לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-10-2011, 12:49
  yakiew yakiew אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.10.11
הודעות: 6
פיגוע זיקוק אלכוהול ביתי

שלום חברים וגמר חתימה טובה!!
קראתי כאן בפורום כתבה ישנה.(אני חדש בפורום) אודות יצור אלכוהול ביתי,ומאחר וגם אני מייצר אלכוהול בביתי .התעוררו אצלי חששות לגבי הרעילות של המטנול שמיזדקק בתהליך.ועל כן אשמח לקבל כמה הבהרות כיצד ניתן להמנע מחומר זה בתהליך הזיקוק.
בתהליך הזיקוק אצלי אני מזקק רק פעם אחת כשאני שומר על רמה של 40% אלכוהול ולא יותר.
וההבהרה השניה:הזכרתם בכתבה שבהפקת האלכוהול יש "ראש" "לב" ו"זנב" למה הכוונה?כל זה בזיקוק הראשוני או "ראש" זה הזיקוק הראשון "לב" זה הזיקוק השני,וכן הלאה.
וההבהרה השלישית:כיצד אני נותן לאלכוהול את טעם הערק (ברור לי שיש להשתמש בתבלין אניס וכך אני עושה,אבל לא ברור לי באיזה שלב של התהליך עלי להוסיף את התבלין)
בהמשך אשמח להציג לפנכם את תמונת המיזקקה שבניתי בביתי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 02-11-2011, 11:22
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
ראש, לב וזנב הינם שלבים בזיקוק אחד.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yakiew שמתחילה ב "זיקוק אלכוהול ביתי"

ראש - הנוזל שמתקבל בתחילת תהליך הזיקוק
לב - הנוזל המתקבל באמצע תהליך הזיקוק
זנב - הנוזל המתקבל בסוף תהליך הזיקוק.

אין הגדרה מדויקת מתי נגמר הזנב או מתי מתחיל הראש, זה דבר שנרכש בנסיון.

מבחינה סטטיסטית, בראש ובזנב יש אחוז גבוה יותר של חומרים שאינם אתנול (בראש יהיה אחוז גבוה יותר של חומרים שמתנדפים בטמפ' נמוכה יותר מאתנול ובזנב יהיה אחוז גבוה יותר של חומרים שמתנדפים בטמפ' גבוהה יותר מאתנול).

מכאן, שיש סיכוי שבראש יהיה אחוז גבוה יותר של מתנול (טמפ' רתיחה של מתנול היא 64.7C וטמפ' הרתיחה של אתנול היא 78C) ובזנב יהיה אחוז גבוה יותר של מים.

יש כאלו שמשליכים את הראש והזנב ומשתמשים רק בלב, ויש כאלו שמעבירים את הראש והזנב זיקוק נוסף ומשתמשים רק בלב מהתוצר הסופי.

טעם אניס ניתן להוסיף ע"י השריית תבליני אניס בתזקיק הסופי או בין הזיקוק הראשון לשני.

אין הרבה תגובות כי להבדיל מהכנת אלכוהול מותסס שזה דבר נפוץ יחסית בארץ, זיקוק אלכוהול הוא נדיר יותר וקשה למצוא אנשים עם נסיון (גם לי אין נסיון בכך והדברים שכתבתי כאן הם ידע תאורטי בלבד).

אם אתה רוצה לינק חביב על הכנת עראק:
http://news.walla.co.il/?w=//551409
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר