25-12-2011, 21:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אתה צודק. מאוד.
כמה פעמים נתקלתי בחבר'ה שמשתדלים להיראות חשובים ואפופי סוד, גם כאלו שהם אמיתיים, באמת אנשי הגופים הנכונים, שמשתדלים בהתנהגותם לגרום למי שמולם להימנע מלבקש מהם תעודה מזהה. כאילו רומזים ש"אם אני צריך לשלוף תעודה, אתה מעליב אותי, מה, אתה לא מאמין לי?!"
אותי לימדו שבכל חבירה, לא חשוב למי, להזדהות חד ערכי.
להתעקש על תעוד ואפילו אימות מול מפקדה רלוונטית.
נכון שלא כל שני וחמישי יש מתחזים לאנשי גופים בטחוניים, אבל פעם בכמה זמן מתפרסמת פרשיית התחזות בה מתברר חיש קל כי הטלת ספק, מעט חדשנות בריאה היתה מונעת תסבוכת ונזקים אמיתיים ולא תיאורטיים בכלל.
הלקח הו פשוט. בין אם אתה חייל, קצין או סתם אדם, אם מישהו משתדל שתחשוב שהו משהו, דרוש תעוד מזההואם יש אפילו סיכוי קל, אל תוותר על אימות מול מפקדה.
טיפ: אם יש לו תעודה מעט זולה למראה, שכתוב עליה משהו בסגנון "סוכן מיוחד, היחידה לאבטחה אישית מיוחדת בין לאומית" אז כנראה שהוא עובד עליך, שלא לומר מתחזה מוחלט.
זה נכון גם באזרחות כשדופק בדלת נציג מיוחד של חברה שבא לעשות ביקור בית סופר חשוב ודחוף שחייבים, אבל פשוט חייבים לפתוח לו ולהכניס אותו ומהר מהר, כי אין זמן לבדוק מול אף אחד.
צריך אדם להיות סקרן, ספקן וחשדן.
חנוכה שמח!
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|