לפני כמעט שנתיים נמצאה אצלי בבית חבילה קטנה של מס' דגמי רק"מ בקנ"מ 1/72 מתקופת מלחמת העולם.
היה מדובר בדגמי ג'יפים ושריוניות אמריקאים , טג"ש צ'רצ'יל משום מה אמריקאי לפי הדקלים...
טנק טייגר , טנק פנצר ודגם בנוי של רחוב מופצץ מתקופת המלחמה.
עלה לי רעיון לשלב את כל הקונסטרוקציה הזו בדיורמה.
עקב כך כי אז אני ודיורמות היו 2 דברים שונים ואפילו לא ידעתי איך לגשת לעניין פניתי למר א.שמואלביץ מנהלנו הנכבד אשר שמו הולך לפניו כבונה דיורמות מדופלם... .
ולאט לאט בעזרתו האדיבה של אשריקו התחילה לקום דיורמה זו.
בגדול מדובר בשטח כפרי ובשטח עירוני אשר נהר מפריד בינהם , הרח' עם הגרמנים הרוס כמובן והאמריקאים מתכוננים לחציית הנהר על גבי הטג"ש.
להלן מס' תמונות ראשוניות של התוצאה ה...כמעט סופית.
כאמור עדיין לא גמור , נשאר להכין פסולת בניין (בלוקים שנשרו מהקירות עקב הפצצות כבדות) עוד טיפה צמחייה בגדות הנהר , למקם איזה נאצי קטן ששוכב הרוג על אלונקה ולבצע נקיונות במשטח העץ המהווה בסיס לדיורמה.
מקווה לעדכן בקרוב עם תמונות סופיות ועל רקע אחיד ונורמלי.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "מקסים! ממש מביא לחיים את..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Eli173
אתה יודע מה חסר לי?
כמה גופות של גרמנים, בעיקר סביב הטנק ההרוס, אולי אפילו קצת "עשן" שיוצא מהטנק.
היי.
תודה.
לגבי הגופות אז לומר את האמת הייתה לי תכנית למקם לפחות איזו גופה אחת שוכבת ברח' ובנוסף גופה במים כך שיראו רק את המגפיים בולטות. "המורה" לצערי פסל את התוכנית ואנחנו לצערי נסתפק בגופה אחת שוכבת על אלונקה וגם מדממת...
לגבי עשן שיוצא אז לא נראה לי שנצליח ליצור עשן שייראה מציאותי.
אולי עכשיו "המורה ישתכנע לגבי הגופות...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי zamir-bo שמתחילה ב "דיורמה מלחמת העולם ה - II"
היי.
אז לאחר תקופה ממושכת שחשבתי שאני מסיים אז עדיין לא סיימתי.
אבל התקדמות קלה יש.
נוספו לדיורמה הפריטים הבאים :
1. בלוקים שנפלו מהבניין (ייצור עצמי מפס אוורגרין שעבר צביעה בצבע אדום של המברול מס' 100)
2. חצץ שפוזר בכל נשטח.
3. חוטי חשמל.
4. וכמוכן... 2 גופות נאציות מדממות
הדיורמה בגדול הפעם ממש בשלבי סיום , נותר לי למצוא פיסות פורמייקה ולהדביק בדפנות של הדיורמה ע"מ להסתיר את לוחות בקאפה ואת שאריות עיסת הנייר שעדיין ניתן לראות וכמובן לשלט.