14-03-2012, 15:55
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
|
|
ביקורת: "ראצ'ה"-מסעדה גרוזינית/גאורגיאנית בעיר הקודש
http://www.2eat.co.il/racha/
כמה מטרים מרחוב יפו וממגש הרוסים, בסדרת חללים בקומת קרקע של מבנה ירושלמי, הקימו מספר בני משפחה ממוצא גרוזיני מסעדה שהגשימה עבורם חלום: להקים בארץ מסעדה שתשמר את מעטמי המטבח הגרוזיני האוטנתי שמכירים בני העדה צארץ מוצאם. איך אני יודע את זה? טוב... כי המסעדה היא מין מקום שכולל גם סוג של חוויה וחשיפה למטבח של העדה. לא מכירים? מי מבעלי המסעדה כבר יקלוט אותכם וידאג להרביץ בכם תורת גרוזיה.
התארחתי במסעדה (לא במקרה) בערב יום רביעי גשום וקר להחריד. בימי רביעי נערך "ערב גרוזיני" במסעדה: מלבד ההמולה של מסעדה מלאה, הוא כולל זמר בגרוזינית והסועדים שקמים לרקוד לצליל השירים. האמת? די דומה לאירוע מזרחי, רק שהשירים בגרוזינית. לא מקום "מרוכך" שמיועד לתת מוצר "לעיס" לכל טעם ופה. האוכל "גרוזיני-גרוזיני". המוסיקה, אסלית גרוזינית. לא מקום מתנצל או מופע שמיועד לגרום לך לחשוב שגרוזינים זה כל דבר מלבד שפה עם צליל מצחיק. מה שכן: חוויה שבאמת נראית קרובה לגרוזיה עצמה מאשר "גרוזיה ד'אשדוד".
האוכל מוגש ברובו למרכז שולחן. המון ממולאים, סלטים ומאפים. מעט (אם בכלל) מנות של בשר נטו. כפי שמוסבר במקום המטבי הגרוזיני מבוסס על המון עשבי תיבול ואפס תבלינים. טונות של כוסברא...
התפריט כולל למעשה "חבילות" של מנות רצות. לא זול לעומת ארוחה עסקית: סביר מאוד בתור ערב שהוא למעשה בילוי מעבר לארוחה.
עושה רושם שהירושלמים+התיירים כולם שמעו על המקום. כנראה קצת פחות מוכר בקרב שאר יושבי ארץ הקודש (די ברור שמחצית מהסועדים ירושלמים אסליים ומחצית תיירים שמגיעים במונית במיוחד מבתי מלון).
ישבתי על אזור מוגבה ודי סבלתי מרוח פרצים שהקפיאה לי את הגב מבעד לרווחים ביציאת חירום שהייתה בדיוק מאחורי. אני מניח שברוב עונות השנה זה לא משנה.
החלק של הפולקלור (ששוב: מזכיר מאוד שמחה משפחתית) מאוד רועש, צפוף ולמעשה משבית את התפקוד של המסעדה. אין הנחות לאשכנזים עדינים כמוני. את כולם סוחבים למרכז החפלה.
כשר.
לסיכום: האוכל לא היה הכי לטעמי, אבל מצד שני: מראש אני יודע שממולאים ובצקים לא לטעמי. כחוויה שאליה הולכים עם אורחים בחבורה - מעולה. אני מניח שבערבים אחרים בשבוע שקט יותר ואז החוויה שונה.
|