05-03-2012, 18:13
|
|
|
חבר מתאריך: 18.08.04
הודעות: 411
|
|
מהפכת גדודי החי"ר: יותר כרב"מים ויכולת ארטילרית עצמאית
המהפכה הטכנולוגית במערך החי"ר מתמקדת בחיזוק קטלניות הכוח, לצד מענה מקומי לאיום הנ"ט ופיתוח יכולת ארטילרית ברמת המג"ד
תאריך: 05/03/2012, 13:13 מחבר: עידן סונסינו, אתר צה"ל גדוד החי"ר עובר באחרונה מהפכה משמעותית בתחום האמל"ח, שתכליתו שילובם של כלי רכב בלתי מאויישים, פיתוח ארטילריה בשליטת המג"ד ועלייה של מאות אחוזים בכמות אמצעי התצפית הטרמיים.
רע"ן חי"ר במחלקת אמל"ח של זרוע היבשה, סא"ל ערן גרניט, סקר השבוע את המהפכה הטכנולוגית במערך הרגלי, שראשיתה בלקחים שהופקו ממלחמת לבנון השנייה. "התפקיד שלנו הוא לנצל באופן מקסימלי את היכולות הטכנולוגיות כדי שהלוחם יהיה חד וקטלני יותר, תוך שאנחנו שומרים על נוחיותו", אמר סא"ל גרניט, "מאז מלחמת לבנון השנייה ביצענו מהפכה ביכולות הטכנולוגיות שמנצל גדוד החי"ר".
סא"ל גרניט הדגיש מספר תחומים בהם שהתעצמו באופן מיוחד. "בתמרון הממוכן אנו מבצעים שינוי משמעותי. האויב, בסביבת הלחימה, עמוס בנ"ט. כמענה לכך אנו עובדים על פיתוח יכולות שהייה ממושכת בתוואי אורבאני", ציין סא"ל גרניט, שהתייחס לכך כי "תחום הכרב"מים, כלי הרכב הבלתי מאויש שהתחלנו להפעיל במשימות תצפית באזור עזה, פותח ערוץ חדש לגמרי וגורם לחיסכון משמעותי בסיכון חיי אדם ובשחיקת החיילים שנחסכות מהן משימות שגרה חוזרות".
נקודה נוספת עליה הרחיב סא"ל גרניט היא חיזוק הקטלניוּת של גדוד החי"ר בדמות כלי נשק חדשים - רובה צלפים "ברק", משגר רימונים חדש ובעיקר קליטת "מפצח האגוזים", מטול כתף מתכלה נגד אויב בבתים וביצורים. "לחימת החי"ר משמעותה לוחם מול לוחם, נשק מול נשק, רימון מול רימון. מה שמכריע זה הנשק הטוב יותר", הוסיף סא"ל גרניט, "הכנסנו את "מפצח האגוזים", ה'מטאדור', שמאפשר לנו להתמודד עם האויב מתוך הבתים, ללא סכנת חשיפה. הכלי זה מוטמע בצורה רחבה ויעילה. בעופרת יצוקה, כשניסינו אותו לראשונה, לקח שלוש שעות להדריך את החיילים על "מפצח האגוזים" לפני שהם יכלו להשתמש בו ביעילות שהוכחה היטב במהלך המבצע".
כמו כן התייחס סא"ל גרניט למערכת "קשת", המרגמה הניידת שמאפשרת ארטילריה מתואמת היטב עם הגדוד. "זו ממש 'ארטילריית כיס למג"ד'. הפכנו את הארטילריה לחלק אורגני מכוח החי"ר. לא משנה באיזה מתאר, אנחנו יכולים להוציא תוך פחות מדקה פגז עוצמתי. זו קפיצת מדרגה", הוא ציין.
שינוי נוסף נרשם ברמת פיתוח אמצעי האיסוף ומערכי הפיקוד והשליטה. "עברנו ממגבירי אור כוכבים לעולם התרמי - אמצעים תרמיים מקוררים ולא מקוררים. המכשירים האלה נכנסו במאות אחוזים יותר. צי"ד (צבא יבשה דיגיטלי) נכנס בצורה מאוד מתקדמת - מעולם המפות והטושים אנחנו עוברים לעולם דיגיטלי שמונע דו"צים ומשפר בצורה משמעותית את יכולת ההעברה פקודות מבצע ואת קטלניות הגדוד. תהליכים שלקחו דקות ארוכות לוקחים עכשיו כמה שניות. בשילוב עם רוכב שמיים אנחנו מקבלים תמונת מצב אחידה ואיכותית", תיאר סא"ל גרניט.
בסיכום דבריו הדגיש סא"ל גרניט כי בזרוע היבשה "חייבים ולהמשיך להתאים את היכולות הטכנולוגיות ללוחמים, להביא את מיצוי הטכנולוגיה ליעילות מבצעית- מבלי להכביד עליהם".
http://www.idf.il/1133-15106-HE/Dover.aspx
|