02-07-2011, 01:00
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
ועד שהמנתר וה LORA יגיעו - בינתיים גדוד ה MLRS מתאמן - כתבה מבמחנה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "תע"א חושפת - 'מנתר' - ארטילריה אוטונומית לכוחות היבשה"
http://www.idf.il/1467-12260-he/Dover.aspx
מכת רעם
לוחמי גדוד התותחנים הרעם ערכו תרגיל ברמת הגולן. בין המשגרים היה גם צוות אחד, נשי במיוחד. המג"ד: "עוקבים אחרי המצב בגבול". שלוש פנים נשיות מציצות מתוך משגר טילים גדול. אחרי שירו שלוש מתוך שש הרקטות ששוגרו בתרג"ד האחרון, הלוחמות מגדוד הרעם של חיל התותחנים מרשות לעצמן לחייך. "זה הכי אדרנלין שיש", מספרת סמ"ר שרית זיתוני, אחת הלוחמות בגדוד. "אנחנו צוות של בנות בתרגיל הזה, והעובדה שנתנו לנו לירות רקטה מוכיחה שמפרגנים לנו ומעריכים את העבודה שלנו". אחרי דקות ספורות של התאווררות, שרית וחברותיה חוזרות למשגר - רגע של מנוחה זה כל מה שהן היו צריכות אחרי שני לילות נטולי שינה.
ביום הראשון דימו הלוחמים בגדוד תרחיש של נפילות טילים בסמוך לסוללה, ופציעה של חלק מהחיילים בזמן לחימה בקו מגע עם האויב. בהמשך, הם תרגלו ניהול אש והשמדת ארטילריה. על רקע המתיחות ברמת הגולן, נראה שהמתח המבצעי של גדוד הרעם גדול יותר משהיה בשנים האחרונות. כוח התותחנים שמשתמש בפצצות מסוג M.L.R.S ידוע כמכריע בכל הקשור לשיתוק ארטילריה בעומק האויב. "רמת הדריכות גדולה יותר, ואנחנו עוקבים אחרי המצב בגבול", סיפר המג"ד, סא"ל דובי כהן. "זמן הכוננות, כלומר הזמן שבו עלינו להתייצב בעמדות, ירד באופן משמעותי".
אל סא"ל כהן מתלווה המג"ד הנכנס, רס"ן לירן יגר, תכף סא"ל, שבוחן ממש מקרוב את הגדוד עליו יפקד בעוד כחודש. "הגדוד רציני, ואחרי שעבר אימון ארוך ואינטנסיבי הוא מכיר את משימותיו בצורה מעמיקה", הוא אומר בסיפוק. "הלוחמים עוברים כרגע תרגיל מייגע, שמדמה מציאות בתנאים קשים ומכין את הגדוד למשימות השונות". כשהלוחמים מרימים את הראש מהעמדות, הם מתחילים לחייך. "פתאום אתה יוצא מהכלי וקולט מה יש בחוץ", הם מספרים. "זה מדהים ומפתיע לגלות שבתוך כל הבלגן יש גם נוף מדהים".
למרות מזג האוויר הקיצי, בלילה השני של התרגיל תפס את הלוחמים ובעיקר את המפקדים גשם לא צפוי. "פתאום באמצע החיים התחיל לרדת גשם, כשאני והסמ"פ בצריחון, מנווטים את הכלי", צוחקת סמל שרון שביט, סמלת מרכז פיקוד ירי קדמי (סמפי"ק) בגדוד. "הצצתי פנימה לתוך הנגמ"ש לראות את הצוות שלי, וגיליתי שהם ישנים שם מכורבלים כבר שעתיים, מרוחים אחד על השני. מצד אחד זה מעצבן, אבל מצד שני היה כיף לראות אותם ככה, כשבחוץ יש כזה בלגן ובפנים הכול שקט ורגוע".
פרט למזג האוויר שהותיר עליהן חותם, הלוחמות בגדוד מספרות על ההכנה המקיפה שעשו לקראת התרג"ד. "עשו לנו הכנה לירי, וזה היה פתיח ממש יפה לתרגיל", משתפת סמל שביט. "ברור שזה נתן ראבק, וגם ברור שהיינו צריכים אותו. התרגיל היה ארוך, ולא ישנו כמעט בלילה". אל תתבלבלו: לא מדובר בטון מתלונן. "זה מתח אותי עד קצה גבול היכולת והיווה סוג של מבחן עבורי, כי בכל פעם שהייתי בטוחה שאני לא יכולה יותר לירות או לנווט עם הכלי - הייתי צריכה להמשיך", היא מסכמת. "אז נכון שבמהלך התרגיל זה לא כיף, אבל בסוף, כשאתה מבין שעברת את זה אתה ממש מבסוט"
|