החלטתי להפסיק להגיב בפורום .
כשאני עונה ,אני כביכול מייצג מגזר, אך אני חוטא לכם כשאני עונה, כי כמה שאשתדל, אני אענה תשובות חלקיות וזה עוול ממש.
אענה לך כי העלתי כבר נושא ואסגור אותו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilleh
אתייחס לכל חלק שהשארתי בציטוט שלך.
הרשה לי לציין שאני לא בא להתחיל פה ויכוח בנושא דת, אבל אני אתייחס לכמה נקודות שהעלת בהודעה שלך.
אני אתחיל בכך שאני מודה לך על התגובה, תמיד נחמד וטוב לשמוע דעות, גם אם הן שונות משלי. אני לא חושב שאתה קיצוני או קנאי דתי, ולפי ההיגיון שלי, אתה מוזמן תמיד לכתוב את דעותיך בכל נושא - בתחום הסביר. תודה, נחמד לשמוע.
כדי להבהיר נקודה מסוימת בהשקפה שלך על איך חילונים תופשים דתיים, אתן לך דוגמה קטנה - פשקווילים שמאשימים את האינטרנט בסרטן - , יריקה על ילדות קטנות וכד' = קנאות קיצונית עיוורת.
השקפת עולם כזאת מסלפת את העובדות והמציאות,אתה שומע רק דברים רעים, שמנופחים לממדים עצומים,מביאים לך מקרי קיצון של איזה חרדי קיצוני מאיזה זרם שולי וקיצוני במגזר החרדי ומשליכים אותו על כל החרדים (ועל כל מי שיש כיפה בראשו), כאילו כולם כאלו.זה מה שהתקשורת עושה, מזה אתה ניזון, הם לא מחפשים להראות לך אמת, או לתקן יותר מדי את העולם, הם פשוט מנסים לעצב את דעת הקהל לפי האינטרנסים שנוחים להם.
דוגמא , השמאלנים הקיצונים שכל שישי-שבת הולכים לשטחים, מצטרפים לערבים וזורקים על חיילי צה"ל אבנים, מפרעים להם, מסכנים את ביטחון החיילים,פוצעים אותם ופשוט עבריינים, האם אתה רואה איזה כותרות ענק בעיתונים כל שבוע? האם כל השמאלנים במדינה כאילו?אם אילו היו מתנחלים תגובת התקשורת הייתה זהה?
זו דוגמא למה צריך לקחת בעירבון מוגבל כל מה שאתה שומע/רואה בתקשורת, לא הכל חף מאינטרסים. אני לא אומר שהחרדים מושלמים, אך יש מגזר שכן מושלם?
הבעת דעה על כך שמין אמור להיות אינטימי יותר = הבעת דעה לגיטימית. אני מצטער על הדוגמאות שהבאתי, אבל אני רוצה להיות ברור בנושא.
הלאה - אתייחס כעת לתפישה שלך של העולם המערבי:
"בעולם המערבי אין נכון ולא נכון בטח שיש. קיימות אמיתות אוניברסליות.אמת שנקבעת על ידי אדם היא אמת חלשה, היא אמת שזזה לפי אינטרסים ומהלכים,ההיסטוריה מלאה בנהרות של דם שהראו את כוחן של האמיתות האוניברסליות,(ראה ערך:גרמניה והשואה), ,פלורליזם,הכל מותר ,הכל שפיט, איך הכול מותר וגם שפיט? לכתוב הכל שפיט כפי שאני רואה היה טעות, כי זה לא מספיק מדוייק. שכתבתי הכל שפיט, התכוונתי גם לאמיתות האוניברסליות, אי אפשר לקבוע שום ערך כולל!! אם לאחד זה נראה הגיוני ולשני לא, כי הרי זכותו לחשוב מה שבא לו, מי אתה שתגיד לו שאסור? כל אחד מאמין במה שנראה לו והכל לגיטימי.כל אחד ודעתו אני לא רואה סיבה שמישהו אחר, אם זה הטלוויזיה, ספר או הרב, יקבע לי איך לחשוב, אסור בשום אופן לערער על האמת האחרת מותר ואפילו רצוי. מין עולם חופשי שתעשה מה שבא לך רק אל תפריע לאחר מה בדיוק רע בזה? ברצינות.
