06-02-2012, 15:37
|
|
|
חבר מתאריך: 14.06.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי amitsur333 שמתחילה ב "צר לי לחלוק על מקהלת הריקודים על הדם הרגילה כאן"
צריך לזכור כאן כמה דברים. קודם כל, כן מדיחים מפקדים על טעויות. יותר מזה, זו טעות שעליה מפקד צריך לקחת אחריות ולהגיש את התפטרותו.
המרחק בין מה שקרה לבין לינץ' או ארוע חטיפה (אפילו אם זה כפר של דובוני אכפת לי - זה לא משנה) הוא מזל בלבד.
אין ספק שהתקשורת הוסיפה אש למדורה, עשתה פוקוס על הארוע, והיתה צמאה לדם. זה עדיין לא בהכרח השפיע על החלטת הרמטכ"ל.
צריך באמת לזכור שיש פה טרגדיה, שמפקד (כנראה מוכשר אם הגיע להיות מג"ד) שתרם את מיטב שנותיו לצבא, עמד בראש אנשים רבים שהאמינו בו והעריכו אותו, נעדר מביתו ומשפחתו וסיכן עצמו יום יום כדי שנוכל לשבת ולכתוב פה בפורום בשקט...עשה טעות (כנראה מספיק חמורה) ועליו לשלם את המחיר.
נכון שכנראה הוא המג"ד היחיד בצה"ל שלא ישכח יותר לעולם חייל בשטח...ונכון שמטעויות לומדים. אך לפעמים הטעות מצביעה על משהו עמוק יותר...חריגות מנהלים, חוסר תשומת לב לפרטים, איני בקיא בפרטי הפרטים ולכן איני יכול לשפוט או להצביע איפה היה הכשל.
הסיפור כולו מצער ועצוב. לא חושב שזה דווקא הפתרון הכי קל לצבא, לא חושב ש"שיקולים ערכיים" זו מכבסה.
אני חושב שצה"ל והמג"ד היו נראים יותר טוב אם הכותרת היתה "המג"ד לקח אחריות על הארוע והודיע על פרישתו".
למרות זאת אני מקווה שצה"ל ישכיל לנצל יכולות של אנשים טובים ומנוסים גם אם הודחו מתפקיד פיקודי בשטח. גם מחוץ לכפרים יש למג"ד מנוסה מה לתרום ולאן להתקדם, אם יתגבר על העלבון האישי.
|