|
15-07-2009, 17:43
|
|
|
חבר מתאריך: 02.05.07
|
|
לדעתי, אם אתה רוצה להתגייס בגלל הסטיגמה החברתית אז תחסוך מעצמך את זה. אתה כבר הגעת לגיל שאין סיבה שתשים זין על מישהו שלועג לך או מציק לך בגלל שלא שירתת. אף אחד לא חייב לדעת מהן הסיבות שלא התגייסת וכמו שאמרת כל יום אנשים משתחררים על שטויות או מקבלים פטור מלא, אז אין סיבה שתרגיש מיוחד או שונה.
או אם אין לך כוח לקרוא את כל הסיפור (סתם חשבתי שיעזור לך) אז בקצרה:
1. כמו שאמרו, חצי שנה פלוס מינוס - לא אומר בהכרח שאתה תתגייס חצי שנה לאחר שהתחיל התהליך, אבל זה הפרק זמן שלוקח לצה"ל להחליט אם הוא רוצה אותך או לא.
2. אני לא יודע ואני מרגיש כמו אידיוט שעוד לא ביררתי - תהיה בטוח שפעם הבאה שאני בבקו"ם אני אשאל ואחזור עם תשובה.
3. תפתח ספר טלפונים, תשאל חברים אם הם מכירים, תשאל בקופת חולים שלך. ממש לא סרט לקבוע פגישה עם פסיכולוג\פסיכיאטר ואני בטוח שכל אחד יהיה מוכן לעזור לך.
4. כמו שאמרו, אין לדעת - אבל אין סיבה שלא תהיה אופטימי - אני משער שהסיכוים עולים אם אתה רוצה קרבי, שם יש מחסור בכוח אדם.
5.לי עשו רק פסיכוטכני כי לא עשיתי בצו ראשן, אבל דברים כמו ראיון אישי (שגם לא עשיתי בזמנו) לא עשו לי. המבחן עברית ואימות נתונים לא עשו לי מחדש...
עם זאת, גם אני בגיל 18 קיבלתי פטור משירות. באוגוסט אהיה בן 22 ואני גם נמצא בעיצומם של תכליכי גיוס - שום דבר עוד לא מוחלט ועוד לא סיימתי את התהליך אבל בכל זאת אני אפרט מה אני עשיתי ומה אני עברתי עד עכשיו, אולי זה יעזור לך.
בגיל 18 קיבלתי פטור משירות צבאי (פרופיל 21 נפשי.) בערך לפני חצי שנה התחלתי לשלוח לצה"ל מכתבים, פקסים ואימיילים (אי אפשר להתקשר כי צריך להקליד ת.ז כדי להגיע לנציג שירות, ושלי כבר לא היה רשום יותר במערכת.) אחרי שהתייאשתי מזה שלא חזרו אליי וכבר באמת שויתרתי, קיבלתי טלפון מאיזה פקידה.
היא ביקשה שאני אשלח חוות דעת של פסיכיאטר. אז הלכתי לפסיכיאטר שלי והיא ניסחה מכתב בו כתבה שאני כבר הרבה שנים לא בטיפול ולא לוקח תרופות, שאני נורא רוצה להתגייס, מלא מוטיבציה, etc.
איזה חודש-חודשיים אחרי שליחת המכתב התקשרו אליי כדי לוודא שאני אכן רוצה להתנדב - אישרתי. חודש אחרי זה קיבלתי צו בדואר, הגעתי לבקו"ם.
תחנה ראשונה - מדור מתנדבים או איך שלא קוראים לזה. ראיין אותי איזה סמל, שאל לאן אני רוצה, אמרתי שריון. הוא אמר "אתה מבין שכמתנדב אתה לא יכול להשתמש בנשק נכון?" אמרתי לו שאני ממש לא מעוניין בשירות כזה, אז הוא תיקן אותי ואמר "אתה רוצה אז להתגייס ולא לשרת." עניתי כן.
נשלחתי לראש מדור פרט, שראיינה אותי ל15 דקות (בעיקר שאלות ת"ש - כמה מכוניות יש בבית, האם אמא עובדת, האם אתה עובד, מה אתה עושה בחיים, האם יש 2 הורים בבית, etc.
משם שלחו אותי לעשות את הפסיכוטכני במחשב (בצו ראשון הספקתי לעשות רק סימול עיברית ואימות נתונים - שאלה אותי איפה הייתי ומה עשיתי ב10 שנים האחרונות - משם עלה הנושא שאני לוקח תרופות פסיכיאטריות וישר שלחה אותי הבחורה למדור בריאות נפש) ובזה נגמרו המבחנים מבחינתי - עד היום לא היה לי וגם כנראה לא יהיה לי ראיון אישי או כל מיני דברים אחרים שאמורים להיות בצו ראשון. אחרי הפסיכוטכני הלכתי הביתה.
חודש-חודשיים אחרי זימנו אותי לראיון עם פסיכיאטר צבאי בבקו"ם - עוד פעם, ישבתי איתו (כאשר יש פקידה שיושבת לידו ומקלידה במחשב כל כמה דקות) לאיזה 15 דקות ודיברנו. במקרה זה היה אותו ד"ר שראיין אותי כשהשתחררתי - זכרתי אותו, הוא לא זכר אותי.
הוא שאל על המצב הבריאותי שלי (כמה זמן כבר לא בטיפול, האם אני לוקח איזשהם תרופות אחרות, האם אני ישן טוב בלילה, האם אני נכנס לדיכאון לפעמים,) האם אני משתמש בסמים\אלכוהול, כמה חברים יש לי, מה אני עושה בחיים, מה אני אוהב לעשות בזמני הפנוי, האם אני עובד, האם יש לי חברה, וכמובן למה אני רוצה להתגייס - קיצר כל מיני שאלות כדי לראות שאני סך הכל בן אדם נורמלי ולא איזה משוגע.
ישבתי בחוץ לאיזה 20 דקות, זימנו אותי לדלפק ואמרו שהפסיכיאטר ממליץ לגייס אותי ושלדעתו אני כשיר.
קבעו לי ודעה רפואית ל21 ועדיין לא קיבלתי את הצו בדואר (הזימון המקורי היה ל5, אבל התקשרתי ואמרתי שאני לא אוכל להגיע אז דחו ל21, אבל צו חדש לא נשלח לי.) הועדה הרפואיות הייתה התחנה האחרונה שלי לפני ששחררו אותי, אז אני משער שזוהי גם התחנה האחרונה לפני שיחליטו לגייס אותי.
דבר אחרון, תשקול טוב טוב אם זה מה שאתה באמת רוצה ואם אתה מוכן לזה.
כי בסופו של יום, אנחנו כבר לא טריים מהתיכון, וחבר'ה שתשרת איתם הם בראש אחר לגמרי - ובזה אתה תהיה מוקף לאורך כל השירות. כמו כן, תהיה מוכן להרוויח כמה מאות שקלים בחודש לשנים הקרובות (אישית זה מה שהכי מפריע לי - שאם אני אתגייס, אני הולך להרוויח איזה 700 שקל לחודש עד שאהיה בן 25.)
בהצלחה
span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }