17-01-2012, 02:36
|
|
|
חבר מתאריך: 27.06.11
|
|
הכל עניין של הבנה מתוך עדויות ותאורים
כאשר מספרים על מישהו ש"נטש מטוסו בעקבות סחרור אליו נקלע בקרב אויר", או על אחר ש"נפגע בזנבו מטיל במהלך קרב אויר", או שנפגע מטיל בגלל שנפרד מבן זוגו בקרב (דבר שאין לו משמעות דווקא כשמדובר בהתחמקות מטק"א אבל יש לו בהחלט כשמדובר בהיעדר חיפוי בקרב אויר) - כל אלה נטשו (שניים בהתשה ואחד כנראה בששת הימים. מקורות: "חוץ מציפורים" ו"רם וברור").
כאשר מספרים על קרב אחד מעל סיני בו שני סופר מיסטרים נכנסים באדמה במהלך טיסה נמוכה בנסיון להכניס מיג למלכודת בה סופר מיסטר שלישי מנסה להפילו בזמן שהוא רודף אחרי הקדמי ביום הראשון כמדומני של ששת הימים, מופיע בספרו של דני שלם על המלחמה).
במקרים אלה העניין ברור כמו חיבור אחד ועוד אחד.
לגבי עיראק - הטיסה בה הופלו המיראז' והווטור (ואח"כ נשלח מבנה לחפש ניצולים - נדמה לי ששני טייסי הווטור נהרגו וטייס המיראז' נפל בשבי) - מופיע בכמה מקורות אך לא זכור לי אחד ספציפי. מדובר, אם אני זוכר נכון את הניסוח, על מארב מטוסי האנטר.
לגבי 201 - יש עדויות של כמה וכמה טייסי הטייסת, אזכיר רק את יהואר גל בשמו (שאינו חבר באחד הצוותים שהופלו) שאמר שקרב אויר בו רביעיה שלנו מפילהמיג אחד ומאבדת בזמן זה שניים - הוא בלתי נסבל בעיניו.
אני זוכר את השמות בכל אחד מהמקרים לעיל וידוע לי על עוד כמה ששם אין לי מקור שאני זוכר ברור כרגע. אינני כותב שמות כיוון שלהבדיל מצוות טנק שנפגע בקרב מטנק אוייב או אפילו מטוס שנפגע באש מן הקרקע - אצלנו הפלה על ידי מטוס אוייב נחשבת כבושה שלא מזכירים ולדעתי בחיל האויר יש הסכמה שלא מדברים על זה, גם אם לא קשר שתיקה ממש. זאת, למרות שלמיטב זכרוני שני טייסים שהופלו בקרבות אויר קיבלו עיטור - בנימין כהנא בוודאי וגיבור ישראל צבי זיבל (שניהם ז"ל, הי"ד) אם אינני טועה.
כל זה מבלי להכנס למחלוקת על איתן בן אליהו (ברשימה שהצגתי מופיע מפקד חיל אויר אחר ואילו מפקד חיל אויר נוסף, שלישי, היה מעורב בתסבוכת קשה בקרב אויר שבעקבותיה טייסת קרב מובילה נוטרלה מהשתתפות בקרבות כאלה עד שהוא ונוספים הודחו ממנה למעשה) ועם לציין שלגבי יאיר נוימן ז"ל אני מכיר גם גרסא שאומרת שהוא הופל ע"י נ"מ - אין מחלוקת רק ע"כ שלרוע מזלו/מזלנו צנח לתוך המון כפריים שרצח אותו.
הכל ממקורות גלויים ונגישים לגמרי - ספרים בעיקר ואולי ראיון עתונאי אחד או שניים.
הנה כי כן, גם שלנו לא מושלמים וטוב שכך - בשלמות יש משהו לא אנושי, לא טבעי וסופה שעלולה להפיל ממלכות (ראו נא מלכותו של שאול המלך, שלא נכונה משום שלא היה בו דופי). לא ראיתי טנקיסט או חי"רניק שמתבייש על כך שנפגע על ידי מקביל לו בקרב. אלא כנראה שזה חלק ממעין-תרבות מאצ'ו שקצת רובצת על טייסי קרב שלנו (זו אינה ביקורת דווקא).
לילה טוב ושלא נדע עוד אבדות.
|