13-12-2011, 19:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
בוא נלך לפי האבחנה הצה"לית - בן אדם שבידיו מידע שסכנה אם יפול לידי האוייב חייב בסיווג בטחוני. לא יודע מה הסיווג הביטחוני של אנשי תיאום וקישור, או של כל חייל וקצין בדרג הטקטי שמסתובב בשטחים, אבל להערכתי מה לעשות, בקריה מונחים בכספות דברים קצת יותר אסטרטגיים מאשר בג'נין.
|
מה הקשר בין סיווג בטחוני שעוברים חיילים (או אזרחים) נושא הסתרת הזהויות? לא ברור לי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
בכל מקרה, הנקודה שלי היא שאנחנו לא מתחילים לטשטש פרצופים ולהסתיר שמות של כל מש"ק ממטרות וצריך לשים את הגבול היכן שהוא. אני כן מניח שכמו שמטשטשים זהות של טייסים כך יעשו במידה מסויימת גם בכתבה על קצין קשר או קצין אמל"ח שעוסק במערכות מסווגות ועשוי למצוא עצמו במוצב על הגבול, ובדיוק מאותן סיבות.
|
וכאן בדיוק הטעות שלך.
לא להסתיר את זהותו של מש"ק ממטרות זה בסדר, אבל זה בכלל לא העניין.
בכלל לא חוכמה להסתיר את זהותו של קצין "שעוסק במערכות מסווגות ועשוי למצוא עצמו במוצב על הגבול".
החוכמה היא להסתיר את זהותו של קצין "שעוסק במערכות מסווגות", ואינך מצפה לכך שהוא ימצא את עצמו על הגבול.
זה שאתה מוכן לחשוף את זהותם של אלה - שיודעים מידע שיעניין את האויב אבל אינם צפויים להימצא על הגבול - מתוך הנחה שאכן הם לא יגיעו לגבול (או לידי האויב בצורה אחרת) זו בדיוק הטעות.
בטח היה גם מישהו שחשב שלוינברג לא יגיע לעולם אל הגבול...
ואפרופו לוינברג:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
לגבי המצאותו של לווינברג במוצב, לפי מה שהבנתי הוא לא היה בעל תפקיד במוצב אלא נשלח לשם לאור בקשתו להתרשם מעבודת השטח. עצם העובדה שאישרו ושלחו אדם בעל ידע ויכולות כמו שלו בזמן כזה למקום כזה היא מחדל. הוא לא היה אמור להיות שם.
|
אין מולי ספרים כרגע (אני אמנם בספריה, אבל עוסק בדברים אחרים), אבל בויקיפדיה, לדוגמה, כתוב ש:ב-3 באוקטובר 1973 נשלח על ידי מפקדיו למוצב החרמון, לשם תגבורו עקב הכוננות בצבא הסורי. ביום השני למלחמת יום הכיפורים, 7 באוקטובר 1973, נכבש המוצב על ידי כוחות סוריים, וחייליו, ולוינברג בתוכם, נפלו בשבי.
ההדגשה שלי. זה קצת שונה מטענתך שהוא ביקר לצאת לטיול לשם התרשמות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
וספציפית להערותיך - בסיס האזנה שנמצא (על פי מקורות זרים כמובן) סמוך לאופקים ושכדי להגיע אליו צריך החמאס לכבוש בדרך כמה קיבוצים הוא דבר קצת שונה מבסיס שהגישה אליו קשה, שיושב מול צבא אדיר ושהיו הערכות ספציפיות שעלול להתבצע נסיון מחטף לכיבושו.
|
זה נחמד שהמצאת את תרחיש הכיבוש בידי החמאס, אבל הבסיס הזה שוכן כ-25 ק"מ מהגבול עם מצרים.
נכון, מזמן לא נלחמנו עם מצרים, אבל בוא ניזכר מה קרה כשכן.
במלחמת יום-כיפור ובמלחמת ההתשה ישראל ישבה בסיני. מלחמת ההתשה כשמה היא, הייתה מלחמת התשה, אך במלחמת יום-הכיפורים המצרים התקדמו כמה עשרות קילומטרים מזרחה מהתעלה. אמנם מדובר היה בהפתעה גמורה, אבל מנגד הייתה גם תעלה לחצות.
במלחמת ששת-הימים ובמלחמת סיני ישראל תקפה.
במלחמת העצמאות, לעומת זאת, כשמצרים תקפה, ולא היה את סיני והתעלה כחוצץ, היא עברה את אשקלון והגיעה כמעט לאשדוד.
האם מזה אפשר להסיק שבמלחמת היפותטית שתיזום מצרים ייכבש הבסיס הזה? מובן שלא.
אבל מנין אתה שואב את הוודאות שזה לא יקרה?
|