03-02-2012, 13:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.06
|
|
לכל אחד מגיע שיאמינו בו?
לפני כמה ימים אמא שלי הפנתה אותי לסרטון הבא, שצולם ונערך כחלק מפרוייקט TED, תרגום של הרצאות מעניינות מרחבי העולם.
אני מזמינה אתכם לצפות בסרטון הבא. מדובר באדם בשם שמעון שוקן, רוכב אופניים, שהחליט לקחת על עצמו פרוייקט התנדבותי, ולגבש קבוצת רכיבה המורכבת מנוער עבריין שנכנסו למוסד סגור.
הבחור הצליח לשכנע את מנהל המוסד לתת לו להוציא מספר נערים פעם בשבוע לטיולי אופנייים ברחבי הארץ, לשיקום הנערים ולהכרת ואהבת הארץ. כפי שתוכלו לראות בסרטון, הוא מספר על הקושי להגיע אל הנערים ולהתמודד איתם ועל וההישגים הגדולים שהוא הצליח להגיע אליהם.
מדובר בסוגייה מעניינת. לכאורה, מדובר בפושעים צעירים; למה צריך "לתגמל" מישהו שעבר על החוק? אבל אני חושבת שזה הרבה מעבר לכך. שמעון מציג סיפור של אחד הנערים, ואת הרקע הקשה ממנו הוא בא. האם הנער אשם במה שהוא גדל להיות? מלכתחילה לא היה לו הרבה סיכויים. קבוצת הרכיבה למעשה מאפשרת לנוער הזה, שנראה כאילו העתיד שלהם כבר נחתם, לעשות שינוי בחייהם, גם אם הוא קטן. עצם העובדה שיש להם מישהו שמאמין בהם, כבר עושה את ההבדל.
מה דעתכם בנושא? האם יש אוכלוסיות מסוימות, כגון אסירים או הילדים שהוצגו בסרטון, שלא מגיע להם העזרה הזאת? בגלל הבחירות השגויות שעשו בחיים? או שהתנדבות צריכה להעשות בכל שכבות האוכלוסיה?
נשמח לשמוע את דעותיכם!