10-12-2011, 19:26
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.06
|
|
ויקיפדיה והספר
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "זו לא ממש הקפצה. פשוט רכבת העמק הגיעה לאיטה לתחנת ויקיפדיה"
לגבי ויקיפדיה נרשמתי ככותב כי לא יכולתי לסבוול את הדברים הלא נכונים שכתובים שם. אחרי שיום שלם אני יושב וכותב, נכנס מישהו והתחיל לקלקל בחזרה את מה שאני כתבתי, ומסתבר שכך בנויה המערכת כאשר הבא שנכנס יכול להפסיק את הכותב וכל אחד בעצם יכול לתקן מה שהוא רוצה.
וכך חלק גדול ממה שכתבתי פשוט נעלם. אם תכנסי לערך "רכבת-העמק" אפשר לראות שהתחנות נכתבות ונמנות באופן מסודר ופתאום הסדר מפסיק.
עשיתי נסיון לכתוב למרות שויקיפדיה איננה אסמכתא בשום אופן, והנה גם לכתוב אי אפשר, אז הרמתי ידיים.
לגבי הספר שלי.
ובכן שמו "רכבת-העמק תחנות וסיפורים", למעשה הפסקתי את המחקר אחרי שבספר הצטברו כ-850 עמודים, 1764 תמונות חלקן חדשות חלקן ישנות וחלקן נדירות שלא נמצאות בשום מקום אחר, המידע מתוך 251 ספרים ומפי אנשים רבים שעדיין הצלחתי לתפוס אותם בחיים.
למשל בדגניה תפסתי שלישיית ענתיקות בני מעל 90 שנה שסיפרו דברים נחמדים ומהם גם השגתי כרטיס רכבת-העמק שאף אחד לא מכיר שהוא הלוך ושוב ומ/ל שתי תחנות בכל צד וטוב לחודש ימים.
גביתי עדויות משוטר מנדטורי שהיה ביחידת גבעת הגמל בגשר לפני בניית המצודה שם. גביתי עדות מחנה ריבלין שנסעה ברכבת ולא נסעה באוטובוס שמוצב באתר גשר כי הוא לא משם (הוא לא אוטובוס של אגד אלא של דן והגיע ארצה בתום מלחמת העצמאות כך שמה שכתוב על השלט שהוא נסע לסוריה ולבנון זה שקר), ואגב חנה ריבלין היא בתו של ישראל גורפינקל יו"ר וועדת הטיהור שהוקמה עם קום המדינה למיון גיוס מי שהיה בצבא והמשטרה הבריטית, ואחיה הוא המשורר חיים גורי.
ממש בימים אלו גביתי עדות של "טולה" איש צלול מאוד שסיפר על רכבת העמק ואחד הסיפורים היו על המדריך שלו בשם שמעון פרסקי מאלומות (כן,פרס) שעשה לקונדוקטור את התרגיל המקובל באותם ימים לא לשלם עבור כל הקבוצה.
בספר יש 888 סיפורים (יש כבר יותר) והסיכום כמובן של 48 תחנות שונות.
כיוון שלהוציא ספר זו הוצאה שלא עומדת ביכולותיו של גימלאי מהשורה, הספר צרוב על תקליטור וכדי שיהיה קל, למרות שאני כותב בקיוטקסט (כן,זה עוד עובד) אני שומר ב-PDF וכך זה קל ונגיש לכל אחד.
יתרון עצום של תקליטור על ספר מנייר, ספר החל מיום ההוצאה רק הולך ומתיישן, ואילו תקליטור מתעשר כל העת וצובר מידע. למשל, המידע האחרון הוא מיגור שהסתבר שמבנה המסילאים שנבנה ב-1941 וקיים היום, הולך ומשתפץ כיוון שהוא יהיה מעין מוזיאון זוטא, ויש תמונות של בית המסילאים הראשון שנבנה ממש קרוב למסילה בשנות העשרים.
גם ספרים נוספים שלי הם על תקליטורים, ולא להאמין רק כך הנכדים שלי קוראים את הספרים שלי. החלטתי לעשות כמו סבא שלי ומגיל 60 בכל יום הולדת שלי לתת למשפחה מתנה לכל אחד. אני נותן ספר מספריי והנכדים קוראים את הספרים בכיף. עד היום חילקתי להם:
1. "כיתת השועלים"- פעילות שלי ביחידה שפעלה מעבר לגבול בשנות השישים (אני נשארתי האחרון)
2. "רכבת העמק תחנות וסיפורים"
3. "נכתב בקרב" על מלחמת יום הכיפורים
4. "התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין"- התנ"ך כפי שאנשים לא מכירים, בלי פרשנות, פשוט הכל כתוב, אבל מי ישב באמת לקרוא את התנ"ך מעבר למה שהכריחו אותו ? מסתבר שמלמדים לא נכון המון דברים, הסיבה לא ברורה לי, אבל משקרים לילדים ולמבוגרים כאחד.
5. "שוטרים מספרים"- סיפור שלי על שירות בתחנת חולון ויפו בימים רחוקים ונוסטלגים כאנטי-תזה לשוטר אזולאי שהיה סרט אומלל שהציג את השוטרים באור שאין לו שום קשר למציאות, וכן כל מיני סיפורים שאולי מעולם מעולם לא שמעתם, מרתקים אחד אחד (למשל, אביו של הזמר דאלאראס עבד באריאנה וקיבל את אריס סאן לעבודה, אריאנה היתה אחד המקומות החמים ביותר במזרח התיכון ורבים מאנשי המוזיקה הערבית באו לאריאנה להתפרסם, לוי אשכול ונחום גוטמן שמרו על בית הזונות ועוד המון סיפורים)
הספר נכתב למלאת 100 שנה למשטרת תל אביב (אבל מחוז תל אביב לא עשה שום אירוע בנדון...)
6. "שפירא חוקר ומטייל בכרתים"- מחקר שלי על כרתים משך 21 שנה וזהו ספר טיולים הראשון והיחידי המפורט בעברית עם מידע עצום בתוכו (2894 עמודים,15.333 תמונות,299 מסלולי טיול וכו)
7. הספר הבא "שוטר המקוף האחרון - 1970-2000"- סיפור השירות שלי במשטרה 30 שנה עם המון סיפורים פנימיים (למשל, אני השוטר שסרב הכי הרבה פקודות במשטרה ולא יכלו לעשות לי דבר כי אני צדקתי...) וכן מאות סיפורי "שוטרים נגד גנבים".
טוב, נסחפתי, וזה יצא ארוך ממה שהתכוונתי.
בשורה התחתונה, כל הספרים שלי הם על תקליטורים כתובים בתצורת PDF
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686
נערך לאחרונה ע"י שפירא-מאיר בתאריך 10-12-2011 בשעה 19:34.
סיבה: תיקון טעויות סופר
|