לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2011, 08:21
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי alkhimey2 שמתחילה ב "קשה לי להאמין שיצא מזה..."

כל ההטענות שהצגת לא נכונות.
*כיום מכשירים ניידים כבר נמצאים בשימוש של צבאות שונים (גם ישראל), גם מחשב פוקט פיסי לא עומד אוטמטית בתקנים צבאיים, לכן מכניסים אותם לתוך קופסאות מותאמות לצרכי הצבא (כמו שרואים בתמונה בכתבה שעליה הגבת) - מה שהופך את שלושת הטענות הראשונות שלך ללא רלוונטיות לחלוטין.
*"מכיל פונקציות שאין בהם צורך צבאי" - דווקא בתמונה שהבאת רואים שהוא לא מכיל פונקציות מיותרות (נעזוב לרגע את העובדה שהתמונה לא נכונה, מדובר בגירסא ישנה יותר ולא גירסה 4). בכל מקרה, הפונקציות שלו הרבה יותר שימושיות מאלו של הווינדוס מובייל, ניהול הזיכרון שלו טוב בהרבה (יותר זמן סוללה, פחות תקלות בגלל מחסור בזיכרון ופחות איתחולים מחדש בגלל ירידה דרמטית ביכולות המערכת בעבודה אינטסיבית של המערכת).
*"לא ברור לאילו שימושים יכול להיות מיועד" - צי"ד, בידיוק למה שהמכשירים היום משמשים. תחשוב על היתרון הגדול של לראות בשטח את המפה ברזולוציה גבוה במקום הרזולוציה שיש כיום למכשירים שבשימוש.
*מן הסתם כל שימוש במכשיר כזה, ולא משנה מי היצרן של החומרה ומערכת ההפעלה, דורש שיתוף פעולה עם היצרן, זה לא בידיוק אותם פונקציות שמקבל האזרח הפשוט, יש יתרון גדול בשימוש בחומרה ותוכנה של אותה חברה, בניגוד למערכת הפעלה של מייקרוסופט וחומרה של hp לדגומא.
*קיימות אלטרנטיבות זולות יותר, זה נכון, טובות יותר ממש לא בטוח.

דרך אגב, הצבא האמריקאי משתמש גם ב... פליסטיישן 3. הם קנו כמה אלפי חתיכות כדי ליצור מהם מחשב-על.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-12-2011, 12:23
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אני חייב לומר שכל עניין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomz
מעבר לכל עניין הסלולר כמכשיר האזנה פוטנציאלי והזמינות למצלמות מחוברות לרשת בבסיסים, הרי שישנן אפליקציות שונות שמסכנות בפועל את פעילות הצבא ואף את חיי החיילים המשתמשים בהן. אני לא אפרט כאן, מסיבות ברורות, אבל אני מאמין שכל אחד כאן יוכל לחשוב על אפליקציות שהשימוש בהן ע"י חיילים משרת את הצד השני...
בדיונים מסווגים אמורים לנתק מכשיר מסוללה. לגבי אייפונים - כנראה שצריך לפרק אותם לגורמים.
לכאורה, אין סיבה שזה לא יהיה תקף באותה מידה לכל פעילות צבאית שהיא...

אסור להכניס מצלמות למחנות ובסיסי צה"ל, כך שפורמאלית אסור להכניס סמארטפונים ממילא.

היישום הכי משעשע לדעתי של הסמארטפונים בהקשר הזה הוא waze שמראה בסיסים שלא
קיימים במפות, ואפילו את הכבישים והחניות בתוך הבסיסים.
אפשר לאסור הכנסה של פלאפונים לבסיס בכלל (לאסוף אותם בש.ג., לדוגמה), אפילו בלי קשר
לנושא המצלמה, אבל השאלה היא האם לא יצא שכרנו בהפסדנו? ממילא אפשר לראות את זה
בגוגל, וכשב"מ מתחיל להתעסק בדברים המגוכחים וחסרי החשיבות, בדרך-כלל נופלים במקומות
החשובים באמת.

ולבסוף:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomz
אני חייב לומר שכל עניין הסמרטפונים במילואים מעורר בי דאגה.
עם סמארטפונים כל הסיפור כנראה יותר קל, אבל תהיה בטוח שהכל היה אפשרי גם עם פלאפונים ישנים ומסכנים (כמו זה שיש לי).

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-12-2011, 19:10
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "[QUOTE=פסטן]ב אפשר לאסור..."

לאסור אפשר כל דבר.
הבעיה היא באכיפה.

אפילו לאכוף אפשר. אפשר די בקלות לאתר את הפלאפונים הדולקים.
תן לי 5 אנשים, כמה מחשבים ואנטנות (שאפשר לקנות באינטרנט; לא משהו שעולה מיליונים) ומ"צ שיכול לחלק תלונות. זה כל מה שצריך.
ואישור כניסה לבסיס שאתה רוצה לטפל בו. תוך כמה שעות יהיו לך מאות אנשים עם ט' 630 ביד...

השאלה היא האם הנזק הפוטנציאלי (והממשי) מהסמארטפונים האלה שווה בטרחה הזאת ובכמה שזה יעצבן את החיילים.
הבעיה איננה היכולת או חוסר היכולת, אלא התועלת או חוסר התועלת שבדבר.

נשמע לי פשוט שלפעילות מבצעית מסוגים מסוימים צריך לצאת בלי הפלאפון.
להרבה סוגים אחרים של מילואים לא ברור שיש בו נזק כבד (או בכלל): אימונים ומחסומים לדוגמה.
מה כבר אפשר לשמוע - או אפילו לראות - באימון שגרתי?

זה שאפשר להשתמש בסמארטפון כמכשיר האזנה (או אפילו מצלמה, רחמ"ל) לא אומר שזה נעשה.
אפילו לא בכל המידע ה'חשוב' מטפלים, ונאלצים לנחש ולזרוק, ולתעדף בשיטות שהן וודו-למחצה.
נראה לך סביר שמדינת אויב כלשהי תרצה להאזין לכל הסמארטפונים של כל חיילי צה"ל 24/7?
מה הם יעשו עם זה? ישמעו תלונות על השק"ם והחברה אצל הסדירים ועל מס הכנסה והאישה אצל המילואימניקים?

הדבר שחשוב באמת הוא לחנך אנשים לא להשתמש בפלאפון כדי לכתוב סטטוס בפייסבוק בסגנון:
"יוצאים לבצע מעצר של אבו אבו אבו עבדאללה ברחוב אבו אבו אבו מוחמד בשכם בעוד 10 דקות"
(שזה לא כל כך רחוק מזה: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=505838)
להימנע ממעשים כאלה צריך לחנך בעזרת שיטת המקל והמקל. אין פה גזרים, ועדיף לא סתם מקל אלא נבוט.
אם דברים כאלה לא ייקרו יותר, כבר טוב...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:17

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר