Hirsi Ali
אתה יכול לספור גופות, הפאשיזם היה רצחני פחות מהמרקסיזם בעולם. אם כי יש צדק בהשוואה ביניהם, כי הטוטליטריות משותפת, רק שמרקסיזם הדגיש את המעמד והפאשיזם את הלאום.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה יכול לספור גופות, הפאשיזם..."
הנקודה היא שימין או שמאל - קיצונים הם קיצונים, וקיצונות פוליטית היא רצחנית. זו הנקודה שלי. בלבולי המוח על ה-"מרקסיזם העולמי" הם הקצנה פוליטית מסוג אחר לא פחות מסוכן...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "הנקודה היא שימין או שמאל -..."
השאלה היא את מי היא רוצחת. ימין קיצוני זה חופש, שמאל קיצוני זו משטרת מחשבות. זו כל התורה על רגל אחת, ואידך זיל גמור...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "הנקודה היא שימין או שמאל -..."
מזל טוב. הדגמת לנו עוד טקטיקה רעילה של הדיאלקטיקה הביקורתית ושיח ו-PC: התעלמות מהמורכבות של המציאות בשיטת הפסאודו-לוגיקה-פורמלית.
"קיצונים הם קיצונים"
"יש גזענות בשני הצדדים"
"אין הוכחה לכך שהרקע הוא לאומני"
"גם שבדים אתנים אונסים"
"קיים פיל שאינו ורוד"
למעשה לא פירטתי מדוע לדעתי השמאל הקיצוני מסוכן יותר ולכן אעשה זאת עכשיו:
אחרי מלחמת העולם הראשונה קבוצה של תיאורטיקנים מרקסיסטים בגרמניה נתקלו בקושי: מדוע הפועלים במדינות מרכז ומערב אירופה נותרו נאמנים למדינות הקפיטליסטיות שלהם ולחמו למענן אלה באלה, במקום להביא למרד של הפרולטריון - שלפי מרקס הוא תוצאה בלתי-נמנעת של המציאות הקפיטליסטית.
אותם תיאורטיקנים (שהיו כולם יהודים, כהערת אגב) הקימו את "אסכולת פרנקפורט" של המרקסיזם וניסו לנתח, באמצעות תיאוריות שונות, מדוע המהפכה לא התממשה ואיך אפשר לגרום לה להתרחש.
to make a long story short, הם הגיעו למסקנה שיש "לשחרר" את עמי המערב מנאמנותם למוסדות המסורתיים של התרבות המערבית - נצרות, משפחה, לאומיות.
המוסדות הללו מסמאים לכאורה את עיניו של הפרולטריון ומונעים ממנו לראות את המציאות לאשורה, לכן רק כאשר יעלמו מן העולם תוכל להתחולל מהפכת הפועלים.
למעשה, אם מישהו רוצה להבין מאיפה הגיעה הנטיה להתקרבנות, הפטור לאוכלוסיות שלמות מאחריות אישית, הלקאה עצמית קיצונית ומונחים כמו "הדרה" ו-"דיכוי" בשיח של ימנו - מקור כל אלה בהגותו של הרברט מרקוזו, הפילוסוף המשפיע ביותר בזרם הזה שהוא האב הרוחני של "השמאל החדש".
ואם מישהו חושש לרגע שמא אני פרנואיד שמציג כאן איזשהי תאוריית קונספירציה- הנה הדברים מפיו של מרקוזו עצמו (הראיון הוא משנת 1979 כמדומני):
― Ayaan Hirsi Ali
(קרדיט למרשי)
אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס
אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
כפי שכבר הבהרתי לך, אין לי שום כוונה להכיר בטרולים פאסיבים-אגרסיבים כמוך.
― Ayaan Hirsi Ali
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "מזל טוב. הדגמת לנו עוד טקטיקה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי asafn88
מזל טוב. הדגמת לנו עוד טקטיקה רעילה של הדיאלקטיקה הביקורתית ושיח ו-PC: התעלמות מהמורכבות של המציאות בשיטת הפסאודו-לוגיקה-פורמלית.
"קיצונים הם קיצונים"
אכן, הימין הקיצוני איננו קיצוני. זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית מאחורי הנאציזם, זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית מאחורי הפאשיזם, זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית קיצונית שהחלה את מלחמת העולם השנייה ומסע הרצח המאורגן הגדול ביותר בהיסטוריה של אירופה...
תשמע, אם אתה רוצה לקרוא למציאות "פסאודו-לוגיקה-פורמלית" ו"דיאלקטיקה ביקורתית" ו"PC" זו בעיה שלך. הנאציזם והפאשיזם היו אידיאולוגיות ימניות קיצוניות, וחלק ממטרתן הייתה בדיוק המלחמה ב"מרקסיזם העולמי"...
ציטוט:
"יש גזענות בשני הצדדים"
מלחמת העולם השנייה וההתנהגות של כל הצדדים מוכיחה זאת.
ציטוט:
"אין הוכחה לכך שהרקע הוא לאומני"
"גם שבדים אתנים אונסים"
"קיים פיל שאינו ורוד"
אם אתה חייב להיגרר לססמאות שאינן קשורות לעניין כנראה שאין הרבה טעם בדבריך
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=asafn88]מזל טוב. הדגמת..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אכן, הימין הקיצוני איננו קיצוני. זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית מאחורי הנאציזם, זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית מאחורי הפאשיזם, זו לא הייתה אידיאולוגיה ימנית קיצונית שהחלה את מלחמת העולם השנייה ומסע הרצח המאורגן הגדול ביותר בהיסטוריה של אירופה...