ברצינות, לא יודע עד כמה אתה מסתכל סביב, אבל אצל רוב חברך, המושג 'אמת' לא קיים, אין דבר כזה, מה נכון או מה לא, יש להתאים את עצמי לנורמה ,אבל אין שום בירור מה הכי ראוי שיהיה 'באמת' כי אין מושג כזה אמת! מושג האמת נעקר! חסר משמעות, למעשה את רוב האנשים הוא פשוט לא מעניין, שלכולם יש אמת משלהם ולכולם יש את 'הזכות' לדבוק בה, למעשה בנית עולם של בינוניות,כי הרי זה לגיטימי לדבוק באמת שלי,איך שאתנהג ואהיה יהיה תמיד בסדר ומקובל ונורמלי. מה הבעיה בכך? אנסה להסביר- אין אדם מושלם וזה ידוע, כל אחד צריך לעבוד על איזושהיא מידה אצלו, אם זה אנוכיות,גאווה,עצבנות וכו'. אם בחברה שבה אנו שותפים אומרת, שלגיטימי שתחשוב מה שאתה רוצה ושתהיה איך שאתה רוצה והחסרונות שלך לגיטימים לגמרי, אז למעשה פגמת בצורה קשה ביכולת של האדם להשתפר ולהיות אדם טוב יותר, כי מה שתגדיר כ'טוב' ומה שאתה חושב כ'נכון' תמיד יהיה מצומצם,תמיד תקבע לפי האמת 'שלי',שנוחה 'לי', אדם לא ירגיש שום סתירה לחיות עם תכונות רעות שבו, כי זה 'אני',"
אתייחס לחלק שזעקת (ואני מאמין ברצינות שהלב שלך זעק כשקראת את האשכול הזה) - איך זה שאנחנו לא מביעים את המחאה שלנו כנגד זה שהבחור, בשורה התחתונה, גורם לכך שהידידה שלו תבצע בגידה. איך זה מוסרי? איך זה נורמלי? איך זה בסדר?
לדעתי, זה לא. אבל עקב זה שכולנו אנשים בוגרים וכל איש אחראי על מעשיו, אני חושב שחברי הפורום שבחרו לא להגיב בנושא המוסריות פשוט מצאו זאת מיותר. בקצרה, זאת בחירתה של הידידה מה לעשות בחייה או בגופה, עם מי לשכב ומתי. לא לי ולא לך יש מילה בנושא. כתבת שדברים כאלה אמורים לזעזע. סביר להניח שבחברה שאתה חי בה, דברים כאלה באמת מזעזעים. בחברה שאני חי בה, אולם הדברים האלה לא מהווים את הנורמה, אבל הם קיימים (כמו הומואים, לסביות, דעות פוליטיות שונות, צבע עור שונה..) ואנחנו לא זועקים גוועלד. אני מקבל את האחר, גם אם הוא נראה אחר ממני, חושב אחר ממני, פחות מוסרי, יותר מוסרי.. זוהי המציאות שלי. גם אם היא פחות תמימה. בסוף היום, נבראנו בצלם. נקודה למחשבה. לפי מה שאני מבין מדבריך-תעשה מה שבא לך, לגיטימי לא להיות מוסרי,אין שום סיבה שתהיה מוסרי לגמרי(בין אדם לחברו,אדם לסביבתו),אין שום מניע לכך, כמו שאני לא מוסרי, זכותך גם אתה לא להיות מוסרי, שזו הנורמה,אפשר לחיות בשלום, כי כולם שווים.
בנוגע למה שראית באותו יום, יש שמחה אדירה בחתונות, דתיות וחילוניות.. כן ירבו.
אני מאחל לך שבוע טוב ואשמח לשמוע דעות נוספות שלך.
|
כמו שכתבתי למעלה, אפסיק להגיב בפורום, אילו נושאים סבוכים, שהסכנה מצוייה בהם (מבחינת תפיסה לא נכונה של מה שאני כותב והסקת מסקנות מוטעות).
כל מה שכתבתי צריך לנסות לראות כמכלול, כהבנה של תהליכים,של מה גורם למה.
ניסתי להציג את התפיסה הזאת והשלכותיה ,לשמחתי החילונים טובים מעיקרם (טובים -לא הכי טובים שיכולים להיות, מהסיבות שציינתי.טוב מוגבל,אינטרסנטי אפשר לומר).
יצר לב האדם רע מנעוריו!! רע, לא טוב. ואם נותנים דרור ליצריו ודחפיו הפראיים של האדם כל החיים, הכל מותר הכל בסדר,שתגיע לרמזור אדום, לא בטוח שתהיה מסוגל לעצור.
כל מה שכתבתי בא מהיותי דתי, אך אני לא מייצג את היהדות, כי זה פשוט עולם ומלואו וכמה שאכתוב,אני תמיד מרגיש שאני מצמצם את זה ומגביל בצורה אנושה.
אם נשארו לך עוד שאלות, אז אשתדל לעזור בהודעות פרטיות.
נערך לאחרונה ע"י y o g e v בתאריך 13-03-2012 בשעה 00:44.
|