05-03-2011, 22:24
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
...אלו לא "כנופיות בוזזים" כפי שהמקורות של CENTURION מדווחים. אינני יודע אם הארגון הוא פוליטי או שבטי.
|
המקורות הם לא שלי.
בעניין היכולת להפעיל נשק - בכל איזור סכסוך יש תמיד אנשים אם נשקים. אין זה אומר שמדובר באנשי צבא שערקו. אני גם יכול להדגים לצלם עם טיל כתף - כמה מטוסי קרב או מסקר"ים אני אפיל לדעתך?
בכלל, אם מה שאתה אומר נכון, איםה התמונות של כלי לחימה לוביים שהושמדו ע"י המורדים? כמה מטוסי קרב ומקסר"ים צבאיים הופלו, כמה טנקים ורקמ"ים הושמדו, כמה חיילים לוביים נהרגו? אני רואה דיווחים על השטלתות הצבא על עיר "מורדת" ובין 50 ל-10 הרוגים כתוצאה מהקרובות, תלוי למי מאמינים. זה לא צבא מורדים חמוש, מאורגן ובעל מוטיבציה - זה כמה אנשים או נערים שרצו לשחק במלחמה וקיבלו כדור בראש.
ד"א, אני יודע קצת מה זה מהומות (הייתי בסרט הזה בפרגנה בזמן הפוגרומים נגד הטורקים) - זה בד"כ כאשר 99% מהאזרחים יושבים בבית נעול ומפחדים לצאת לרחוב, וכמה כנופיות חמושות ומסתולות משתוללות בחוץ, בוזזות, אונסות ועושות לינצ'ים (כולל לתינוקות, נשים בהריון וכו'). מדובר לרוב בפושעים וסוציאופטים שברגע של חוסר שליטה וכאוס מקבלים אפשרות לעשות מה שבא להם. יש כאלה בכל עם ובכל מדינה, וכל שלטון שמנסה להחזיר את הסדר לרחובות, לא משנה עד כמה לא דמוקרטי וטוטליטרי, יהיה לאין סוף עדיף יותר מ"המפגינים" הללו. הבעיה היא שברוב מדינות העולם המערבי ואפילו בארץ האנשים לא יודעים על מה מדובר, הם מקשיבים לדיווחים ותקשורת ורואים צילומים, ומתקבלת להם תמונה רומנטית משהו של לוחמי החופש נגד הדיקטטורה - תמונה מעוותת לגמרי ותלושה מהמציאות העגומה. ושלא יגידו שאני בעד הקדאפי או משהו כזה - מצידי שיחנק, כל עוד לא יבוא במקומו מישהו גרוע יותר. אני גם לא חושב שאני יודע מה בדיוק קורה שם ואם מישהו אחר חושב שהוא יודע כי קרא עיתון או ראה חדשות בערוץ 10, הוא טועה ובגדול. דווקה אנחנו כישראלים צריכים לדעת עד כמה התקשורת העולמית ממהרת להסיק מסכנות ולהדביק תוויות בלי להבין את הבעיה לעומק. מה שאני כן יודע, זה שמבחינת התושבים הלוביים עדיף שהמצב יחזור לשיגרה כמה שיותר מהר, ועדיף לשאר העולם להבין את המתרחש לפני שמתחילים לשלוח כוחות ולהטיל סנקציות על לוב.
נ.ב. בעניין "שכירי חרב" - יש למישהו הוכחה? שמעתי שבלוב ישנם אזורים עם אכלוסיה קושית, ויחידות הצבא משם הופעלו באזורים בעיתיים. מישהו יכול להסביר שלא מדובר ביחידות הללו? (זאת לא שאלה רטורית.)
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 05-03-2011 בשעה 22:31.
|