19-03-2012, 13:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
הרעיון היה לא להפיל אותו לקרשים, ולכן גם מאד נזהרתי בניסוח. אין לי מושג מה ואיפה אתה לומד. אני ראיתי אנשים מתמודדים עם לימודי הנדסה בטכניון, ואפילו לא באחת הפקולטות ה"מפחידות" אלא בהנדסה סביבתית.
אני יכולה לומר בלב שלם - אני לא הייתי עומדת בלימודים האלה. זה אומר שאני פחות טובה ממישהו? לא! להיפך, אני טובה מהרבה אחרים, אבל שונה. הנה, אני בקו הסיום של הדוקטורט שלי, מצאתי עבודה שאני אוהבת טובה בה ומכניסה לי משכורת סבירה, ועדיין לא הייתי עומדת בלימודי הנדסה. לא בעומס ולא בתוכן.
כשבאים לבחור תחום לימודים חייבים להיות ריאליים. חבל לשרוף את הזמן והכסף על משהו שלא מתאים לך ואתה לא מתאים אליו. ידיעה ברורה של היכולות ותחומי העניין של כל אחד ואחד מאיתנו יחסוך המון תסכול וכאבי לב בשנים שאמורות סה"כ להיות כיפיות ומהנות.
אז אולי הנדסה היא לאו דוקא התחום שלו, אבל משפטים או ריפוי בעיסוק כן? מי קבע שכולם צריכים להיות מהנדסים?
אני לא באה לשפוט, אלא לתת נקודת מבט שאולי קשה לעיכול, אבל מסתכלת על הדברים כמו שהם. הרעיון הוא לא להפיל אדם לקרשים, אלא להוריד אותו לקרקע ואולי לגרום לו לא לעשות טעות שתעשה לו רע בנשמה למשך שנים קדימה.
ורומק - אין שום סיכוי שהייתי שורדת לימודי הנדסה. יותר מדי מתמטיקה, פחות מדי עניין והמון תסכול שהיה מוביל אותי לפרוש אחרי סימסטר.... לגבי הקשר בין הפסיכומטרי לבין הלימודים - הכוונה היא לא רק לרמת החומר, אלא ליכולת לקלוט ולהפנים במהירות חומר מסוג מסויים. יכולת לשבת ולתרגל (שמעולם לא הייתה לי) פסיכומטרי לא בוחן על חומר הלימוד, אלא מנבא יכולת של עמידה בעומס ולחץ, יכולת קליטה בתחומים מתמטיים/הומניים ואיזושהי אינדיקציה לרמת האנגלית של הסטודנט לעתיד.
לפותח האשכול - ממש לא התכוונתי להפיל אותך. קח אותי כדוגמה מצויינת לאיך אפשר להצליח גם בלי ללמוד הנדסה, בלי לתרגל יותר מדי (יש דברים שאין ברירה) אבל לומדים מה שאוהבים ומשהו שבאמת טובים בו (וזה רוב הזמן הולך ביחד)
|