01-05-2005, 04:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
כשאתה מסתכל בעין שלך על הנוף... אתה רואה אותו בצורה דומה למה שעדשת 35 מ"מ רואה אותו.
אם אתה רוצה לראות משהו מקרוב יותר (נאמר איזו ציפור רחוקה, או סתם להציץ לשכנה) אתה משתמש במשקפת.
מה שקורה, זה שעדשות קעורות וקמורות בתוך מבנה המשקפת שוברת את האור בצורה כזאת, שהיא בעצם מקטינה את הנוף עליו אתה מסתכל (ובכך "מקרבת" אותו אליך) - אורך מוקד גדול מ 35 מ"מ.
כך עובדת האופטיקה.
בצורה מנוגדת, בעדשות WIDE האופטיקה עובדת הפוך - היא "מרחיקה" את הנוף ממך, ובכך מאפשרת לך לקלוט יותר נוף (אורך מוקד נמוך מ 35 מ"מ).
כשאתה משתמש בעדשה שהזום האופטי שלה הוא לדוגמא 50 מ"מ, אתה תראה קצת יותר קרוב מהעין. אבל אם תחליף אותה לעדשה עם זום אופטי 200 מ"מ, תוכל לקרב דברים בצורה הרבה יותר משמעותית. למעשה, המצלמה לא משתנה... אבל כשאתה מחליף אופטיקה, העדשות בפנים - הזכוכיות הקמורות והקעורות, אשר מעוותות את האור שנכנס למצלמה, נותנות לך את המשחק שאתה צריך.
בין אם זה TELE, או WIDE או אפילו מקרו.
כן, יש עדשות מיוחדות למקרו, שמאפשרות לך לפקס על דברים קרובים מאוד...
לכל עדשה, יש את האופטיקה שלה. וכל עדשה נועדה לסוג מסויים של צילומים.
בין עדשות ה TELE יש עדשות באיכות גבוהה יותר, ועדשות באיכות נמוכה יותר. לחלקן מפתח צמצם מאוד פתוח ולאחרות סגור יותר... מרכיבים שונים כמו אלו, יקבעו את המחיר שלה. איכות הזכוכית, הציפויים, הצמצם, הזום... הכל משחק תפקיד באיכות התמונה שתקבל מהצילום TELE שלך.
קשה לי להסביר את זה בצורה יותר פשוטה, מהסיבה שלי זה ברור לחלוטין, וקשה לי לאמוד את החלק שלך לא ממש ברור.
זה כמו שתשאל אותי איך אני יודע שהשמש זורחת בצהריים, ואני אנסה להסביר לך את זה עם משוואות טריגונומטריות.
נסה להסביר לי מה בדיוק לא הבנת - ואולי אוכל להסביר לך את הנקודה הזאת יותר טוב...
|