25-12-2011, 18:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Samantha
איפה בדת רשום שצריך ללכת עם כיסוי על כל הגוף חוץ מהעניים?
כאן אנחנו מגיעים בדיוק למקום בו צריך למתוח את הגבול בין חוקי המדינה ובין מה שנחשב מקובל או ראוי לבין חוקי הדת.
אנשים גם אומרים שנשים צריכות ללכת בצד אחד של המדרכה ולא בצד השני, ולשבת בספסל האחורי בלבד. זה אומר שצריך לכופף חוקים על מנת לאפשר לדת לעשות כרצונה?
מבחינתי לראות אדם שכולו מוסתר זה לא נוח, לא נעים וזה בהחלט משהו שיגרום לי לחשוד בו. אני אישית לא רואה מקום בו דבר כזה צריך להמשך, וזה הכל.
אם לכם יש מחשבות שונות זה בסדר גמור (: אבל לא תוכלו לשכנע אותי ש"רק" להסתיר את כל הגוף חוץ מהפנים זה לא צנוע כמו להסתיר את הכל חוץ מהעיניים.
|
איפה בדת רשום שצריך ללכת עם חליפה שחורה ושטריימל? 99% ממה שהדתיים עושים היום, וזה כולל חרדים קיצוניים יותר ופחות, וגם דתיים לאומיים, מבוסס על פסיקות הלכה מאוחרות של רבנים כאלה ואחרים, שהם בחרו ללכת אחריהם. אני מבטיח לך שלא תמצאי בשום מקום בתורה איסור מפורש על הדלקת הטלוויזיה בשבת.
יש אכן אנשים שאומרים שנשים צריכות ללכת בצד השני של המדרכה, ולשבת בחלק האחורי של האוטובוס, ואם יש נשים שחושבות שזה הדבר הנכון לעשות, אני האחרון שימנע זאת מהן. הרעיון הוא לא לכפות על נשים שלא מעוניינות בכך את החוקים האלה.
מבחינתך לראות אדם שכולו מוסתר זה לא נעים? מבחינתם לראות בחורה שלובשת מכנסיים ומחשוף זה לא נעים. היופי בחופש הדת ובחופש מדת זה שאף אחד לא יכול להכריח אף אחד אחר להתלבש לפי איך שנעים לו...
בעייני אין שום הבדל בין הרצון לאסור על הנשים האלה להתלבש כפי שהן רוצות, לרצון של משמרות הצניעות לאסור על נשים ללבוש בגדים חשופים. זו כפיה וזו כפיה.