תשמע, אם אתה רוצה לקרוא למציאות "פסאודו-לוגיקה-פורמלית" ו"דיאלקטיקה ביקורתית" ו"PC" זו בעיה שלך. הנאציזם והפאשיזם היו אידיאולוגיות ימניות קיצוניות, וחלק ממטרתן הייתה בדיוק המלחמה ב"מרקסיזם העולמי"...
כידוע, הפאשיזם והנאציזם היו אידאולוגיות 'שמאל' קלאסיות. דווקא במרקסיזם יש אלמנטים 'ימניים' משמעותיים. מצטער שאני הורס את הניתוחים-ברמה-של-ויקיפדיה פה...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=asafn88]מזל טוב. הדגמת..."
ציטוט:
הנאציזם והפאשיזם היו אידיאולוגיות ימניות קיצוניות, וחלק ממטרתן הייתה בדיוק המלחמה ב"מרקסיזם העולמי"...
אני תוהה - אם אתה לא קורא את מה שכבר כתבתי לך, מדוע אתה ממשיך להגיב?
הנקודה היא שהפאשיזם\נאציזם והמרקסיזם הם וריאציות על אותה אידאולוגיה.
ראה הערה צינית בדקה 22 בסרטון למעלה.
"השמאל החדש" בימינו חי ובועט ופועל מתחת לרדאר. השמאל הקיצוני מסוכן יותר מאחר והוא נוקט עמדה ביקורתית כלפי הסדר הקיים שאינה כנה - הביקורת לא מחפשת לשפר את הסדר הקיים אלא להחליפו, לכן היא לעולם לא תיפסק ורק תהפוך קיצונית יותר ויותר עד שהוא יוכרע.
הרעל של המרקסיזם התרבותי מחלחל אט אט למיינסטרים בישראל. באירופה הוא כבר ניצח מזמן.
הסכנה לא נובעת מכך שתיאוריה אחת קטלנית פחות מהאחרת, אלא ממצב הדברים כיום והמגמה בה הדברים מתקדמים.
― Ayaan Hirsi Ali
אלא הרעיון הכללי של חבורת אנשים שאומרת 'האידאולוגיה שלנו כל כך מושלמת שמותר לנו להרוג אתכם בגללה'.
השיטה הזו עוברת מדור לדור. לפעמים אפילו מוערצת ללא כל סיבה ברורה בדורות שאח"כ.
לא הייתי רוצה להיות בכלא של סטאלין ולא בזה של מוסוליני [מתוך הנחה שלא חילקו שם פיצות וגלידה]
אבל משום מה בימינו יש יותר ביקוש לחולצות צ'ה מלחולצות 'קח אותי פרנקו' ולספרות ג'יהאד מאשר למדריך לאינקוויזטור. ענין של אופנה כנראה.
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "תמיד יהיה איזשהו תירוץ למסעות..."
ציטוט:
תמיד יהיה איזשהו תירוץ למסעות רצח, ישראלה, וזו בדיוק הנקודה - שמאל, ימין, זה לא באמת משנה. הצד הפוליטי הוא רק תירוץ.
ברור. הסקוטים סתם חיפשו תירוץ להרוג בריטים ובגלל זה נלחמו בהם; הרומנים סתם רצו להרוג מישהו, ובמקרה בחרו בטורקים ולא ברוסים; האירים הם חובבי מסעות רצח ידועים, ובגלל זה נלחמים בבריטים; המיני-גרמנים ליד התעלה חיפשו מישהו להרוג ובגלל זה םצחו במלחמת שמונים השנה, והדוגמה הידועה מכולן - היהודים האלה תמיד חיפשו מישהו להרוג - סלווקים, רומאים, מי לא!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "הארץ עיתון למסיתים - צה"ל מקים גדוד שיתמחה בירי רקטות לעבר ריכוזי אוכלוסין""
מי ששולח גראדים למרכזי אוכלוסין אלו הפושעים, חלאות האדם מעזה ועכשיו גם מסיני. כותבי המאמר ב"הארץ" "מחופרים" ברמת אביב ג' וחיים בללה- לנד. ההתעלמות מהמציאות והשנאה העצמית הזאת דורשת בדיקה....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "הארץ עיתון למסיתים - צה"ל מקים גדוד שיתמחה בירי רקטות לעבר ריכוזי אוכלוסין""
משום מה אני דווקא רואה בכתבה ובעיקר בכותרת גישה פטריוטית של העיתון.
חבל שלהט הוויכוח אינו נסוב על מידת הסיכון וטווח הפגיעה של אזרחים ולא על שמאל-ימין.
שימוש במטל"רים אינו חדש וישראל לא המציאה את הגלגל פשוט עברנו מתגובה אישית לאזורית,שכנינו המכובדים מכירים את המשחק הרקטי ואותו האיום שהחזיק את עם-ישראל צמוד למרחבים מוגנים מתהפך עכשיו על יוצריו.
כן ,ניראה לי חשוב שידעו שצה"ל מצטרף לאיום הרקטי האזורי וכל מקור ירי יענה בעננה קטנה ומטריפה של רסס מתכתי,יעשו האזרחים סביב אותו פעיל חיזבאללה חביב שמחזיק משגרים במוסך של ביתו את השיקול האם להחריש או לפעול להרחקתו משם (ובלבנון היו דברים מעולם).
― Ayaan Hirsi Ali
קשה למצוא פתרון גורף לכל המשגרים ולא כל השיעים מקשה אחת,בתקרית שאתה כניראה מרמז עליה היו אלה דווקא חמולה מזוהה עם אמאל שהעיפה את המשגר.
חוץ מזה שימוש באוכלוסיה כמסווה יישקל עמוקות כשהמדובר באוכלוסיית חיזבאללה בסיכון.