31-03-2015, 09:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.07.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי nicknone שמתחילה ב "האמת שבהתחלה זה נשמע לי תמים אבל זה נהיה מוזר"
עוד פרטים:
ציטוט:
אבד רכוש? הבחור מעתלית עם הקשרים בשייטת יסדר
אופנוע ים ללא רוכב, נסחף אל מחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל. הבעלים התקשר למכר שלו, מעתלית. המכר התקשר למרכז השליטה של חיל הים בסטלה מאריס ולאנשים שלו בשייטת ואכן ספינות חיל הים הוקפצו למים בינלאומיים, בסיוע הבקריות איתרו את האבידה והובילו אותה לשערי נמל חיפה, שם מסרו את האופנוע לשיטור הימי * מעניין כמה עלתה יציאת הספינה הזאת לצה"ל
למרות שבצה"ל אומרים כי חיל הים לא עוסק בהשבת רכוש שאבד בים, מסתבר שאם יש לך את כל הקשרים הנכונים, לכאורה הכל יכול להסתדר. ביום שישי הגיע יואל, תושב בני ברק בן 22 עם אופנוע הים שלו לעתלית. איכשהו, ברוחות המזרחיות החזקות מאוד, האופנוע נסחף מערבה ורוכביו שבו בשחיה אל החוף, גם זאת בקושי.
יואל, שרצה להשיב לעצמו את האופנוע, יצר קשר עם אמנון בן עזרא מעתלית, וביקש עזרה. בן עזרא תיאר היום בראיון לרדיו חיפה ו-99.5: "קיבלתי את הטלפון הזה וקודם כל התקשרתי למשמר החופים. אחר כך התקשרתי לסגן מפקד השייטת. שלחתי לו בווטסאפ תמונות של האופנוע ואת המספר שלו. קיבלתי ממשמר החופים את המספר של המשל"ט בסטלה מאריס. הם היו איתי בטלפון ובמקביל עלו מול הסטי"לים בים.
הסטי"לים כבר התרחקו 20-30 מייל מהחוף ולא מצאו. הנ.צ היה להם על המכ"מ והיה להם קשה מאוד בגלל תנאי ערפל כבדים שהיו".
ש: כל זה כדי להציל אופנוע ים שאין עליו רוכב?
"אתה אף פעם לא יכול לדעת. כן היה רוכב, לא היה רוכב. אי אפשר לדעת".
ש: אבל אנחנו יודעים שלא היה רוכב, כי הרוכב הוא זה שהתקשר אליך.
"לא משנה. הם גם התקשרו אלי ואמרו לי שלקח להם שעתיים של שחייה לחזור אל החוף. שמעתי את הסיפורים האלה ואמרתי שאני חייב לעשות את כל המאמצים כדי לפעול במהירות".
ש: זה כדי להציל את האופנוע ים, בלבד, כי אנחנו יודעים שהרוכבים נמצאים על החוף.
"לא משנה. אני עשיתי את המאמצים הגדולים שלי, עם הקשרים שלי ועם החבר'ה הטובים שאני עובד איתם, העברתי להם בווטסאפ את כל התמונות וכולם נרתמו לזה ויצא הצלחה מכל הסיפור".
ומה אומרים בדובר צה"ל על כך שהצבא הוקפץ כדי להשיב רכוש של אזרח? תגובתם הרשמית הינה: "ביום שישי בשעות הצהריים התקבל בשיטור הימי דיווח מאזרח שאופנוע ים שלו נסחף באזור עתלית, עקב הרוחות. המשטרה הימית העבירה את הדיווח לחיל הים ובשבת בשעות הצהריים, האופנוע זוהה במכ"ם על ידיי בקריות השליטה הימית, מערבית לראש כרמל. כוחות חיל הים גררו את האופנוע עד לכניסה לנמל חיפה, שם נמסר לשיטור הימי".
כל הכבוד לאמנון וכל הכבוד לצה"ל. אופנוע ים שכזה עולה כמה עשרות אלפי שקלים. מעניין כמה עולה להקפיץ בשבת את אוניות חיל ים ולמקד בתמרון כזה את בקריות השליטה בסטלה מאריס?
יואב איתיאל
http://www.1075.fm/index.php/2012-1...-03-29-10-02-03
|